News

Patronii stației GPL Crevedia, chemați să dea explicații. Ce noi dovezi au descoperit procurorii

În cursul zilei de luni, 13 noiembrie, patronii stației GPL Crevedia vor fi duși la audieri pentru a oferi noi explicații. Ce au descoperit procurorii.
13.11.2023 | 10:02
Patronii statiei GPL Crevedia chemati sa dea explicatii Ce noi dovezi au descoperit procurorii
Noi probe în Dosarul Crevedia: patronii stației GPL, chemați să dea explicații. Ce dovezi au descoperit procurorii. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Noi probleme pentru patronii stației GPL Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. În cursul zilei de luni, 13 noiembrie, cei doi vor fi duși la audieri pentru a da explicații în urma tragediei de pe 26 august.

Noi probe în Dosarul Crevedia: patronii stației GPL, chemați să dea explicații. Ce dovezi au descoperit procurorii

În urmă cu câteva zile, procurorii secției de urmărire penală și criminalistică au finalizat perchezițiile informatice. Surse apropiate de anchetă, citate de Știrile ProTV, susțin că s-ar fi descoperit noi dovezi care îi incriminează pe Doldurea și Stângă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, procurorii ar fi constatat, în urma ultimelor cercetări, că la Crevedia s-ar fi făcut transferuri ilegale și periculoase de GPL între cisterne. În plus oamenii legii ar fi descoperit dovezi că firma avea un alt depozit care ar fi funcționat ilegal la marginea Iașiului.

Încă de luna trecută, Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au fost acuzați că nu au luat și nu au respectat măsurile legale de securitate și sănătate în muncă deși erau obligați prin lege să o facă.

ADVERTISEMENT

Ei au ”creat un pericol iminent de producere a unui accident de muncă”, au spus procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) într-un comunicat emis pe 28 octombrie.

Patronii stației GPL Crevedia, încă în arest preventiv

În prezent, cei doi patroni ai stației GPL Crevedia încă sunt arestați preventiv. Ei urmează a fi duși la audieri, luni, după prânz. Reamintim că, pe 26 august 2023, au avut loc trei explozii la stația GPL a companiei Flagas, de la Crevedia, județul Dâmbovița. Au fost soldate inițial cu 58 de răniți.

ADVERTISEMENT

Ulterior, bilanțul a fost unul crunt. Tragedia s-a soldat cu 55 de răniți, șase morți, 7 case distruse total, 82 de case avariate și cu distrugerea echipamentelor și deteriorarea autospecialelor cu care au intervenit pompierii.

La finalul lunii octombrie, Judecătoria Sectorului 5 respingea cererea procurorilor Parchetului General de prelungire a arestului preventiv pentru cei doi patroni ai stației GPL de la Crevedia. Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă au primit arest la domiciliu. Decizia nu era însă definitivă.

ADVERTISEMENT

În acest caz, 169 de persoane sunt părți vătămate în dosar și 158 au fost deja audiate. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro și 615.535 lei. Alte 27 persoane au fost audiate în calitate de martor, majoritatea fiind angajați ai societății comerciale.

ADVERTISEMENT