Life

Dezvăluirile unui bărbat mort timp de 90 de minute și readus la viață de medici. Ce a văzut, de fapt

Dezvăluiri făcute de un bărbat care a fost mort timp de 90 de minute, dar medicii l-au readus la viață. Ce a văzut în lumea de dincolo?
24.06.2023 | 13:35
Dezvaluirile unui barbat mort timp de 90 de minute si readus la viata de medici Ce a vazut de fapt
Ce a văzut bărbatul dincolo de moarte. Sursa foto: Daily Mail
ADVERTISEMENT

Un bărbat a avut parte de o experiență care i-a marcat destinul și care l-a determinat să privească diferit lucrurile din jurul său. A fost în moarte clinică vreme de 90 de minute, cei dragi fiind profund afectați. Din fericire, medicii l-au readus la viață. Ce dezvăluiri a făcut apoi pacientul?

Ce a văzut un bărbat dincolo de moarte

Alistair Blake, un australian în vârstă de 61 de ani, a fost la un pas de a spune ”Adio” acestei lumi. Totul s-a întâmplat în 2019, pe neașteptate. Chiar în timp ce dormea lângă soția sa, a suferit un stop cardio-respirator. Speriată, femeia a sunat la ambulanță, iar până la sosirea echipajului, a făcut de una singură manevrele de resuscitare, potrivit mirror.co.uk

ADVERTISEMENT

Sosiți la fața locului, medicii au făcut ei în continuare manevrele de resuscitare individului și i-au administrat șocuri electrice cu ajutorul unui defribilator. Însă, în zadar, Alistair Blake nu a dat niciun semn de viață pe parcursul a 90 de minute. Când nici salvatorii nu mai aveau nicio urmă de speranță, Alistair a deschis ochii.

Australianul nu-și mai amintește decât foarte puține lucruri înainte de a intra în moarte clinică. S-a mirat când s-a trezit pe patul de spital, de la secția de Terapie Intensivă și conectat la aparate. A aflat ceea ce i s-a întâmpla de la cadrele medicale.

ADVERTISEMENT

”Din punct de vedere tehnic, am fost mort timp de 90 de minute. Îmi amintesc că m-am culcat sâmbătă seara, iar următorul lucru pe care mi-l amintesc a fost că m-am trezit joi dimineață în timp ce mă mutau de la Terapie Intensivă la Chirurgie Cardiovasculară. Creierul meu pur și simplu a blocat ceea ce s-a întâmplat între aceste două momente”, a relatat bărbatul.

Australianul a fost întrebat în repetate rânduri, în urma experienței sale, dacă a reușit să ia contact cu lumea de dincolo, să vadă ceea ce este acolo. Răspunsul său este unul negativ, dar a învățat un lucru util, mai exact, să-și aprecieze mai mult familia. Totodată, și-a modificat stilul de viață într-unul sănătos.

ADVERTISEMENT

”Acum am o abordare total diferită a vieții. Mi-am redus numărul de ore de lucru și încerc să stau mai mult cu familia și prietenii. Obișnuințele mele alimentare s-au schimbat. Mănânc mai sănătos și fac mai multă mișcare”, a mai povestit Alistair Blake.

Moartea clinică sau ”moartea aparentă”. Cum o explică medicii

Moartea clinică reprezintă etapa în care o persoană nu mai răspunde niciunei manevre de readucere la viață. În tot acest timp, omul poate respira firav și poate mișca anumite părți ale corpului foarte încet. Sunt cazuri când unii dintre ei pot sta astfel chiar și săptămâni întregi, conectați fiind la aparate. Mai mult, îi pot vedea pe cei dragi lângă trupul lor, spune neurologul Dumitru Constantin Dulcan.

ADVERTISEMENT

”(…) Experiența morții clinice este o probă concretă. Când un om intră în moarte clinică, creierul lui este exclus, este ca un aparat scos din priză. Moarte clinică înseamnă traversarea tuturor etapelor: oamenii aceștia își pierd cunoștința, se dedublează și văd de deasupra corpului, văd rudele lor și medicii care se agită să îi resusciteze, încearcă să își mângâie mama. Ceea ce numim suflet, acest corp, pe care medicina tradițională îl numește corp subtil este cel care pleacă împreună cu conștiința”, a explicat medicul neurolog Dumitru Constantin Dulcan în podcastul ”Fain și Simplu”.

ADVERTISEMENT
Tags: