Life

Cântăreață de muzică populară, în moarte clinică după un grav accident: „Am început să aud țipete în jurul meu”

Cântăreața de muzică populară căreia i s-a schimbat viața complet în urma unui accident de mașină. A fost catapultată prin parbriz.
29.05.2023 | 11:20
Cantareata de muzica populara in moarte clinica dupa un grav accident Am inceput sa aud tipete in jurul meu
Cântăreața de muzică populară din România care a fost în moarte cerebrală câteva ore. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Denisia Paliță a fost victima unul accident cumplit de mașină, care a avut loc chiar în timp ce se întorcea de la un eveniment la care cântase. A fost catapultată direct prin parbriz și a intrat în moarte clinică.

Cântăreața de muzică populară care a intrat în moarte clinică după un accident de mașină

O cântăreață celebră de la noi a trecut printr-un accident rutier cumplit, care i-a marcat întreaga existență. În urmă cu 25 de ani, în timp ce se întorcea de la o nuntă de la Vâlcea, Denisia Paliță a fost catapultată direct din parbriz. A intrat în moarte clinică, apoi s-a trezit brusc și a văzut-o pe mama sa care îi ținea lumânarea.

ADVERTISEMENT

„Pe 25 mai se împlinesc 25 de ani de la acel groaznic accident rutier. Eram la școală, la postliceală sanitară la Târgu Jiu, în ultimul an, și începusem, oarecum, să cânt, mergeam cu cei mari, cu cine te lua. Mergeai. Învățai. Acceptai să fii plătit cât ți se oferea…

Am fost, am cântat la nuntă, în comuna Berbești, județul Vâlcea, și am plecat la Târgu Jiu. Am plecat cu șeful de formație, care conducea un Mercedes de ăla vechi, clasic, și cu un coleg solist. Omul se grăbea…

ADVERTISEMENT

Știu că, la un moment dat, într-o comună am văzut în fața noastră un camion cu pietriș. Am văzut și când camionul a semnalizat stânga, să intre pe un teren. Eu eram în față, lângă șofer”, a povestit Denisia Paliță, pentru cancan.ro. 

„Am auzit țipete în jurul meu”

Șoferul mașinii în care se afla cântăreața de muzică populară nu a încetinit, așa cum era de așteptat, ci a apăsat pedala de accelerație. Impactul a fost atât de puternic încât pasagerul din spate a fost aruncat în față.

ADVERTISEMENT

„Am văzut cum accelerează colegul meu. Și l-am auzit spunând `muriiiiim`. Exact așa am auzit! Și, în momentul ăla, am simțit izbitura. Impactul, nimicitor. Cel din spatele meu a venit peste scaun, în față.

Iar eu am fost proiectată în parbriz. Am avut ochelari de soare și cioburile mi-au intrat în pleoapa dreaptă, dar nu în ochi. Am spart parbrizul cu capul și am fost proiectată pe capotă.

ADVERTISEMENT

Nu am simțit nicio durere, am început să aud țipete în jurul meu. Îi auzeam pe toți, îi simțeam în jurul meu, dar nu puteam să vorbesc. Au sărit oameni din acea comună să ne ajute. Ei m-au scos dintre fiarele contorsionate”, a continuat Denisia Paliță.

Petrică Mîțu Stoian a vizitat-o pe Denisia Paliță

Oamenii ajuns la locul accidentului au fost convinși că Denisia Paliță este moartă. A fost transportată de urgență la spital, iar medicii i-au cusut buza cu „ață de sac”. Totodată, în timp ce era internată, la spital a vizitat-o Petrică Mîțu Stoian, care a decedat în anul 2021. 

„Buza superioară a fost secționată definitiv în partea stângă. Mi-au pus și tubul de oxigen. În scurt timp a aflat mama. A venit la spital, cu lumânări aprinse, pentru că doctorul i-a spus că sunt în comă profundă și că sunt mici șanse să supraviețuiesc.

Pe timpul stării mele de comă profundă, de moarte clinică, am înțeles că la patul meu a venit Petrică Mâțu Stoian. Eu m-am intersectat cu el, când mă mai duceam și cântam”, și-a amintit cântăreața de muzică populară.

„Am văzut o altă dimensiune”

În timp ce era în moarte clinică, Denisia Paliță a avut parte de un fenomen paranormal. „Am văzut o altă dimensiune”, a explicat aceasta. „De la orele 13:30 și până seara, la nouă, am fost moartă. Nu am prezentat niciun semn vital. (…) În timpul șederii mele în patul spitalului, pe tot parcursul ăsta, am ajuns pe o vale, pe o câmpie superbă unde auzeam cântec de păsări.

Natură superbă, verde peste tot… Parcă mai erau și flori. Mergeam așa de liniștită, mă simțeam bine. În fața mea am văzut o arcadă, ca la evenimente. O aură puternică. Un semicerc imens de lumină. Mă chema acolo. Acolo îmi trăgea pașii, încerca să mă absoarbă.

Și am văzut și un podeț, ca la țară, acoperit cu beton, cu pământ, acele burlane, din țeavă groasă. Mă apropiam să trec podețul, lumina mă capta. Nu am ajuns să fac pasul. M-am oprit în fața arcadei. Atât de tare am simțit căldura luminii, eram pe pat, conectată la oxigen, că am sărit direct în fund”, a spus Denisia Paliță.

denisia paliță flori decor lumini costum popular
Denisia Paliță a fost în moarte cerebrală câteva ore.
Sursa foto: Facebook

Denisa Paliță a ajuns să lucreze la morga

Denisa Paliță a fost nevoită ca la scurt după accident să dea și examenul de la postliceala de asistente. Ulterior, a crezut că și-a găsit alesul, dar bărbatul era mult prea gelos. În plin proces de divorț, când cânta la o nuntă, a întâlnit o echipă de medici și a ajuns să lucreze la morga.

„Medicul m-a întrebat dacă aș vrea să lucrez și ce fel de asistentă sunt. Era un post vacant temporar, pentru un an, la morga. Luni, la prima oră, m-am dus la Spitalul Județean, cu actele. L-am căutat, așa cum mi-a zis. Am ajuns la birourile de Medicină Legală. Am intrat în cabinetul lui, mi-a studiat toate diplomele.

A pus mâna pe telefon, a sunat la Resurse Umane și așa m-am angajat. Am crezut că trăiesc minuni! Un vis fantastic! A durat o zi, mi-au dat instructajul și am început munca”, mai povestit Denisia Paliță.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse...
Escrocii sunt din ce în ce mai inventivi. Care sunt noile metode puse la cale pentru a păcăli persoane naive
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Dumnezeu să te ierte, înger frumos". Moni a fost condusă spre moarte de iubitul său, care îşi luase permisul de câteva zile. A fost găsită la câţiva metri de maşină
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o...
Cristi Borcea, dezvăluiri fără precedent despre fiica secretă pe care o are dintr-o relaţie extraconjugală! Cu ce se ocupă tânăra
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a...
EXCLUSIV Simona Halep și-a vândut hotelul din Constanța. Suma obținută și cine a cumpărat proprietatea
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un...
Vedetă dată afară de Pro TV chiar în ziua angajării: „A fost un dezastru total!”
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică:...
Lavinia Pîrva, după anunţul divorţului la 7 ani de căsnicie cu Ştefan Bănică: Nimeni nu deţine pe nimeni!
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie