Sport

Diagnostic îngrijorător pentru Dan Petrescu la CFR Cluj: „Noi avem impresia că joacă același lucru”

Dan Petrescu (55 de ani) a pierdut primul loc în SuperLiga după meciul cu FCSB și a ajuns la un număr record de înfrângeri în ultimii cinci ani.
09.02.2023 | 12:05
Diagnostic ingrijorator pentru Dan Petrescu la CFR Cluj Noi avem impresia ca joaca acelasi lucru
6 meciuri a pierdut Dan Petrescu în 24 de etape din SuperLiga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campioana României a pierdut fotoliul de lider în detrimentul lui Farul Constanța, iar CFR Cluj pare că scârțâie din toate încheieturile și a ajuns la meciuri pierdute în această ediție de campionat.

Basarab Panduru a remarcat o premieră negativă pentru Dan Petrescu la CFR Cluj: „Cred că noi avem impresia că joacă același lucru”

Fostul mare jucător e de părere că CFR Cluj nu mai e echipa din sezoanele trecute care reușea să domine SuperLiga: „Cred că noi avem impresia că joacă acelaşi lucru, dar eu mă întrebam aseară dacă Petrescu a mai pierdut vreodată, până în etapa a 24-a, şase meciuri. Sau dacă a pierdut şase meciuri în tot campionatul regulat.

ADVERTISEMENT

Poate anul trecut e şi acolo o problemă, vii după meciurile alea câştigate şi rezultatele tale nu sunt bune, dar, până atunci, nu ştiu dacă într-un sistem regulat a mai pierdut şase meciuri până în etapa 24”, a declarat Basarab Panduru, conform Orange Sport.

Basarab Panduru a mai făcut o remarcă interesantă legată de CFR Cluj: „(n.r. crezi că a mai avut vreodată atâtea adversare puternice?) Nu, dar niciodată nu cred că a stat doar în fazele fixe. În momentul ăsta, sunt trei jucători care sunt golgheteri.

ADVERTISEMENT

E aproape incredibil, la patru goluri. Manea, patru goluri, Janga are patru goluri, Malele are patru goluri. Parcă prea stai în fazele fixe anul ăsta, ca niciodată. Şi să pierzi şase meciuri în 24… nu cred că s-a mai întâmplat lucrul ăsta”, a mai spus analistul pentru sursa citată.

Ce meciuri a pierdut CFR Cluj în acest sezon din SuperLiga

Prima înfrângere pentru CFR Cluj în actuala ediție de campion a venit pe 24 iulie, în etapa a doua, când ardelenii pierdeau cu 3-1 pe Ion Oblemenco, împotriva celor de la FC U Craiova 1948.

ADVERTISEMENT

În etapa a cincea, pe 14 august, a urmat o nouă înfrângere surprinzătoare în fața celor de la FC Botoșani, chiar pe teren propriu, scor 0-1. Zece zile mai târziu, Dan Petrescu a pierdut din nou pe teren propriu cu Farul Constanța, scor 1-3. Astfel, CFR Cluj a ajuns la două meciuri pierdute consecutiv pe teren propriu, o raritate pentru ardeleni.

CFR Cluj pleacă din nou învinsă în etapa a 16-a, în derby-ul „feroviarilor” de pe Giulești cu Rapid, scor 1-2. Înfrângerea pe care Dan Petrescu și jucătorii săi o regretă însă cel mai mult a venit chiar înainte de Crăciun, pe 20 decembrie, când Hermannstadt s-a impus cu 1-0 în Gruia, iar ardelenii au ratat șansa să încheie anul pe prima poziție.

ADVERTISEMENT

Cea mai usturătoare înfrângere a fost totuși împotriva celor de la FCSB, care au reușit să dea lovitura pe final de meci în Gruia și să relanseze lupta la titlu în SuperLiga. În acest moment, campioana României are cu un punct mai puțin decât Farul și e la șase lungimi distanță de Rapid, respectiv 7 de FCSB.

Meciurile pierdute de Dan Petrescu în sezonul regulat

Etapa 2: FC U Craiova 1948 – CFR Cluj 3-1

Etapa 5: CFR Cluj – FC Botoșani 0-1

Etapa 7: CFR Cluj – Farul Constanța 1-3 

Etapa 16: Rapid – CFR Cluj 2-1 

Etapa 21: CFR Cluj – FC Hermannstadt 0-1

Etapa 24: CFR Cluj – FCSB 0-1

ADVERTISEMENT