ADVERTISEMENT
News

Dialog halucinant la 112, între un medic și părinții unui bebeluș: „Tu să îți vezi de copil mai bine!”

Autor: Cerasela Stafie | 15.02.2021 | 21:35
Dialog halucinant la 112, între un medic și părinții unui bebeluș: „Tu să îți vezi de copil mai bine!”
Accident grav pe centura Capitalei: trei persoane au fost rănite. Traficul, blocat Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Tatăl unui beleluș din Cluj a făcut public un dialoc halucinant purtat cu operatorul de pe ambulanță, în timp ce cerea asistență medicală pentru micuța lui. Nu numai că i s-a refuzat ajutorul medical, dar omul a primit și reproșuri pentru modul în care are grijă de copilă.

ADVERTISEMENT

Fetița de un an și nouă luni prezenta simtome îngrijorătoare, iar părinții au apelat la numărul unic de urgență pentru a solicita venirea unei ambulanțe. Medicul cu care au vorbit a refuzat să-i ajute și le-a închis telefonul.

Abia la al treilea apel a fost trimisă o ambulanță. Discuția a avut loc în luna noiembrie, dar oamenii au reușit să intre în posesia acesteia abia acum, după ce au depus o cerere  la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

ADVERTISEMENT

Dialog halucinant la 112, între un medic și părinții unui bebeluș: „Tu să îți vezi de copil mai bine!”

Părintele fetiței a apelat 112 pentru a semnala o problemă gravă: „sărut mâna, fetiţa urinează şi când urinează are sânge”, a transmis bărbatul. În acel moment, operatorul de pe ambulață i-a sugerat să ia legătura cu medicul de familie.

Tatăl fetiţei: „La ora asta nu am medic de familie”.
Tatăl fetiţei: „No şi acum ce să vă fac pentru asta, nu vă supăraţi? E opărită?”
Tatăl fetiței: „Nu e opărită”.
Mama fetiţei: „Am observat când urinează e sânge, am schimbat-o de pampers şi plânge”.
Tatăl fetiţei: „Doamna scumpă, am căutat jumătate de oră maşină. Nu e urgenţa? Dacă fata îmi păţeşte ceva, răspundeţi”.

Ce a urmat fost de-a dreptul șocant. Omului i-a fost reproșat că nu își îngrijește fetița cum trebuie. „Eu nu răspund deloc. E copilul dumitale, nu trebuia să laşi să se ajungă până aici. Nu răspund eu deloc. Înseamnă că nu te-ai uitat la ea, foarte simplu”, a replicat medicul de pe ambulanță, potrivit Știrile ProTV.

ADVERTISEMENT

„Eu nu răspund, răspunzi dumneata şi nevasta dumitale, nu sunt ai mei copiii. Eu pe ai mei mi i-am crescut. Eu sunt obligată pe urgenţă. Ce mă înveţi tu pe mine? Tu să îţi vezi de copil mai bine. Răspunzi, că e al tău”, a adăugat acesta.

Tatăl fetiței s-a declarat șocat de întâmplarea petrecută: „doamna de la ambulanţă nicidecum nu a vrut să-mi dea o ambulanţă pentru fetiţă. M-a jignit, m-am simţit foarte jalnic când a vorbit, pentru că zicea că nu pot să caut de copiii mei, deci nu am cum să ingrijiesc de copiii mei”.

ADVERTISEMENT

„Am sunat de foarte multe ori, de 3-4 ori am sunat ca să trimită ambulanța. Când fetiţa plânge şi când sângerează nu cred că asta nu e urgenţă. Doamna îmi zicea că nu e urgenţa. Aş vrea să se ia măsuri”, a adăugat bărbatul.

Managerul Serviciului de Ambulanță Cluj cunoaște povestea. El a explicat că se realizează o anchetă: „la ora aceasta este o anchetă în curs. Comunicarea cu pacinetii trebuie să fie pe prim plan. Este un loc stresant, unde este agitaţie de multe ori, şi vedem rezultatele anchetei. Din punctul meu de vedere, trebuia o comunicare mult mult mai bună cu pacientul respectiv”, a declarat Horia Simu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!