News

Diana Șoșoacă are fotografii cu echimozele pe care i le-ar fi provocat soțul ei. Judecător: ”Nu știm cine e agresorul. Imaginile nu sunt datate”

Judecătorii care au admis contestația soțului Dianei Șoșoacă împotriva ordinului de protecție au scris în motivare că violențele împotriva senatoarei ”nu au avut intensitate”.
08.04.2024 | 16:46
Diana Sosoaca are fotografii cu echimozele pe care i lear fi provocat sotul ei Judecator Nu stim cine e agresorul Imaginile nu sunt datate
Diana Șoșoacă susține că soțul ei a agresat-o fizic în cursul lunii decembrie / Colaj foto: fanatik / Surse foto: Hepta / Silvestru Șoșoacă Facebook
ADVERTISEMENT

Silvestru Șoșoacă a scăpat de brățara de supraveghere și de ordinul de protecție provizoriu, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, Judecătoria Sectorului 2 a admis contestația bărbatului. Între timp, a apărut și motivarea instanței, care conține informații referitoare la scandalul dintre cei doi soți.

Fotografiile depuse în instanță de Diana Șoșoacă sunt prea vechi

Concluzia magistraților, după ce a analizat probele depuse la dosar de soțul Dianei Șoșoacă a fost aceea că senatoarea ”nu resimte o reală stare de temere față de contestator, instigându-l să continue să îi adreseze cuvinte injurioase, ridicând la rândul său vocea și folosind cuvinte jignitoare similare”.

ADVERTISEMENT

Presupusa agresiune la care Diana Șoșoacă a fost supusă de către soțul ei s-ar fi petrecut în decembrie 2023, atunci când Silvestru ar fi lovit-o cu pumnul în spate și ar fi îmbrâncit-o, potrivit mărturiei fiului senatoarei. De altfel, Diana Șoșoacă a depus în instanță fotografii cu mai multe semne vizibile pe corpul ei.

Judecătorii au ”desființat” probele depuse în instanță de Diana Șoșoacă. ”Înscrisurile ce au stat la baza emiterii ordinului nu probează actele de violenţă pretinse de intimată. În privinţa fotografiilor depuse de intimată, instanţa constată că acestea nu sunt datate, intimata nu a fost în măsură să indice data aproximativă şi contextul în care a avut loc incidentul ce s-ar fi soldat cu echimozele vizibile în fotografii, iar fotografiile în sine nu probează că echimozele ar fi fost cauzate de contestator”, se arată în motivarea instanței.

ADVERTISEMENT

Judecătorii spun că ”nu orice formă de violență conduce la emiterea unui ordin de protecție”

Judecătorii susțin că ”nu orice formă de violență exercitată de un membru de familie este aptă, prin ea însăși, să conducă la emiterea unui ordin de protecție”. Instanța arată că ”violențele exercitate trebuie să aibă o anumită intensitate” și să fie îndreptate împotriva vieții, integrității fizice sau psihice. De asemenea, pericolul trebuie să fie unul ”concret și actual”, astfel încât un ordin de protecție nu se poate acorda în luna aprilie 2024, pentru presupuse acte de violență care ar fi avut loc în decembrie 2023.

Nici plângerea penală depusă de Diana Șoșoacă nu a fost suficientă pentru ca judecătorii să mențină ordinul de protecție pe numele lui Silvestru Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

”Este adevărat că la nivelul Secţiei 6 Poliţiei s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie, însă înregistrarea unui dosar penal sub acest aspect nu face dovada existenţei unui act de violenţă recent care să sugereze o stare de pericol iminent necesar a fi reţinută pentru emiterea ordinului provizoriu de protecţie”, se mai arată în document.

Actele de violență ”nu ating nivelul de intensitate necesar”

Judecătorii au admis că declarațiile soțului Dianei Șoșoacă în mediul online și în presă ”au un conținut condamnabil”, însă aceste acte de violență psihică și cibernetică ”nu au o gravitate ridicată” și nicidecum nu ating ”nivelul de intensitate necesar” pentru dispunerea unei măsuri de protecție.

ADVERTISEMENT

”Dacă intimata ne este mulțumită de conținutul mesajelor postate de contesatator ori de subiectele abordate în timpul emisiunilor, această nemulțumire nu poate constitui în sine o bază pentru emiterea unui ordin provizoriu de protecție, ținând eventual de o răspundere civilă delictuală pentru afectarea imaginii”, mai spun judecătorii.

Aceștia au insistat că nu încurajează ”atitudinea contestatorului la adresa intimatei, ce nu reflectă un model pozitiv de comportament”, însă acest lucru nu constituie un pericol la adresa siguranței senatoarei.

Diana Șoșoacă spune că soțul ei încerca ”să-i controleze aspectul fizic” și i-a provocat ”tensiune musculară”

Pe de altă parte, Diana Șoșoacă a cerut ordin de protecție, susținând că la data de 3 aprilie 2024, soțul ei a pus un individ să o urmărească la biroul de avocat, a așteptat-o cu telefonul pornit pe înregistrare și a hărțuit-o. Ea a dezvăluit că este supusă unor violențe psihice, cibernetice, abuz emoțional specific relațiilor ce pot conduce la abuz psihic.

Diana Șoșoacă și-a acuzat soțul de ”injurii, insulte, critici continue, ameninţarea de a răni copii sau alţi membri de familie, solicitarea de a şti în fiecare minut unde se află partenerul, umilirea, gelozia, încercarea de a controla aspectul fizic al partenerului, etc”. Aceste atitudini au avut drept efect stări de rușine, teamă, deznădejde, confuzie, iar pe termen lung: modificări ale stării de spirit, dificultăți de concentrare, ”tenisune musculară”, insomnie și anxietate.

Senatoarea a dezvăluit că s-a separat de partenerul ei în cursul lunii februarie ”din cauza neînţelegerilor apărute în familie, şantajelor, ameninţărilor, violenţelor fizice şi verbale, insultelor asupra sa şi a copiilor, susţinând că din acel moment contestatorul comite zi de zi acte de violenţă verbală şi psihologică, socială, spirituală şi cibernetică asupra sa şi a copiilor săi pe toate canalele TV, presă scrisă, reţele sociale, cu scopul de a o denigra şi a o defăima, afirmând totodată în data de 01.04.2024 pe un post de televiziune că planul său este să o supună măsurii internării medicale nevoluntare”.

De asemenea, l-a acuzat pe soțul ei că i-a trimis mesaje prin care a amenințat-o cu darea în vileag a unor informații compromițătoare.

Silvestru Șoșoacă: ”E supărată că vrea să-i iau numele”

În replică, Silvestru Șoșoacă a declarat că nu a existat nicio intenție din partea sa de a-și amenința partenera sau de a o afecta psihic sau fizic. El a povestit că în noaptea de 3 spre 4 februarie i s-a interzis de către Diana Șoșoacă să mai intre în locuință și că a fost nevoit să meargă la părinții lui, în provincie, unde a locuit o vreme. În fapt, ”singura finalitate” a acțiunilor soției este de ”destabilizare totală, de presiune directă, în vederea renunțării la demersurile întreprinse prin procedura divorțului cu privire la numele de Șoșoacă”.

În data de 27 martie, Silvestru Șoșoacă a depus, la Judecătoria sectorului 2, o acțiune de divorț, în care solicită ca senatoarea să nu-i mai poarte numele și să revină la cel de dinaintea căsătoriei. Luni, 8 aprilie 2024, cei doi soți urmau să apară din nou în instanță, pentru emiterea unui ordin de protecție pe o durată de trei sau șase luni.

ADVERTISEMENT