News

Diana Șoșoacă, în atenția ANAF. Senatoarea anti-mască a ajuns în instanță din cauza unei decizii de executare venită de la Fisc

Probleme pentru Diana Șoșoacă, senatoarea care a încasat zeci de amenzi de la poliție și jandarmerie. ANAF încearcă să o execute silit pentru datorii acumulate în ultimii ani.
29.07.2022 | 18:00
Diana Sosoaca in atentia ANAF Senatoarea antimasca a ajuns in instanta din cauza unei decizii de executare venita de la Fisc
Diana Șoșoacă a fost amendată chiar și de Parlament, pentru că a refuzat să poarte masca în plen / Foto: Alexandru Dobre, Mediafax/Hepta
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a ajuns într-o situație delicată, fiind nevoită să atace în instanță o decizie de executare emisă de ANAF, pe numele ei. Procesul a început vara aceasta, la Judecătoria Sectorului 2.

Diana Șoșoacă, în război cu ANAF. Procesul a început

ANAF a pus ochii pe Diana Șoșoacă, mai ales că avocata intrată în Parlament din partea AUR și-a făcut un obicei din a încasa amenzi pe la toate acțiunile la care participă. Senatoarea ”anti-botniță”, așa cum este cunoscută aceasta, a ajuns în situația de a formula o contestație la executare împotriva Ministerului Finanțelor Publice și ANAF, prin Direcția Generală a Finanțelor Publice și a Administrației Finanțelor Publice Sector 2.

ADVERTISEMENT

Prima înfățișare a avut loc la sfârșitul lunii iunie și s-a încheiat cu o amânare, pentru ca părțile implicate să aibă timp să ia la cunoștință de înscrisurile din dosar. Următoarea ședință este programată pentru luna septembrie.

Șoșoacă a primit amenzi de 20.000 de euro, doar în pandemie

În ultimii doi ani și jumătate, Diana Șoșoacă a încasat zeci de amenzi din partea poliției și a jandarmeriei, pe care a încercat să le anuleze în instanță. Pe unele a reușit, pe altele nu, iar câteva încă se află încă pe masa judecătorilor.

ADVERTISEMENT

La sfârșitul anului trecut, Diana Șoșoacă ar fi trebuit să plătească aproape 20.000 de euro din amenzi provenind doar din nerespectarea regulilor din pandemie, susțin jurnaliștii de la Antena 3. Conform aceleiași surse, executorii ar fi intenționat să-i pună senatoarei sechestru pe casă și bunuri, forțând-o, practic, pe Șoșoacă, să plătească.

Diana Șoșoacă ar fi primit o amendă de 500 de lei chiar de la Senatul României, pe motiv că a refuzat să poarte mască în plen, iar un parlamentar PNL a sunat la 112 și a cerut intervenția Poliției.

ADVERTISEMENT

Senatoarea confirmă valoarea amenzilor, dar spune că majoritatea au fost anulate

Anul acesta, într-o intervenție, tot la Antena 3, Diana Șoșoacă a recunoscut că a primit amenzi de peste un miliard de lei vechi, însă spune că majoritatea au fost anulate în instanță.

”Uitați-vă la mine pe pagină, majoritatea au fost anulate de instanță. Sunt amenzi de peste un miliard și ceva de lei vechi. Cred că mai sunt 7 sau 8 pe rol, în rest toate au fost anulate. Nu am plătit niciun leu până acum, de ce să plătesc?”, a explicat Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

FANATIK a încercat să ia legătura cu Diana Șoșoacă, însă aceasta nu a răspuns până la momentul publicării acestui articol.

Diana Șoșoacă a ajuns și în atenția DIICOT

Diana Șoșoacă nu a avut probleme doar cu amenzile, în timpul pandemiei. Senatoarea s-a ales și cu un dosar penal la DIICOT după ce, în septembrie 2021, a blocat deschiderea unui centru de vaccinare anti-COVID, în județul Iași.

Inițial procurorii au acuzat-o pe Diana Șoșoacă de tulburarea liniștii și ordinii publice și zădărnicirea combaterii bolilor, însă aceștia au extins cercetările și asupra infracțiunii de comunicare de informații false.

Un alt scandal răsunător în care a fost implicată Diana Șoșoacă, anul trecut, a fost cel în care a fost acuzată că a sechestrat în propriul apartament o jurnalistă italiană venită să-i ia un interviu. Lucia Goracci a povestit că Șoșoacă a blocat echipa ziarului La Stampa, după ce a avut un schimb de replici în contradictoriu cu membrii echipei, iar fotoreporterul a refuzat să șteargă fotografiile pe care tocmai le realizase.

Intervenția poliției nu a făcut decât să agite și mai tare spiritele, ocazie cu care soțul Dianei Șoșoacă s-a ales și el cu un dosar penal, fiind acuzat că ar fi lovit un polițist.

ADVERTISEMENT