News

O deputată AUR, la un pas să plângă în Parlament din cauza problemelor lui George Simion. Ședință comună la Chișinău. Cum au dansat împreună Ciolacu și Cîțu

O deputată a Alianței pentru Unirea Românilor a oferit momente emoționante la ședința comună a Parlamentelor din România și Republica Moldova. Aceasta a fost aproape să izbucnească în lacrimi.
18.06.2022 | 14:38
O deputata AUR la un pas sa planga in Parlament din cauza problemelor lui George Simion Sedinta comuna la Chisinau Cum au dansat impreuna Ciolacu si Citu
Raisa Enachi este deputat AUR de Vaslui
ADVERTISEMENT

Raisa Enachi, deputată AUR în Parlamentul României, este originară din Republica Moldova. În cursul ședinței de sâmbătă, ea a luat cuvântul și a vorbit despre absența liderului de partid, George Simion, care nu a primit acordul autorităților moldovene de a intra în țară.

Născută dincolo de prut, Raisa Enachi s-a declarat rușinată că George Simion n-a putut intra în Republica Moldova

Raisa Enachi a avut un discurs presărat cu pauze dese, din cauza emoțiilor pe care cu greu putea să le controleze.

ADVERTISEMENT

”Azi, aici, ar fi trebuit dă fie și președintele George Simion, dar, din păcate, el nu se află aici. Acest lucru a fost cauzat de anumite chestiuni procedurale ale Republicii Moldova și este regretabil și greu, foarte greu de acceptat.

Am plecat spre Chișinău de acasă. Sunt parlamentar român. Sunt născută aici, în Basarabia Română. Am fost rușinată de felul în care a fost tratat fratele nostru, român, deputatul George Simion.

ADVERTISEMENT

Evenimentul de azi vine în întâmpinarea idealurilor națiunilor române. Cu toții ne dorim să fim un singur popor și o singură țară”, a spus Raisa Enachi de la tribună, conform stiripesurse.ro.

Parlamentarii români au mers la Chișinău pentru a semna o declarație comună

Reprezentanți ai Parlamentelor României și Republicii Moldova au semnat, sâmbătă, o declarație comună în care se reiterează sprijinul necondiționat asumat de țara noastră, în contextul viitorului parcurs european al Chișinăului.

ADVERTISEMENT

“Subliniem faptul că perspectiva concretă de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este elementul esenţial al continuării pe calea reformelor, care va încuraja populaţia Republicii Moldova în această perioadă de insecuritate extremă şi de dificultăţi materiale şi îi va da speranţa că într-un viitor apropiat va fi parte a familiei europene, inclusiv sub raportul asumării valorilor europene şi al creşterii nivelului de trai.

Reiterăm sprijinul necondiţionat asumat de-a lungul timpului de toate forţele politice din România pentru dezvoltarea, consolidarea democratică şi parcursul european al Republicii Moldova. Salutăm dinamica excelentă a dialogului şi cooperării bilaterale, la toate nivelurile, între România şi Republica Moldova. În mod special, punctăm obiectivul prioritar asumat în comun privind implementarea proiectelor strategice bilaterale, inclusiv interconectările din domeniul energiei, transporturilor şi infrastructurii”, se arată în document.

ADVERTISEMENT

Șeful AUR, întors de pe aeroport după ce aterizase la Chișinău

George Simion a fost întors, vineri seara, de pe Aeroportul Internațional Chișinău, după ce ajunsese în capitala Republicii Moldova în cadrul unei delegații parlamentare. Simion are interdicție de a intra în Republica Moldova până în anul 2024.

„Toţi parlamentarii români au fost lăsaţi să treacă, doar eu încă nu”, a scris George Simion pe contul său de Facebook, la puțin timp după ce evenimentul a avut loc.

Liderul AUR susține că cei care l-au întors din drum sunt ”separatiști” care se tem de unirea Moldovei cu România.

Raise Enachi, una din deputatele harnice din Parlament

Raisa Enachi are 40 de ani și este unul dintre cei mai activi parlamentari ai formațiunii AUR. De la investitura din decembrie 2020 și până acum, ea a avut 24 de luări de cuvânt, 60 de propuneri legislative (din care 1 promulgată), 74 de întrebări și interpelări, un proiect de hotărâre și o moțiune.

Enachi este deputat de Vaslui și are deschise 5 cabinete parlamentare în județ: la Bârlad, Negrești, Murgeni, Huși și Vaslui.

Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au dansat, la Chișinău, pe muzica lui Gheorghe Zamfir

Reprezentanţii Parlamentelor Republicii Moldova şi României au semnat o Declaraţie comună. În document se reiterează “sprijinul necondiţionat” asumat de-a lungul timpului de toate forţele politice din România pentru dezvoltarea, consolidarea democratică şi parcursul european al Republicii Moldova.

Interesant este că la finalul evenimentului, potrivit știripesurse.ro, Gheorghe Zamfir și orchestra lui Nicolae Botgros au interpretat câteva cântece populare.

Nu mică le-a fost mirarea celor prezenți când Marcel Ciolacu și Florin Cîțu au intrat într-o horă în care au jucat toți parlamentarii români și moldoveni

ADVERTISEMENT