News

Diana Șoșoacă, la protestul de la Cluj, alături de Gheorghe Funar. Cum s-a îmbrăcat senatoarea. Foto

12.04.2021 | 08:12
Diana Sosoaca la protestul de la Cluj alaturi de Gheorghe Funar Cum sa imbracat senatoarea Foto
Diana Șoșoacă, la protestul de la Cluj, alături de Gheorghe Funar. Cum s-a îmbrăcat senatoarea. Sursa foto: clujulpolitic.ro
ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă, fostă membră a partidului AUR și senatoare independentă, a fost prezentă, duminică, la Cluj-Napoca, unde a condus protestul față de restricții Covid, acompaniată fiind de fostul edil al orașului de pe Someș, Gheorghe Funar.

La fel ca în desele sale ieșiri publice, fie ele în media sau pe scenele cu protestatari din țară, avocata a lansat din nou atacuri la adresa autorităților. Nu au scăpat de tirul ei președintele Klaus Iohannis, șeful DSU Raed Arafat și ministrul Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

La manifestația din Ardeal, Diana Șoșoacă a venit îmbrăcată în costum popular și, ca în majoritatea cazurilor, fără să poarte masca de protecție.

Diana Șoșoacă, la protestul de la Cluj, alături de Gheorghe Funar

După ce a condus, de pe scenă, protestele față de restricțiile privind pandemia din Capitală, Diana Șoșoacă s-a mutat, în ultimul weekend, în zona Ardealului.

ADVERTISEMENT

Fostă membră AUR, actualmente senatoare independentă, a ajuns la Cluj-Napoca, duminică, acolo unde a condus mișcarea de stradă anti-mască, anti-restricții și, mai ales, anti-guvernanți.

Diana Șoșoacă, la protestul de la Cluj, alături de Gheorghe Funar. Cum s-a îmbrăcat senatoarea. Sursa foto: clujulpolitic.ro

Anunțul privind organizarea protestului din această zonă a țării a fost postat pe pagina de Facebook dedicată parlamentarului. Astfel, câteva zeci de persoane s-au adunat în zona Piața Unirii, în fața Monumentului Memorandiștilor, relatează clujulpolitic.ro.

ADVERTISEMENT

La mișcarea de stradă de la Cluj a participat și fostul primar PRM-ist al municipiului, Gheorghe Funar, cel care a stat pe scenă alături de senatoare.

Diana Șoșoacă, la protestul de la Cluj, alături de Gheorghe Funar. Cum s-a îmbrăcat senatoarea. Sursa foto: clujulpolitic.ro

Îmbrăcată în costum tradițional și cu năframă pe cap, Șoșoacă a lansat o serie de atacuri la adresa președintelui Klaus Iohannis, secretarului de stat Raed Arafat și ministrului Vlad Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Diana Șoșoacă a amenințat din nou cu plângeri penale

Tot duminică, senatoarea a amenințat că îi va urmări cu avocații pe Florin Cîțu și pe cei care impun restricțiile și vor ”avea parte de plângeri penale”.

”Eu nu mă plimb degeaba prin țară. Formăm acum cea mai mare mișcare civilă din România. În acest moment acești oameni vor avea parte de plângeri penale peste plangeri penale. Am venit cu avocați. Toți vor avea parte de plângeri penale”, a strigat Diana Șoșoacă la Cluj-Napoca.

Majoritatea protestatarilor prezenți să o susțină pe senatoare nu au purtat masca de protecție.

Cei care au organizat protestul de la Cluj-Napoca au reclamat următoarele, în privința măsurilor instituite de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19:

  • Nu s-a prezentat un studiu de impact asupra sănătății, din care să rezulte că într-adevăr aceste măsuri luate au fundament ştiinţific și nu au fost adoptate în detrimentul economiei naționale și a cetățenilor români.
  • Nici o hotărâre de la CNSU din anul 2021 nu a fost publicată în Monitorul Oficial. În acest sens s-a sesizat şi Avocatul Poporului, de unde rezultă că aceste hotărâri sunt ilegale, ceea ce duce la lipsa consecințelor lor juridice, până la momentul publicării lor.
  • Toate amenzile primite de români sunt nule, așa cum prevede și Art. 11 din legea 24/2000 și Art. 31 din Constituția României privind dreptul la informare
ADVERTISEMENT