News

Diana Șoșoacă, acuzată că terorizează medicii din centrele de vaccinare. Reacția senatoarei după scandalul de la Răchiteni. Update

Senatoarea anti-mască și anti-vaccin, Diana Șoșoacă, este acuzată că, alături de susținătorii ei, terorizează medicii din centrele de imunizare și chiar blochează procesul de vaccinare anti-Covid-19.
11.09.2021 | 20:10
Diana Sosoaca acuzata ca terorizeaza medicii din centrele de vaccinare Reactia senatoarei dupa scandalul de la Rachiteni Update
ADVERTISEMENT
11-09-2021
17:11

Diana Șoșoacă: ”Se verifică dacă există o faptă de natură penală la aceea descindere la Răchiteni”

Diana Șoșoacă a comentat sâmbătă, pe Facebook, incidentele în care a fost implicată în urmă cu o săptămână la Răchiteni. Atunci, senatoarea independentă a fost acuzată că a oprit procesul de vaccinare.

Șoșoacă a ținut să menționeze în live-ul postat că nu există o plângere penală împotriva ei, ci se fac cercetări in rem.

”Eu nu am dosar penal este începută o cercetare in rem, se verifică dacă există o faptă de natură penală la aceea descindere la Răchiteni”, a precizat senatoarea.

Aceasta le cere oamenilor să-și întrebe medicii de reacțiile adverse ale vaccinurilor.

”Copiați modelul Răchiteni, duceți-vă și întrebați medicii care sunt efectele adverse (n.r. – la vaccin) și să semneze că-și asumă răspunderea. 

Este obligatoriu să vă spună, conform legii. Vă aduceți aminte, madam doctor care făcea pe ea de frică că s-a întâlnit cu Șoșoacă, un munte de om, dublă cât mine, îi era frică că nu știu ce îi fac cu întrebările.

Da, să îți fie frică de întrebările mele madam doctor care ți-ai încălcat deontologia profesională”, a transmis Diana Șoșoacă, sâmbătă, într-un live pe Facebook.

În urmă cu o săptămână, în comuna Răchiteni din județul Iași, senatoarea independentă Diana Șoșoacă însoțită de un grup de susținători, a blocat procesul de vaccinare.  

Parchetul General a deschis dosar penal, însă momentan nu a pus pe nimeni sub acuzare.

10-09-2021
08:01

Dosar penal deschis de Parchetul General după incidentele de la Răchiteni, în care a fost implicată Diana Șoșoacă

Parchetul General a informat că a deschis, joi, 9 septembrie, un dosar penal în urma incidentelor de la Răchiteni, în care a fost implicată senatoarea Diana Șoșoacă.

În prezent, dosarul se află la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis ”ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”, se arată într-un comunicat emis de instituție pentru RFI România.

Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. Șeful DSP Iași anunțase că plângerea trebuie depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

Parchetul General anunță că cercetările se desfășoară ”in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal”.

08-09-2021
19:08

Plângere penală pe numele Dianei Șoșoacă

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală împotriva senatoarei, care a blocat complet în acest weekend activitatea unui centru de vaccinare.

“Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască”, a spus directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, conform Europa FM.

Diana Șoșoacă, senatoarea recunoscută pentru pozițiile sale anti-vaccin și anti-restricții, este implicată într-un nou scandal de proporții.

Aceasta este acuzată de medicii din județul Iași că, alături de susținătorii ei, blochează activitatea de imunizare anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă și susținătorii ei, acuzați că terorizează medicii din centrele de imunizare

De mai bine de o săptămână, comuna Răchiteni din judeţul Iaşi se află în scenariu roşu. Dată fiind această situație gravă, oficialii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au amenajat un centru de vaccinare şi au mobilizat oamenii la imunizare.

Ei bine, sâmbătă, 4 septembrie, în centrul de vaccinare amenajat în comună nu s-a imunizat niciun cetățean. Conform medicilor din centru, vina i-ar aparține senatoarei Diana Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, doctorul Vasile Cepoi, avocata a organizat un protest chiar la centrul de vaccinare din Răchiteni.

Oficialul DSP spune că oamenii au fugit speriați și nu s-a mai vaccinat nimeni.

”Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, spune oficialul, conform Rfi.

ADVERTISEMENT

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi spune că din această săptămână Spitalul de Boli Infecțioase redevine unitate medicală Covid 19:

”Constatăm că incidența cazurilor este într-o continuă creștere. Spre exemplu, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică am depășit 50 de cazuri pe zi de infectați. Numărul internărilor crește, de asemenea, iar media internărilor în ultima săptămână este de peste 15 internări pe zi”.

ADVERTISEMENT

Șoșoacă și susținătorii ei, scandări la ușa centrului de vaccinare: ”Jos masca! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”

În timpul protestului, care a fost transmis de senatoare live pe pagina ei de Facebook, aceasta și susținătorii ei au strigat ”Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”

Ce spune Șoșoacă despre incidentele din Iași

În ceea ce privește seria de acuzații care i se aduc, senatoarea Diana Șoșoacă spune că a declarat că a fost ”solicitată să intervină” în comună de mai mulți săteni, care s-au plâns de faptul că localitatea ar fi carantinată și nu sunt lăsați să iasă din case, scrie Libertatea.

Parlamentara mai susține că au venit mai multe persoane ”din toată țara”, iar ea s-a pornit de la București la ora 03.00, spre Răchiteni.

ADVERTISEMENT