Sport

Diego Maradona, ucis?! Toată echipa medicală a superstarului este trimisă în judecată pentru omor. Ce pedepse riscă

Neurochirurgul Leopoldo Luque și alți șapte medici care s-au ocupat de Diego Maradona riscă 25 de ani de închisoare. Vor fi judecați pentru omor.
19.04.2023 | 12:58
Diego Maradona ucis Toata echipa medicala a superstarului este trimisa in judecata pentru omor Ce pedepse risca
Fanii au aprins lumânări în faţa clubului la care a debutat Diego Armando Maradona. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Diego Maradona s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, la mai puțin de o lună după ce a împlinit 60 de ani. Superstarul a suferit un stop cardiac la casa lui din nordul capitalei Buenos Aires.

Diego Maradona, ucis?! Toată echipa medicală a superstarului este trimisă în judecată pentru omor

Cu trei săptămâni mai devreme, argentinianul a suferit o operație pe creier. La doi ani de la moartea fotbalistului, procurorii au început o investigație privind cauzele decesului și au solicitat ca întreaga echipă medicală care avea grijă de “El Pibe de Oro” să fie trimisă în faţa instanţei.

ADVERTISEMENT

Principalul acuzat a fost neurochirurgul Leopoldo Luque, cel care îl operase pe data de 3 noiembrie. Alături de el, întreaga echipă medicală care a avut grijă de Diego Maradona în ultimele luni de viaţă:

Psihiatra Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz, coordonatoarea medicală Nancy Forlini, doctorul Pedro Di Spagna, cordonatorul infirmierilor Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Almiron și Dahiana Madrid.

ADVERTISEMENT

Circumstanţe agravante: “Inculpații aveau posibilitatea să prevadă și să găsească soluții la afecțiunea cardiacă”

Camera de Apel a tribunalului din San Isidro a confirmat că cei opt vor fi trimişi în judecată, la o lună după ce au fost audiaţi. Ziarul argentinian La Nacion susţine că toţi sunt acuzaţi de omor, cu circumstanţe agravante.

Procurorii susţin că toate cele opt cadre medicale au acţionat cu neglijenţă, deşi erau conştienţi că asta ar putea duce la moartea pacientului, după afirmaţiile judecătorului:

ADVERTISEMENT

„În rolul pe care l-au deținut, inculpații aveau posibilitatea să prevadă și să găsească soluții la afecțiunea cardiacă de care suferea Diego Maradona”, a afirmat magistratul.

Procesul va avea loc în 2024

Procesul va avea loc, cel mai probabil, în anul 2024. Cele opt cadre medicale riscă o condamnare între 8 şi 25 de ani de închisoare, dacă vor fi găsite vinovate.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona este considerat de mulţi drept cel mai bun jucător de fotbal din toate timpurile. A evoluat pentru echipa naţională între 1977 şi 1994, reuşind să câştige titlul mondial din 1986, patru ani mai târziu conducând echipa până în ultimul act.

ADVERTISEMENT