Sport

Imagini pentru istorie! Diego Maradona și Pele, show în direct într-un platou de televiziune: „Un vis de-al meu”. Video

Diego Maradona și Pele au jucat pase cu capul într-un platou de televiziune. Imaginile istorice cu doi dintre cei mai buni fotbaliști din istorie.
30.12.2022 | 00:32
Imagini pentru istorie Diego Maradona si Pele show in direct intrun platou de televiziune Un vis deal meu Video
Diego Maradona și Pele, show în direct în platoul de televiziune.
ADVERTISEMENT

Diego Maradona și Pele, doi dintre fotbaliștii care au adus cinste „sportului rege”, au fost protagoniștii unor imagini istorice în 2005. Decedat pe 29 decembrie 2022, la vârsta de 82 de ani, Pele a fost invitat de regretatul Diego Maradona să facă schimb de pase cu capul într-un platou de televiziune, când ambii erau în viață.

Diego Maradona și Pele, show în direct într-un platou de televiziune: „Un vis de-al meu”

Diego Maradona și Pele, doi dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, au făcut show în direct într-un platou de televiziune. Se întâmpla în 2005, când singurul jucător care a câștigat Cupa Mondială de trei ori, Pele, a primit o invitație din partea legendarului fotbalist argentinian.

ADVERTISEMENT

„Un vis de-al meu este să joc pase cu tine”au fost cuvintele lui Diego Maradona. Legendarul fotbalist argentinian s-a stins din viață pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, din cauza unei insuficiențe cardiace acute.

De cealaltă parte, Pele a murit doi ani mai târziu, după ce a fost răpus de cancerul de colon, internat fiind în spitalul Albert Einstein din Sao Paulo. În vârstă de 82 de ani, cel mai tânăr marcator de la Cupa Mondială a avut nevoie de îngrijiri medicale intensive din cauza insuficienței renale și cardiace, provocate de maladie.

ADVERTISEMENT

Diego Maradona și Pele, ovaționați la Cupa Mondială din Qatar

Diego Maradona și Pele au scris istorie în fotbal, fiind cunoscuți sub titulatura de cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Pele a reușit să câștige alături de naționala Braziliei Cupa Mondială de trei ori, în 1958, 1962 și 1970, în timp ce „El Pibe D’oro” s-a impus cu Argentina la Cupa Mondială din 1986, fiind golgheterul competiției.

Argentina a câștigat ultima ediție a Campionatului Mondial, care s-a desfășurat în Qatar, iar jucătorii naționalei lui Lionel Scaloni i-au dedicat victoria fostului căpitan al naționalei Albiceleste. De asemenea, suporterii l-au ovaționat pe Maradona în tribunele arenelor din Qatar și i-au adus omagii regretatului mare fotbalist.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Brazilia s-a oprit în sferturile competiției la Cupa Mondială din Qatar, însă fotbaliștii Selecao nu au uitat de starea de sănătate a lui Pele, aflat pe patul de spital. După victoria cu Coreea de Sud, scor 4-1 în optimile de finală, Neymar și coechipierii i-au adresat un mesaj de susținere fostului fotbalist.

Fanii Argentinei i-au adus omagii lui Diego Maradona la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
Fanii Argentinei i-au adus omagii lui Diego Maradona la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
Fotbaliștii Braziliei i-au transmis un mesaj de susținere lui Pele la finalul partidei împotriva Coreei de Sud. Sursă foto: Twitter
Fotbaliștii Braziliei i-au transmis un mesaj de susținere lui Pele la finalul partidei împotriva Coreei de Sud. Sursă foto: Twitter

Pele s-a stins din viață într-un spital din Sao Paolo

Starea de sănătate a lui Pele s-a agravat de la zi de la zi și, din păcate, inevtabilul s-a produs în ziua de joi, 29 decembrie. Veștile venite din Brazilia au întristat întreaga planetă.

ADVERTISEMENT

Tot ceea ce suntem este datorită ție. Te iubim la infinit. Odihnește-te în pace”, a scris Kely Nascimento, pe contul oficial de Instagram, după ce Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani.

De asemenea, Santos, clubul la care Pele a jucat în cea mai mare parte a carierei, s-a pregătit din timp pentru înmormântarea lui „O Rei”.

ADVERTISEMENT