Life

Dieta care te ajută să ai o viață lungă și sănătoasă. Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit ce alimente trebuie să mănânci, de fapt

Regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Doctorul Leon Dănăilă a spus ce e bine să consumi.
15.11.2023 | 17:15
Dieta care te ajuta sa ai o viata lunga si sanatoasa Medicul Leon Danaila a dezvaluit ce alimente trebuie sa mananci de fapt
Regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Doctorul Leon Dănăilă a spus ce e bine să consumi. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dieta care te ajută să ai o viață lungă și sănătoasă. Medicul Leon Dănilă a dezvăluit ce alimente trebuie să mănânci, de fapt. Oamenii se întreabă care este secretul neurochirurgului care a ajuns anul acesta la vârsta de 90 ani.

Regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Doctorul Leon Dănăilă a spus ce e bine să consumi

Doctorul Leon Dănăilă a discutat despre regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Medicul a spus ce e bine să consumi pentru a te feri de problemele de ordin medical.

ADVERTISEMENT

Întrebat care este stilul de viață pe care îl duce, profesorul universitar a precizat că încă lucrează la spital. De asemenea, mai spune că oamenii nu trebuie să aibă o alimentație bazată numai pe fructe și legume, fiind nevoie și de carne și pește.

Mâncarea nu este suficientă pentru o viață lungă și o sănătate de fier. Sportul și satisfacțiile psihice trebuie neapărat luate în calcul, regimurile alimentare benefice pentru organism fiind mai multe la număr.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se află regimul mediteranean, regimul Okinawa, regimul japonez, regimul împotriva hipertensiunii arteriale. La polul opus, medicul Leon Dănăilă susține că regimul occidental este cel mai prost din cauza fast food-ului.

Leon Dănăilă, despre cel mai potrivit regim pentru o viață sănătoasă

„Dar mâncarea din fast-food nu este benefică pentru organism și pentru creier. A fost un concurs acum un an de zile și pe primul loc a ieșit regimul mediteranean. Și viața lor este localizată în jurul Mediteranei.

ADVERTISEMENT

Au posibilitatea să mănânce fructe de mare, legume, fructe. Au două sezoane. Și regimul din Okinawa, la fel. Pot să mănânce legume tot în decursul anului. În general, carnea de pește este foarte recomandată, a fructelor de mare, a legumelor.

Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăi prea mult. Trebuie și puțină carne. În carne se găsește vitamina B-12 care este foarte benefică pentru creier, dar nu trebuie de făcut exces.

ADVERTISEMENT

Trebuie să adaptezi comportamentul la necesitățile organismului”, a declarat în urmă cu puțină vreme medicul neurochirurg Leon Dănăilă în podcast-ul Altceva, moderat de Adrian Artene, pentru cancan.ro.

Mai mult, doctorul este de părere că un om adult trebuie să fac cel puțin 4.000 de pași în fiecare zi pentru a avea o existență lungă și o sănătate bună. Cafeaua și ciocolata nu trebuie excluse din alimentație, doar că e nevoie de moderație.

Cantitatea mare nu este bună în niciun regim alimentar. Totodată, Leon Dănăilă spune că este permis și consumul de alcool, însă oamenii nu trebuie să exagereze și să nu depășească 40 de grame pe parcursul unei zile.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă...
Românul cu pensie de 27.000 de lei pe lună. Mai ia și leafă de la stat
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români