Life

Dieta care te ajută să ai o viață lungă și sănătoasă. Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit ce alimente trebuie să mănânci, de fapt

Regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Doctorul Leon Dănăilă a spus ce e bine să consumi.
15.11.2023 | 17:15
Dieta care te ajuta sa ai o viata lunga si sanatoasa Medicul Leon Danaila a dezvaluit ce alimente trebuie sa mananci de fapt
Regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Doctorul Leon Dănăilă a spus ce e bine să consumi. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dieta care te ajută să ai o viață lungă și sănătoasă. Medicul Leon Dănilă a dezvăluit ce alimente trebuie să mănânci, de fapt. Oamenii se întreabă care este secretul neurochirurgului care a ajuns anul acesta la vârsta de 90 ani.

Regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Doctorul Leon Dănăilă a spus ce e bine să consumi

Doctorul Leon Dănăilă a discutat despre regimul alimentar cu ajutorul căruia poți avea o existență îndelungată și echilibrată. Medicul a spus ce e bine să consumi pentru a te feri de problemele de ordin medical.

ADVERTISEMENT

Întrebat care este stilul de viață pe care îl duce, profesorul universitar a precizat că încă lucrează la spital. De asemenea, mai spune că oamenii nu trebuie să aibă o alimentație bazată numai pe fructe și legume, fiind nevoie și de carne și pește.

Mâncarea nu este suficientă pentru o viață lungă și o sănătate de fier. Sportul și satisfacțiile psihice trebuie neapărat luate în calcul, regimurile alimentare benefice pentru organism fiind mai multe la număr.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se află regimul mediteranean, regimul Okinawa, regimul japonez, regimul împotriva hipertensiunii arteriale. La polul opus, medicul Leon Dănăilă susține că regimul occidental este cel mai prost din cauza fast food-ului.

Leon Dănăilă, despre cel mai potrivit regim pentru o viață sănătoasă

„Dar mâncarea din fast-food nu este benefică pentru organism și pentru creier. A fost un concurs acum un an de zile și pe primul loc a ieșit regimul mediteranean. Și viața lor este localizată în jurul Mediteranei.

ADVERTISEMENT

Au posibilitatea să mănânce fructe de mare, legume, fructe. Au două sezoane. Și regimul din Okinawa, la fel. Pot să mănânce legume tot în decursul anului. În general, carnea de pește este foarte recomandată, a fructelor de mare, a legumelor.

Să știți că dacă mâncați numai legume și fructe, nu rezolvați problema și n-o să puteți să trăi prea mult. Trebuie și puțină carne. În carne se găsește vitamina B-12 care este foarte benefică pentru creier, dar nu trebuie de făcut exces.

ADVERTISEMENT

Trebuie să adaptezi comportamentul la necesitățile organismului”, a declarat în urmă cu puțină vreme medicul neurochirurg Leon Dănăilă în podcast-ul Altceva, moderat de Adrian Artene, pentru cancan.ro.

Mai mult, doctorul este de părere că un om adult trebuie să fac cel puțin 4.000 de pași în fiecare zi pentru a avea o existență lungă și o sănătate bună. Cafeaua și ciocolata nu trebuie excluse din alimentație, doar că e nevoie de moderație.

Cantitatea mare nu este bună în niciun regim alimentar. Totodată, Leon Dănăilă spune că este permis și consumul de alcool, însă oamenii nu trebuie să exagereze și să nu depășească 40 de grame pe parcursul unei zile.

ADVERTISEMENT