Life

Dieta secretă a reginei Elisabeta a II-a! Cele mai ciudate preferințe culinare ale sale, dar și preparatul pe care l-a interzis la cinele regale

29.05.2020 | 12:25
Dieta secreta a reginei Elisabeta a IIa Cele mai ciudate preferinte culinare ale sale dar si preparatul pe care la interzis la cinele regale
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, majoritatea monarhilor au devenit cunoscuți chiar și pentru preferințele culinare extravagante sau ospețele pantagruelice pe care le dădeau. Nimic nu se compară, însă, cu dieta specială a Elisabetei a II-a, regina Marii Britanii, care, la cei 94 de ani ai săi, este un model de longevitate și vitalitate demn de urmat. Asta pentru că se bucură de o sănătate de fier, datorită faptului că are mereu grijă ce și, bineînțeles, când mănâncă, dând dovadă de moderație din toate punctele de vedere.

Cele mai ciudate preferințe culinare ale reginei Elisabeta a II-a

Chiar dacă mulți au contestat-o pentru preferințele sale culinare cel puțin ciudate, chiar și aceștia s-au arătat impresionați de energia pe care o afișează în ciuda vârstei extrem de înaintate. Darren McGrady, cel care a fost Chef pentru familia regală timp de aproape 10 ani, încă din 1982, a povestit pentru revista Hello! că suverana avea obiceiul să mănânce săptămâni întregi acelaşi preparat.

ADVERTISEMENT

De fiecare dată când se află la reşedinţa de vacanţă de la Balmoral, aceasta preferă să servească fructe proaspete dintr-un recipient Tupperware, brand recunoscut pentru fabricarea produselor de plastic practice, în special pentru picnic . Tot celebrul bucătar este cel care a dat-o de gol: „E adevărat că regina trebuie să mânânce mereu din farfurii de aur cu tacâmuri de aur, dar uneori, la Balmoral, mânca fructe dintr-un recipient Tuppeware de culoare galbenă”.

De asemenea, regina adoră sandvişul cu ton, maioneză şi castraveţi și nu refuză niciodată o porție din desertul preferat, tortul de biscuiți cu ciocolată. „Este singura prăjitură din care ea comandă o bucată în fiecare zi, până când se termină.

ADVERTISEMENT

Mănâncă o mică bucată în fiecare zi, până când rămâi în bucătărie cu o bucățică minusculă. Însă chiar și acea bucățică minusculă trebuie să i-o păstrezi. Dacă lipsește o firimitură, ea remarcă acest lucru. Reginei îi place atât de mult acest desert, încât, atunci când se deplasează prin regat, Chocolate Biscuit Cake o urmează peste tot, cu trenul!”, a mai spus Darren McGrady.

Usturoiul este interzis la Casa Regală din Marea Britanie

Cât despre preparatele care nu îi sunt deloc pe plac, în capul listei se află întotdeauna usturoiul, interzis de ani buni pentru întreaga familie regală. De altfel, invitată la o ediție Masterchef Australia, Camilla, actuala soţie a lui Charles, a povestit că a penalizat un concurent pentru că ceea ce gustase conţinea usturoi. Întrebată dacă acest lucru ţine de etichetă şi se aplică la toate evenimentele oficiale, Ducesa de Cornwall a răspuns în glumă, spunând: „Da, trebuie să predaţi ursturoiul la intrare”.

ADVERTISEMENT

Se spune că amidonul nu este tocmai sănătos pentru stomac şi poate provoca, adesea, balonări sau chiar diabet. Aşadar, produsele care îl conţin sunt interzise la cina în familie, regina evitând produse precum paste, cartofi, orez.

Căsătoriţi de mai bine de şapte decenii, Elisabeta şi Philip împărtăşesc multe preferinţe culinare şi detestă amândoi stridiile. Ba chiar nu se feresc să recunoască acest lucru în faţa invitaţilor lor, indiferent dacă situația le este pe plac sau nu.

ADVERTISEMENT

Înainte de fiecare dineu oficial, sunt “avertizaţi” că oricât de mult ar dori, astfel de fructe de mare nu vor ajunge niciodată să fie servite la mesele organizate de casa regală britanică. Preferă, în schimb, o farfurie cu pește și legume la grătar sau garnitură cu spanac sau dovlecei.

ADVERTISEMENT