Life

Dietele care pot provoca probleme de sănătate: “Slăbești pe loc și după te îngrași”. Avertismentul medicilor

Care sunt dietele ce pot provoca probleme serioase de sănătate. Medicii nu le recomandă și au lansat un avertisment important.
07.11.2023 | 09:16
Dietele care pot provoca probleme de sanatate Slabesti pe loc si dupa te ingrasi Avertismentul medicilor
Dietele pe care nu e bine să le ții. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Medicii au lansat un avertisment privind dietele existente pe internet, care pot provoca probleme de sănătate. În această perioadă, multe persoane se confruntă cu kilogramele în plus.

Dietele care pot provoca probleme de sănătate. De ce nu sunt recomandate

Potrivit specialiștilor, multe persoane au tendința de a se îngrășa toamna, înainte de sezonul rece. Acest lucru se întâmplă deoarece nu mai facem atât de multă mișcare și petrecem mai mult timp în casă.

ADVERTISEMENT

Astfel, mulți apelează la diverse diete pentru a scăpa de kilogramele în plus, mai ales că se apropie și sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, trebuie să avem mare grijă cu dietele, deoarece pot provoca probleme serioase de sănătate, avertizează medicii.

Sportiva de performanță Mari Fica are un plan alimentar strict, dar sănătos, însă recunoaște că a avut momente în care se înfometa pentru a scăpa de excesul de greutate.

ADVERTISEMENT

“Pentru a face performanţă trebuie să fii foarte calculat în ceea ce priveşte alimentaţia pentru că altfel nu îţi iei nutrienţii necesari. Am încercat cândva dietele restrictive.

Înaite să fiu mai informată , mă înfometam, am simţit că îmi face rău pentru că apărea foarte repede efectul de yoyo”, a declarat sportiva, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Din cauza anumitor diete, pot apărea fluctuații bruște ale greutății. Mai exact, putem slăbi destul de mult în timpul dietei, dar ne îngrășăm destul de repede atunci când renunțăm la aceasta.

Multe persoane țin diete despre care află de pe internet și ajung să pună imediat la loc kilogramele de care au scăpat. “Am ţinut şi diete auzite de pe net. Slăbeşiti pe loc şi după te îngraşi”, a spus o tânără.

ADVERTISEMENT

Toamna, senzația de foame este crescută din cauza frigului. Acesta este motivul principal pentru care luăm kilograme în plus toamna, când temperaturile devin din ce în ce mai scăzute.

“Foarte important ca o dietă să fie recomandată de un medic. În această perioadă luăm mai mult în greutate pentru că ne creşte foamea din cauza faptului că vine frigul”, a spus Amalia Arhire.

Ce recomandă medicii

Dietele trebuie să fie recomandate doar de către un medic specialist. Doar așa pot fi evitate probleme de sănătate sau fluctuațiile bruște de greutate. În general toamna aumulăm în jur de 2 kilograme și este o perioadă potrivită pentru a consuma shake-uri sau ceaiuri.

“Zi de zi mâncând foarte multe alimente procesate acumulăm foarte multe toxine. Prin dietele de detox ne ajută să eliminăm aceste toxine. O dietă detox ar putea fi ţinută pe parcursul a 3 zile.

Un shake de morcovi, măr, ţelină apio, lămâie, ghimbir. Pentru că noi avem nevoie de nutrienţii respectivi”, a explicat nutriționistul Andrei Ifrim pentru sursa menționată.

Medicii recomandă, de asemenea, să facem regulat exerciții fizice, indiferent de regimul alimentar pe care îl ținem, pentru a avea un stil de viață cât mai sănătos.

ADVERTISEMENT
Tags: