Life

Fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare. Mihaela Bilic: „Fac grăsime pe burtă”

Care sunt fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare, conform Mihaelei Bilic. Aceasta a dezvăluit că ne fac grăsime pe burtă.
28.08.2023 | 07:13
Fructele de toamna care ingrasa cel mai tare Mihaela Bilic Fac grasime pe burta
Mihaela Bilic a vorbit despre fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare. Nutriționistul Mihaela Bilic spune că acestea fac grăsime pe burtă.

Mihaela Bilic a vorbit despre fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare

Fructele în cauză sunt prunele și strugurii, ambele fructe de toamnă. Acestea sunt foarte bune pentru sănătate, dar și foarte dulci.

ADVERTISEMENT

Este bine să le consumăm, dar dacă mâncăm fructe în exces atunci ele se transformă în alcool în ficat și pot să ne îngrașe. Ele chiar fac grăsime pe burtă!

„Zahărul din fructe, adică fructoza, se transformă în alcool prin fermentație. Și asta se întâmplă fie în butoi, fie în ficatul nostru… asta pentru cine nu știe că fructele mâncate în exces îngrașă și fac grăsime pe burtă”, a explicat nutriționistul.

ADVERTISEMENT

Ce beneficii au strugurii și prunele

Strugurii și prunele, fructele de toamnă care îngrașă cel mai tare, sunt extrem de sănătoase. Mihaela Bilic chiar le cheamă un desert sănătos al naturii.

Prunele au circa 70 de calorii pe 100 de grame, dar și destul de mult zahăr, adică 10 grame. Acestea devin mai dulci cu cât sunt mai coapte.

ADVERTISEMENT

Stugurii sunt și ei foarte dulci și au chiar și 20 de grame de zahăr pe 100 de grame de fruct. Ambele fructe sunt

„În funcție de soi, prunele au un aport caloric de 45-70 cal și un aport de zahăr aprox 10g/100g. De reținut că sunt fructe climacterice, care se coc și după ce au fost culese…și cu cat sunt mai coapte, cu atât sunt mai dulci.

ADVERTISEMENT

Strugurii sunt campioni la capitolul “dulceață”, au 15-20g zahăr și 80-90 cal/100g. Merită să-i lăudăm pentru conținutul de potasiu, magneziu și calciu.

Și prunele și strugurii au efect detox și alcalinizant. Sunt cel mai sănătos și echilibrat desert oferit de natură. Însă ca orice desert, se mănâncă cu măsură”, a mai explicat nutriționistul.

ADVERTISEMENT