News

Digi România, avertisment pentru români: Tentativă de înşelăciune! Ce nu trebuie să facă abonaţii RCS – RDS

03.06.2020 | 19:32
Digi Romania avertisment pentru romani Tentativa de inselaciune Ce nu trebuie sa faca abonatii RCS  RDS
Digi România își avertizează clienții asupra unei tentative de înșelăciune în numele companiei. Sursa foto: RCS RDS
ADVERTISEMENT

Digi România, cel mai important jucător pe piața de telecomunicații din România, își avertizează abonații în privința unei tentative de înșelăciune care a fost depistată recent în mediul online. Potrivit companiei RCS RDS, în momentul de față nu este în desfășurare nicio campanie de fidelizare și recompensare a clienților cu premii constând în laptop-uri și telefoane mobile din segmentul premium.

Digi România, avertisment pentru români. O nouă campanie mincinoasă circulă pe Internet

Totodată, în comunicatul transmis în cursul zilei de miercuri, 3 iunie, Digi România atrage atenția că însemnele companiei sunt folosite abuziv și fraudulos prin reclame de tip pop-up găzduite pe diverse site-uri cu un nivel redus de securitate.

ADVERTISEMENT

Odată ademeniți cu premiile mai sus menționate, clienților li se propune să completeze un chestionar la finalul căruia trebuie să furnizeze date asociate cardului bancar, sub pretextul că astfel se va reține taxa de transport a laptop-urilor sau telefoanelor mobile puse în joc.

Clienții sunt îndemnați să nu dea curs unor astfel de invitații la concursuri de loializare/fidelizare organizate în numele Digi/RCS RDS și să se informeze în permanență de pe canalele oficiale de comunicare ale companiei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este de dorit să evitați campaniile care condiționează punerea în posesia premiilor de efectuarea unor plăți (indiferent de modalitate: transfer bancar, card, sms etc)”, se arată în comunicat.

Anunțul Digi România

În atenția utilizatorilor de internet.

În ultima săptămână, am constatat o reactivare a campaniilor frauduloase care folosesc abuziv însemnele companiei noastre, în mediul online. Cea mai recentă campanie de acest tip (SCAM) recurge la un mecanism de concurs de fidelizare cu premii constând în laptop-uri și telefoane din segmentul premium.

ADVERTISEMENT

Organizatorii atrag utilizatorii de internet prin reclame pop-up găzduite pe site-uri cu un nivel redus de securitate și le propun acestora completarea unui chestionar, la finalul căruia li se cere să comunice date asociate cardului bancar, pentru reținerea taxei de transport a premiilor.

Ne delimităm de aceste tentative de înșelăciune și vă informăm că, în prezent, compania noastră nu derulează nicio campanie de fidelizare în online cu un mecanism precum cel descris anterior. Chiar în măsura în care ar organiza astfel de campanii, Digi|RCS & RDS nu ar condiționa în vreun fel acordarea de premii de efectuarea unor astfel de plăți.

ADVERTISEMENT

Dacă vi se afișează, în timp ce navigați pe diverse site-uri, astfel de invitații la concursuri de loializare/ fidelizare în numele Digi | RCS & RDS, vă sugerăm să nu le dați curs înainte de a verifica informația pe canalele oficiale de comunicare ale companiei.

În cazul în care aveți îndoieli legate de autenticitatea eventualelor campanii similare, puteți contacta echipa de relații cu clienții Digi | RCS&RDS, apelând la una dintre modalitățile precizate pe site-ul digiromania.ro.

De asemenea, este de dorit să evitați campaniile care condiționează punerea în posesia premiilor de efectuarea unor plăți (indiferent de modalitate: transfer bancar, card, sms etc.). Vă mulțumim anticipat pentru cooperare și contăm pe vigilența voastră pentru a preveni astfel de demersuri cu intenții înșelătoare!”.

ADVERTISEMENT
Tags: