Fotbal intern

Dilema „galbenelor“ de la FCSB – Dinamo se repetă la Sepsi – Poli Iaşi. Finală Dinamo – Poli Iaşi în Cupa României?

09.07.2020 | 22:49
Dilema galbenelor de la FCSB  Dinamo se repeta la Sepsi  Poli Iasi Finala Dinamo  Poli Iasi in Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

Regulamentele din România pun mari probleme în Cupa României. Dilema cumulului de cartonaşe galbene a jucătorilor apare în ambele semifinale ale competiţiei.

La FCSB – Dinamo, portarul Andrei Vlad a jucat în tur deşi avea două galbene, primul luat în optimi cu U Cluj, iar al doilea, în sferturi, cu Hermannstadt. El nu fost prezent la retur. Nici Olimpiu Moruţan nu a jucat în retur, aflându-se în aceeaşi situaţie, cu două galbene, primul în optimi, iar al doilea în turul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

În cealaltă semifinală, Sepsi – Poli Iaşi, situaţia lui Andrei Vlad s-a repetat. Bouhenna de la Sepsi a jucat în tur, cu „galbene“ primite în optimi, cu Astra, şi în sferturi, cu Petrolul.

Regulamentele se bat cap în cap

Ieşenii nu au făcut încă niciun demers pentru a contesta rezultatul din tur. Ei aşteaptă să vadă ce se întâmplă în cazul FCSB – Dinamo. Funcţie de deznodământul acelei situaţii vor acţiona în consecinţă.

ADVERTISEMENT

„Urmărim cu interes disputa dintre Dinamo si FCSB pentru că, din informațiile nostre, și un jucător de la Sepsi se află în aceeași situatie“, a declarat Ciprian Paraschiv, preşedintele lui Poli Iaşi.

Regulamentele sunt contradictorii. Regulamentul Disciplinar al FRF precizează la articolul 40.2 că avertismentele se anulează înainte de sferturile de finală, ceea ce ar însemna că FCSB şi Sepsi sunt în siguranţă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, ROAF (Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice) prevede faptul că „galbenele“ se şterg înaintea optimilor. Sepsi şi FCSB ar fi în pericol să piardă la masa verde.

„Cartonașele galbene sunt preluate în cadrul fazelor succesive ale aceleiaşi competiţii. Prin excepţie, avertismentele primite în prima fază a competiţiei/până în optimile de finală ale Cupei României nu vor mai fi preluate în jocurile de baraj/sferturile de finală ale Cupei Românei“ – paragraf din Regulamentul Disciplinar al FRF

FRF consideră că Dinamo nu are nicio șansă să câștige la masa verde, pentru că, în conformitate cu art. 2, punctul 2 din Regulamentul Disciplinar, când două spețe se bat cap în cap se aplică prevederile Regulamentului Disciplinar, și nu prevederile ROAF!

ADVERTISEMENT
Tags: