Sport

FRF a anunțat echipele care au primit licența pentru cupele europene. Ce se întâmplă cu Corvinul

Nouă echipe din SuperLiga au fost acreditate de FRF pentru ediția viitoare a cupelor europene. Corvinul, finalista Cupei, așteaptă decizia UEFA
26.04.2024 | 14:39
FRF a anuntat echipele care au primit licenta pentru cupele europene Ce se intampla cu Corvinul
Nouă echipe din SuperLiga au fost acreditate de FRF pentru ediția viitoare a cupelor europene. Corvinul, finalista Cupei, așteaptă decizia UEFA FOTO: FRF
ADVERTISEMENT

FRF a anunțat vineri, 26 aprilie, echipele care au primit licență pentru participarea în cupele europene, sezonul 2024 – 2025.

FRF a anunțat echipele care au primit licența pentru cupele europene

Nouă cluburi din SuperLiga au fost acreditate. Toate care au aplicat: cele șase din play-off și trei din play-out.

ADVERTISEMENT
  1. FCSB
  2. Farul Constanţa
  3. Universitatea Craiova
  4. CFR Cluj
  5. Rapid
  6. Sepsi
  7. Oţelul Galaţi
  8. U Cluj
  9. FCU Craiova

România are alocate patru locuri în cupele europene pentru sezonul 2024-2025.

  • Liga Campionilor: 1 (campioana SuperLiga)
  • Conference League: 2 (locul 2 play-off, plus câștigatoarea barajul dintre locul 3 din play-off și câștigătoarea din play-out)
  • Europa League: 1 (câștigătoarea Cupei României Betano)
ADVERTISEMENT

FCSB mai are nevoie de un singur punct pentru a deveni campioană, iar lupta pentru cupele europene se anunță foarte încinsă în ultimele partu etape. Farul este pe locul 2, cu 35 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova și CFR Cluj ocupă pozițiile 3 și 4, ambele cu câte 34 de puncte. Chiar și Rapid, 29 de puncte, și Sepsi, 28 de puncte, mai speră.

Corvinul așteaptă permisiunea UEFA

Referitor la Corvinul, finalista Cupei României Betano, formație din Liga 2, FRF a făcut următoarea precizare:

ADVERTISEMENT

”Administrația de licențiere nu poate oferi detalii la acest moment despre procesul de licențiere, deoarece procedurile extraordinare de licențiere sunt realizate de către UEFA.

Conform Regulamentului de licențiere al UEFA, doar aceasta poate acorda o permisiune specială unui club pentru a intra în competițiile de club UEFA”.

ADVERTISEMENT

Corvinul, marea supriză a competiției, n-are drept de promovare în SuperLiga, dar visează la Europa. Hunedorenii au apelat pentru licență direct la UEFA:

”Am făcut toate demersurile necesare pentru procedura extraordinară UEFA, pentru a putea participa în cupele europene în cazul în care echipa se va afla în această situație. Demersurile au fost făcute din timp, de mai bine de 30 de zile, înaintea meciului cu CFR Cluj din sferturile de finală”, a declarat pentru FANATIK ofițerul de presă al FC Corvinul, Claudiu Sav.

Ce se întâmplă dacă Corvinul nu ia licența, dar câștigă Cupa României Betano

În cazul Corvinul nu primește licența, dar câștigă Cupa României Betano, locul din Europa League va reveni echipei clasate pe locul 2 în play-off-ul din SuperLiga, locul 3 va merge direct în Conference League, iar locul 4 va da baraj cu cu Oțelul sau U Cluj.

FCU Craiova, care are licență, este pe ultimul loc, fără șanse să termine în primele 4 din play-out, pentru a putea juca barajul de Conference.

Ce se întâmplă dacă Oțelul câștigă Cupa României Betano

Finala Cupei României Betano este Corvinul – Oțelul și se va disputa pe 15 mai la Sibiu. Dacă Oțelul va cuceri Cupa, formația pregătită de Dorinel Munteanu va juca în Europa League, iar U Cluj va da direct baraj cu locul 3 din play-out pentru un loc în preliminariile Conference League. Cu condiția să termine în primele patru din play-out. Altfel, ocupanta locului 3 din play-off va merge direct în UECL.

La feminin au primit licența UEFA 3 echipe:

  1. Asociaţia Fotbal Club Universitatea Olimpia Cluj
  2. Asociaţia Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc
  3. F.C.V. Farul Constanţa SA
ADVERTISEMENT