Life

Din ce generație faci parte, de fapt. În ce categorie te încadrezi în funcție de anul nașterii

Din ce generație faci parte în funcție de anul în care te-ai născut. Acestea sunt, de fapt, categoriile existente în acest moment.
31.10.2023 | 15:26
Din ce generatie faci parte de fapt In ce categorie te incadrezi in functie de anul nasterii
Cum să afli din ce generație faci parte. Sursa foto: Markus Spiske/ Unsplash
ADVERTISEMENT

Cum să afli din ce generație faci parte. Unele categorii sunt ușor de recunoscut, însă altele nu sunt la fel de evidente. Acestea sunt împărțite în funcție de anul nașterii și nu sunt greu de reținut.

Din ce generație faci parte în funcție de anul nașterii

Cea care de la care a pornit termenul contemporan de generații a pornit de la poeta Gertrude Stein, care spus despre cei ajunși la maturitate în timpul Primului Război Mondial: „Sunteți cu toții o generație pierdută”.

ADVERTISEMENT

Aproximativ o sută de ani mai târziu, cercetările, numele și etichetele ce țin de generații au crescut considerabil. Cercetătorii analizează și dezbat care sunt trăsăturile specifice ale fiecărei generații.

Totuși, normele și valorile comune sunt cele în funcție de care sunt gândite metodele de educație, se fac strategiile de marketing, deciziile de cumpărare, gusturile muzicale, preferințele de vot și lista poate continua.

ADVERTISEMENT

Astfel că, generațiile pot fi grupate în funcție de anul nașterii după cu urmează, Marea generație: născuți între 1901 și 1924, Generația tăcută: născuți între 1928 și 1945, Baby Boomers: născuți între 1946 și 1964.

Generația Jones este reprezentată de cei născuți între 1955 și 1965, Generația X: născuți între 1965 și 1980, Xennials: născuți între 1977 și 1983, Milenialii: născuți între 1981 și 1996, Generația Z: născuți între 1997 și 2010. Iar în generația Alpha intră acei oameni născuți după 2011, notează euronews.ro. 

ADVERTISEMENT

Care sunt caracteristicile generațiilor

Persoanele care fac parte din generația Baby Boomers au observat războaiele din Coreea și Vietnam. Generația Jones a cunoscut Watergate-ul, embargoul petrolier din 1979 și SIDA.

În același timă, cei din generația X sunt ultimii care mai știu ce înseamnă să citești și să împăturești un ziar, să primească o glumă și tot ei au aflat ce înseamnă să mergi la grădiniță și ce înseamnă un divorț.

ADVERTISEMENT

Xennials au mers la școală și s-au angajat înainte de recensiune. Milenialii au prins începuturile televiziunii prin cablu și de aici au învățat ce înseamnă cultura populară, iar generația Z va avea mai mulți bani decât toate celelalte.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Viața la bloc. Informații neașteptate despre centralele termice
Viața la bloc. Informații neașteptate despre centralele termice
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze