ADVERTISEMENT
Sport

Din Champions League în cadrul Poliției. Dezvăluirile căpitanului de la Dinamo: „Făceam vizionări cu PSG și acum trebuie să vedem cum îi ținem pe Aurel și pe Dorel în casă”

Autor: Francisc Oprea | 09.04.2020 | 19:42
Din Champions League în cadrul Poliției. Dezvăluirile căpitanului de la Dinamo: „Făceam vizionări cu PSG și acum trebuie să vedem cum îi ținem pe Aurel și pe Dorel în casă”
Dan Savenco, căpitanul echipei de handbal masculin a lui Dinamo. FOTO: Doar Dinamo

Dan Savenco, căpitanul echipei de handbal masculin a a lui Dinamo, a devenit, pentru o perioadă, polițist, aceeași postură preluată de mai mulți sportivi legitimați la clubul „alb-roșu”. Handbalistul recunoaște că se află într-o situație cu care nu a crezut vreodată că se va confrunta, dar că are avantajul de a reușit să se adapteze rapid.

ADVERTISEMENT

Dan Savenco, din Champions League în cadrul Poliției

Echipa de handbal masculin a clubului Dinamo a reușit la începutul acestui an să elimine Sporting Lisabona și să se califice în optimile Ligii Campionilor, unde urma să întâlnească PSG.

Dubla întâlnire cu gigantul francez a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, iar mai mulți sportivi din cadrul clubului, printre care și Dan Savenco, căpitanul „dulăilor”, au fost repartizați la secțiile de Poliție din București.

ADVERTISEMENT

Handbalistul recunoaște că a fost surprins de noua postură, despre care a aflat întâmplător, dar este nevoit să se adapteze.

Eu sunt la secția 24, în Ferentari. Astăzi a fost prima zi, e ceva nou, inedit, astăzi am început serviciul. Astăzi mi s-a prezentat programul, la ce să ne așteptăm. De parcă noi nu știm la ce ne putem aștepta în Ferentari.

ADVERTISEMENT

Tot clubul Dinamo, cei care suntem angajați, am fost repartizați. Ieri am aflat din greșeală pentru că am fost acolo la club. Când am văzut în parcare mașina antrenorului și a lui Ovidiu Semen am zis să merg să-i salut. Și m-au întrebat: ‘Tu la ce secție ești repartizat?’ Am crezut că fac mișto de mine.

E ca un vis urât. Făceam vizionări cum să-i ținem pe jucătorii de la PSG și acum trebuie să vedem cum îi ținem pe Aurel și pe Dorel în casă. Ne-am asumat când am semnat acel contract. Dar ca sportivi reușim să facem față, ne adaptăm destul de ușor.

ADVERTISEMENT

E ceva ciudat pentru că suntem încă 10, 15 sportivi din cadrul Dinamo. De la rugby, polo, canotaj, scrimă”, a declarat Dan Savenco, conform Doar Dinamo.

„Sper să nu fie cazul să bat pe cineva”

Căpitanul echipei de handbal masculin a lui Dinamo a comentat și materialele video care s-au viralizat în ultimele zile, în care mai mulți polițiști erau surprinși lovind oameni pe străzile Capitalei.

ADVERTISEMENT

Eu sper să nu fie cazul să bat pe cineva. Am și eu doi metri, eu sper că o să zică singuri că stau în casă când mă văd!

Dar m-au atenționat: domnule sunt încăpățânați, aveți grijă. Să vă așteptați să fiți provocați. Ce să mai, e zonă de război”, recunoaște Dan Savenco.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1