Sport

Din NBA, direct în Liga Națională de Baschet. Rapid, transfer spectaculos de Crăciun!

Ieri, echipa de baschet Rapid s-a despărțit de americanul Christopher Evans, iar astăzi,a anunțat numele înlocuitorului său: Keljin Blevins, ultima dată la Portland, în NBA!
25.12.2022 | 15:15
Din NBA direct in Liga Nationala de Baschet Rapid transfer spectaculos de Craciun
Echipa de baschet Rapid a transferat un jucător din NBA, Keljin Blevins. Foto: baschet.ro
ADVERTISEMENT

Rapid are o linie 8-3 în Conferința A din Liga Națională de baschet masculin, ediția 2022/23. Și are ambiții mari, mărturie stând și faptul că este formația care i-a administrat singura înfrângere din acest sezon campioanei ultimelor două ediții, U-BT Cluj-Napoca. Dar și, pe de altă parte, modul în care se mișcă pe piața transferurilor.

Rapid l-a adus din NBA pe Keljin Blevins, de la Portland Trail Blazers!

Anul centenarului, 2023, este pentru Rapid la fel de important nu doar în fotbal, acolo unde trupa lui Adrian Mutu țintește la gloria de altă-dată, ci și în celelalte discipline.

ADVERTISEMENT

Iar dacă fetele de la handbal, campioane ale României, fac furori și-n Europa, echipa de baschet masculin este decisă să devină o forță, mai întâi pe plan intern, iar apoi, de ce nu, la nivel continental.

Pentru moment, echipa se află pe locul secund în Conferința A din Liga Națională. Devansând campioana în exercițiu, U-BT Cluj-Napoca, pe care a învins-o, în 23 decembrie, chiar la ea acasă.

ADVERTISEMENT

Imediat după meci însă, clubul giuleștean anunța că unul dintre stranieri, americanul Christopher Evans, sosit în vară din primul eșalo francez, urmează să plece.

O lovitură pentru Rapid? Ei bine, nu. Gruparea care-l are sub contract pe Darius Johnson Odom, care a trecut și prin NBA, a mutat imediat. Și, de această dată vorbim despre un jucător sosit chiar din liga nord-americană. Și la primul angajament în Europa.

ADVERTISEMENT

Este vorba, scriu cei de la Baschet.ro, despre Keljin Blevins, 27 de ani, care are 1.93 și joacă pe poziția 2. Americanul a strâns 48 de partide în liga nord-americană de baschet, cu medii de 2.2 puncte și 1.1 recuperări.

Blevins este originar din Hot Springs, Arkansas. Și-a împărțit anii universitari între University of Southern Mississippi (2015-2017) și Montana State University (2017-2019).

ADVERTISEMENT

Ulterior, a evoluat vreme de un sezon în G-League, la Northern Arizona Suns. Iar în 2020 a semnat cu Portland Trail Blazers. Formație la care a evoluat alături de verișorul său, celebrul Damian Lillard.

Conform paginii oficiale a lui Rapid București, Keljin Blevins va debuta sub comanda lui Tudor Costescu miercuri, 28 decembrie, împotriva lui CSM Târgu Jiu.

ADVERTISEMENT