Sport

Dinamo a umilit-o pe Steaua în derby. ”Câinii”, lideri în Liga Zimbrilor

Dinamo nu a avut milă de rivala Steaua în derby-ul jucat la handbal în Liga Zimbrilor.
06.10.2023 | 21:00
Dinamo a umilito pe Steaua in derby Cainii lideri in Liga Zimbrilor
Dinamo, victorie de senzație în fața rivalilor de la Steaua în Liga Zimbrilor. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo și Steaua s-au duelat în etapa a șaptea din Liga Zimbrilor la handbal. ”Câinii” au victorii pe linie în acest sezon, în timp ce Steaua este pe loc de rerogradare și are cinci înfrângeri la rând.

Dinamo, fără milă în fața Stelei la handbal

Dinamo a câștigat cu o diferență de 11 puncte acest meci, scor 37-26. Scorul a fost și mai mare pe parcursul meciului. În repriza secundă, ”câinii” aveau un avans de 13 puncte la un moment dat, 29-16.

ADVERTISEMENT

800 de fani dinamoviști au fost prezenți la acest meci. PCH și-a făcut simțită prezența, încurajându-i pe jucători pe tot parcursul celor 60 de minute de joc.

Înainte de acest meci, antrenorul Xavier Pascual, fost la FC Barcelona, actualmente la Dinamo, vorbea despre rezultatele foarte bune pe care le are echipa în acest start de sezon, în care echipa va juca în European League.

ADVERTISEMENT

,,Sunt fericit cu echipa, nu doar cu rezultatele obținute, eu cred că echipa s-a îmbunătățit. Nu suntem la maxim de performanță, dar sunt fericit că echipa progresează și eu cred că fanii sunt mulțumiți cum evoluează Dinamo.

Eu cred că jucătorii noi nu mai sunt noi în momentul de față, unii au început ceva mai târziu. Spre exemplu, Luka Cindric a venit cu o săptămână înainte de Supercupă, am avut și ceva probleme cu accidentările.

ADVERTISEMENT

Eu cred că în acest moment că se poate progresa, dacă 90% sunt bine și eu cred că echipa a îmbunătățit nu doar jocul, handbalul, dar și relațiile personale, avem o atmosferă foarte bună în vestiar”, a transmis Xavi Pascual.

El crede că echipa va ajunge la nivelul maxim după acest sezon și speră ca anul următor echipa să joace în EHF Champions League, nu în European League.

ADVERTISEMENT

,,Eu cred că este un sezon important pentru noi, echipa a schimbat mult și avem nevoie de meciuri, echipa a fost pregătită pentru CL, dar EHF a decis să jucăm în European League, e cel mai important. Nu a fost în mâna noastră, dar eu cred că suntem o echipă puternică”, a spus Xavier Pasqual.

Dinamo este lider în Liga Zimbrilor, cu punctaj maxim, urmată de CSM Constanța, care are cinci puncte mai puțin și CSM București, cu șase puncte în minus și un meci mai puțin jucat.

De partea cealaltă, Steaua are doar patru puncte adunate după șapte etapa. Doar Vaslui și Sighișioara au mai puține puncte decât ei. Etapa viitoare, Dinamo va juca la Buzău, în timp ce Steaua va primi vizita lui Minaur Baia Mare.

ADVERTISEMENT
Tags: