Sport

Dinamo are cei mai periculoși ultrași din SuperLiga! Cum stau FCSB sau Rapid

Dinamo a revenit în SuperLiga și datorită fanilor, însă „alb-roșii” ar putea avea și probleme din cauza ultrașilor. Număr important de fani interziși
19.08.2023 | 20:40
Dinamo are cei mai periculosi ultrasi din SuperLiga Cum stau FCSB sau Rapid
102 ultrași „interziși” are Dinamo. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a avut parte de o atmosferă fantastică la meciurile disputate pe „Arcul de Triumf”, mai ale la ultimul meci din campionat cu FC Botoșani, care a adus și prima victorie și datorită presiunii suporterilor. Mulți însă au cerut suspendarea terenului, după ce arbitrul a fost lovit cu un pahar din tribune.

Dinamo, probleme cu suporterii. „Câinii” au cei mai mulți interziși din Liga 1!

Fanii dinamoviști au făcut totul pentru ca echipa să supraviețuiască, însă au atras de-a lungul timpului și multe amenzi și suspendări. „Câinii” riscă din nou o amendă usturătoare din partea comisiilor după incidentul de la meciul cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Asta se vede și în cifre, Dinamo fiind echipa cu cei mai mulți fani interziși pe stadion, mult peste rivalele de la FCSB și Rapid. Dovadă stă comunicatul Jandarmeriei de la ultimul meci: „Subliniem faptul că un număr de 102 suporteri gazdă se află sub interdicția participării la meciurile de fotbal, sens în care posibila lor încercare de a intra în incinta arenei sportive constituie infracțiune, potrivit prevederilor art. 31, alin. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare”.

Spre exemplu, la „Derby de România”, FCSB a avut doar 31 de fani „interziși”, de peste trei ori mai puțin. Galeria Rapidului e și mai „cuminte”. „Alb-vișinii” au doar 21 de ultrași care au primit interdicție.

ADVERTISEMENT

Dinamo, comunicat dur după ce un fan l-a lovit pe arbitrul Mircea Orbuleț: „Clubul va lua măsuri”

Conducerea lui Dinamo a decis să publice un amplu comunicat în urma incidentelor și a faptului că echipa riscă suspendarea terenului și amenzi usturătoare: „În urma meciurilor disputate în cadrul etapelor cu numărul 3 și 5 din SuperLiga României, clubul Dinamo București a analizat toate informațiile disponibile, referitoare la comportamentul spectatorilor pe stadion, mai exact rapoartele și sancțiunile primite pe adresa clubului din partea Comisiei de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal cu privire la tratamentul la care au fost supuși oficialii LPF, arbitrii și, inclusiv, observatorul partidei Dinamo București – Sepsi OSK, dar și alți adversari din cadrul echipelor adverse.

Astfel, dorim să atribuim atenție sporită dezbaterii despre eticheta pe care un club profesionist trebuie să o ceară de la spectatorii prezenți la partidele organizate pe teren propriu, prin următoarele precizări.

ADVERTISEMENT

Clubul Dinamo 1948 București va lua măsuri pentru a proteja interesele sale și ale suporterilor care se manifestă civilizat și care își susțin extraordinar echipa la fiecare partidă. Considerăm, factual, că majoritatea este reprezentată de acest tip de susținători.

Clubul Dinamo 1948 București dorește să devină un club pionier în România pentru schimbarea în bine a comportamentului pe stadioane, dovedind faptul că suporterii noștri sunt oameni educați, civilizați, care se comportă pe măsura blazonului lui Dinamo și sunt foarte atenți la exprimarea verbală și comportamentală pe stadioanele unde echipa dispută meciurile acasă și în deplasare.

ADVERTISEMENT

Suporteri care tratează cu decență și respect orice adversar, arbitru sau oficial, indiferent dacă suntem de acord sau nu cu opiniile sau deciziile lor, sau dacă unul dintre jucători a avut un comportament nesportiv. Realizarea faptului că sportul nu acordă dreptul oricăruia dintre noi să umilească un alt om este o normalitate”.

Suporterul de la Peluza Sud va fi interzis pe stadion de club: „Nu va mai putea participa”

Una dintre ultimele decizii ale lui Vlad Iacob ca administrator special al lui Dinamo a fost legată de acest subiect, iar oficialul a promis că fanul va fi aspru pedepsit: „Clubul Dinamo 1948 București își exprimă regretul profund în legătură cu gestul suporterului de la Tribuna a II-a la adresa arbitrului tușier Mircea Orbuleț, căruia îi transmite, pe această cale, scuze pentru incident.

Clubul va porni toate demersurile pentru a identifica respectivul suporter și pentru a se asigura că acesta nu va mai putea participa la meciurile disputate de clubul nostru pe teren propriu.

Vă mulțumim pentru tot devotamentul de care ați dat dovadă de-a lungul anilor! Clubul Dinamo 1948 București este mândru să fie susținut de suporterii care se comportă exemplar pe stadion, și dorește să aducă și restul fanilor pe acest drum spre civilizație și normalitate.

Îndemnăm suporterii să încurajeze dialogul în cadrul tribunelor și suntem recunoscători celor care au intervenit pentru a corecta comportamentul impulsiv și nepotrivit al altor frați dinamoviști pe stadion.

Un club de fotbal este direct responsabil pentru contribuția adusă societății prin sport! Vom face eforturi mai mari și mai pronunțate pentru a diminua și îndepărta complet orice fel de manifestare care nu face cinste normelor sociale și respectului”.

Petrolul Ploiești e pe locul doi în acest top al „băieților răi”

Petrolul Ploiești e susținută puternic de „Peluza 1 Ilie Oană” și Peluza Latină”. Deși mulți nu se așteptau, „lupii galbeni” sunt echipa cu cei mai mulți fani care nu pot susține echipa pe stadion, după Dinamo: 59 de „interziși”.

Prin comparație, spre exemplu CFR Cluj a avut doar 13 fani pe „lista neagră” la derby-ul din Ghencea cu CFR Cluj. Și Peluza Sud Craiova are un număr important de „interziși”, însă grupul și-a suspendat activitatea și nu va mai fi prezentă pe stadion.

  • 102 fani „interziși” are Dinamo, mult peste rivalele de la FCSB și Rapid

  • 1,50 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „sub 2,5 goluri” la meciul Dinamo – Petrolul

ADVERTISEMENT