Sport

Vlad Iacob, înlocuit de Andrei Nicolescu la Dinamo: “Îmi închei mandatul cu mândrie!”

Andrei Nicolescu îi ia locul lui Vlad Iacob în funcția de administrator special al lui Dinamo. Ultimele informații din Ștefan cel Mare.
17.08.2023 | 15:04
Vlad Iacob inlocuit de Andrei Nicolescu la Dinamo Imi inchei mandatul cu mandrie
Andrei Nicolescu și Vlad Iacob. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
17-08-2023
12:31

Vlad Iacob: "Este opţiunea acţionarilor să recurgă la orice mijloc legal"

Vlad Iacob a anunţat că îşi încheie cu mândrie mandatul de administrator special la Dinamo şi nu va ataca această decizie în instanţă:

“Îmi închei mandatul cu mândrie. Nu voi ataca această decizie, este opțiunea acționarilor să recurgă la orice mijloc legal pe care îl consideră benefic pentru ei și pentru club. Deci eu, personal, nu voi ataca această decizie”.

17-08-2023
12:13

Vlad Iacob, revocat din funcția de administrator special al lui Dinamo

Adunarea Generală a Acționarilor de la Dinamo 1948 a avut pe ordinea de zi înlăturarea lui Vlad Iacob din funcția de administrator special al lui Dinamo și numirea lui Andrei Nicolescu în locul rămas liber. 

Acționarul majoritar, Red&White, cel care deține un pachet de 80,77% din acțiunile lui Dinamo și cel care a inițiat AGA, a votat pentru revocarea lui Vlad Iacob. Al doilea acționar ca pondere de la Dinamo, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan” (12,06%), nu a fost reprezentat în Adunarea Generală a Acționarilor de la Dinamo 1948. 

Nu în ultimul rând, ceilalți acționari de la Dinamo Socios și ACS Dinamo (Dinamo Badea) au votat împotriva revocării lui Vlad Iacob. În ceea ce privește numirea lui Andrei Nicolescu în funcția de administrator special al lui Dinamo, ACS Dinamo s-a abținut, în timp ce asociația Dinamo Socios a votat împotrivă. 

În urma faptului că deține pachetul majoritar de acțiuni, cu 80,77%, votul celor de la Red&White a fost decisiv. Vlad Iacob nu mai este administratorul special de la Dinamo. 

17-08-2023
08:51

Dinamo Socios și ACS Dinamo nu sunt de acord cu schimbarea lui Vlad Iacob!

Ședința AGA de la Dinamo va începe joi, la ora 14:00. În această ședință va fi oficializată numirea lui Andrei Nicolescu drept administrator special, în locul lui Vlad Iacob. Dar lucrurile nu sunt simple, în condițiile în care vor exista și contestări. Iar dintre acționari, există semnale că Dinamo Socios și ACS Dinamo nu sunt de acord cu schimbarea. 

Cine sunt acționarii de la Dinamo: 

  • 80,77% – Red&White
  • 12,06% – Asociația “Cătălin Hîldan”
  • 7,03% – ACS FC Dinamo (Dinamo Badea)
  • 0,03% – Dinamo Socios, Andrei Cionca şi Sorin Preda
  • 0,01% – Dorin Şerdean

Andrei Nicolescu va fi anunțat oficial noul administrator special al lui Dinamo, joi 17 august, la ora 14:00, în urma Adunării Generale a Acționarilor. Vlad Iacob va organiza de asemenea o conferință de presă.

Andrei Nicolescu îi ia locul lui Vlad Iacob la Dinamo

Vlad Iacob urmează să fie revocat din funcția de administrator special al „câinilor”, după un an de când a preluat funcția de la Iuliu Mureșan.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce va fi înlocuit de Andrei Nicolescu, fiul lui Dorin Iacob va susține o conferință de presă la stadionul „Arcul de Triumf”, în care își va spune punctul de vedere.

Răzvan Zăvăleanu a anunțat deja judecătorul sindic de la Tribunalul București, secția a VII-a Civilă, că a convocat AGA la „solicitarea expresă” a noilor acționari ai lui Dinamo 1948 SA, Red&White 2022 Management și APCH.

ADVERTISEMENT

Andrei Nicolescu, noul administrator special al lui Dinamo: „E dreptul acționarilor să facă demersul”

Răzvan Zăvăleanu a dezvăluit că decizia înlocuirii lui Vlad Iacob aparține în totalitate noii conduceri: „E dreptul acționarilor să facă demersul legat de funcția de administrator special, noi, la cererea lor, am acceptat schimbarea în funcție”, a spus oficialul RTZ, la Digi Sport.

Eugen Voicu este principalul susținător al fostului vicepreședinte de la Rapid: „Eu îl văd pe Andrei Nicolescu numărul 1 în club. A fost o problemă de a lucra în echipă, poate că Vlad Iacob nu se potrivește. Apreciem tot ce a făcut, a muncit mult pentru club, dar trebuia să înțeleagă și să facă echipă”.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Vlad Iacob luptă până în ultima secundă pentru a-și face dreptate: „Am demarat deja o anchetă internă pentru a clarifica dacă și în ce context au fost folosite de către terți, în mod nelegal, date cu caracter personal din baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A. 

În condițiile în care după finalizarea anchetei interne se va dovedi că terți ar fi folosit în mod nelegal baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A., ne rezervăm dreptul de a uzita de toate pârghiile legale pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile”.

ADVERTISEMENT

Dinamo a reușit prima victorie în campionat, iar fanii speră că noua conducere va reuși să rezolve problemele financiare și să scoată echipa cu bine din insolvență, într-un moment în care Vlad Iacob a dezvăluit că „alb-roșii” ar putea intra în faliment.


  • 2,00 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „ambele marchează” la meciul FC Voluntari – Dinamo

ADVERTISEMENT