Fotbal intern

Oficial: Dinamo – Astra nu se mai joacă vineri! Când a fost reprogramat meciul. Update

30.10.2020 | 16:43
Oficial Dinamo  Astra nu se mai joaca vineri Cand a fost reprogramat meciul Update
ADVERTISEMENT

Meciul Dinamo – Astra ar trebui să aibă loc pe National Arena, pe 30 octombrie, ora 21:00. Astra are un nou focar de coronavirus, după cel din iunie și, în consecință firească, giurgiuvenii au cerut amânarea meciului.

FANATIK a aflat că 14 jucători de la Astra Giurgiu au fost depistaţi pozitiv la ultimul test efectuat pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

Situația la Astra Giurgiu devine dramatică, după ce sezonul trecut echipa lui Ioan Niculae nu a putut juca ultimele două meciuri cu Universitatea Craiova și FCSB, acum aproape tot lotul a fost depistat pozitiv la testul obligatoriu dinaintea meciului cu Dinamo.


UPDATE, 30 octombrie, ora 16:18 / Liga Profesionistă de Fotbal a anunțat oficial că meciul Dinamo – Astra nu se va mai disputa în aceasta seară, el fiind reprogramat pentru data de 14 noiembrie.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere că un număr mare de jucători din cadrul clubului Astra Giurgiu au fost depistați pozitiv la testul infectării cu COVID-19, în ziua de 28 octombrie 2020, generând declanșarea unei anchete epidemiologice de către Direcția de Sănătate Publică, precum și faptul că până vineri, 30 octombrie, la ora 15:00, cu șase ore înaintea meciului, clinica medicală nu a putut comunica rezultatele retestărilor jucătorilor identificați drept contacți, în conformitate cu prevederile principiilor de desfășurare a competiției aferente sezonului 2020 – 2021, LPF a decis: 

– meciul FC Dinamo – Astra Giurgiu, programat în cadrul etapei a 9-a, din Casa Liga 1, a fost amânat.  Meciul va fi reprogramat în ziua de 14 noiembrie 2020, la o oră ce va fi stabilită ulterior în acord cu opțiunea deținătorului de drepturi media”, se arată în comunicatul LPF.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 30 octombrie, ora 15:28 / Meciul Dinamo – Astra Giurgiu, programat să se dispute vineri, de la ora 21:00, a fost amânat după apariţia focarului de coronavirus la formaţia oaspete. Conform gsp.ro, LPF a decis reprogramarea partidei, iar primele date luate în calcul sunt 14 sau 15 noiembrie.


UPDATE, 30 octombrie, ora 13:40. Din informațiile FANATIKdupă cazurile pozitive apărute la echipa secundă a Astrei în această dimineață, FRF a reprogramat meciul din etapa a 8-a a Ligii a 3-a, Astra II – Tg. Secuiesc. Acesta trebuia să se dispute de la ora 15:00.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă acum și o decizie de la LPF în privința partidei din această seară, Dinamo – Astra, programată pentru ora 21:00. Practic este imposibil pentru Astra să adune jucători pentru a se prezenta la acest meci.


UPDATE, 30 octombrie, ora 10:35 / Vești din ce în ce mai proaste pentru Astra Giurgiu. În urma testărilor PCR efectuate joi, au fost descoperite încă 12 cazuri de coronavirus la echipa a doua a clubului. În aceste condiții, giurgiuvenilor le este aproape imposibil să adune 13 jucători valizi, printre care și un portar, pentru a se putea prezenta la meciul cu Dinamo, programat în această seară.

Conducerea Astrei așteaptă să vadă ce va  horărâ LPF cu privire la disputarea partidei, decizia fiind așteptată în jurul prânzului.


UPDATE, 29 octombrie, ora 21:17 / Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre posibilitatea ca partida Dinamo – Astra, programată pentru vineri, 30 octombrie, de la 21:00, să se joace.

„În momentul acesta, avem 15 jucători testați pozitiv la Astra. E o situație nefericită pentru ei. Am purtat o discuție cu cei ce la DSP Giurgiu. Inițial, au fost reticienți în a solicita o retestare, însă ulterior am ajuns la un numitor comun. Cei care au fost contacți direcți cu jucătorii pozitivi se vor retesta. Dacă vor avea rezultate negative, își vor relua activitatea. 

Acum, așteptăm rezultatele de la testare. Dacă le vom primi în timp util, cu cel puțin 6 ore înainte de meci, iar Astra va îndeplini criteriile de disputare ale unei partide, meciul va avea loc. Am înțeles că astăzi s-a efectuat retestarea și urmează ca mâine să primească rezultatele. Nu știu dacă i-au testat pe toți, înțeleg că s-a închis programul la clinică. Dar au timp și mâine să încheie testarea. 

Există și lista cu jucători sub 21 de ani la care Astra poate apela. Totuși, ne vom supune deciziilor celor de la DSP, noi nu avem pregătire medicală. E posibilă și amânarea, conform regulamentului. Mâine, în jurul prânzului, vom lua o decizie. Acum, dacă luăm în calcul lista A și lista B, partida nu se află în situație de amânare“, a precizat Justin Ştefan la Digisport.


UPDATE, 29 octombrie, ora 18:17 / Răsturnare de situaţie în cazul partidei dintre Dinamo şi Astra. Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a dat aviz negativ Astrei, astfel că partida nu se va juca. Deşi LPF a respins cererea de amânare a echipei lui Ioan Niculae, ultimul cuvânt a aparţinut celor de la DSP Giurgiu, care au interzis disputarea meciului:

„Având în vedere că în cadrul lotului aveţi 15 jucători depistaţi pozitiv la testarea RT-PCR din data de 28.10.2020, restul jucătorilor fiind contacţi direcţi cu cazul pozitiv, vă comunicăm prin prezenta că, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitare în vigoare (OMS 1219/1634/2020), partida de fotbal nu se poate desfăşura“.


UPDATE, 29 octombrie, ora 15:17 / FANATIK a aflat că meciul Dinamo – Astra, din etapa a noua din Casa Pariurilor Liga 1, se va disputa așa cum a fost programat, vineri, 30 octombrie, de la ora 21:00.

Giurgiuvenii au vrut amânarea partidei din cauza numeroaselor cazuri de Covid-19 din cadrul lotului, dar secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a respins cererea astralilor.


Focar de COVID-19 la Astra Giurgiu, unde nu mai puțin de 14 jucători au fost depistați pozitiv

Această veste vine un moment dificil pentru cele două echipe, iar pentru Dinamo chiar ar putea fi o gură de oxigen și o posibilitate pentru Cosmin Contra să integreze cei 14 jucători veniți în această pauză competițională. Conform sport.ro, pe lista jucătorilor depistaţi pozitiv se află şi Constantin Budescu.

Situația la Astra Giurgiu devine dramatică, după ce giurgiuvenii sunt pe ultimul loc după opt etape, cu doar cinci puncte, deși lucrurile păreau că se îndreptă ușor-ușor datorită victoriei cu 4-0 împotriva lui Poli Iași.

Știrea vine pe fond de criză la ambele cluburi. La Dinamo nu sunt nici bani, iar echipa este pe locul 14, la egalitate cu FC Argeș, în timp ce la Astra sunt probleme financiare, iar Bogdan Andone a dat în judecată clubul, în timp ce Edi Iordănescu nu poate prelua echipa.

Cosmin Contra își putea juca mandantul în meciul cu Astra Giurgiu

Cosmin Contra anunța schimbări masive în echipa lui Dinamo începând de la meciul cu giurgiuvenii și vorbea despre meciul cu Asta, ca despre o partidă pentru evitarea retrogradării: „Dacă ne uităm la clasament este un meci pentru evitarea retrogradării. Două echipe în subsolul clasamentului. Astra este foarte jos, dar au obținut o victorie de moral, 4-0”, a șocat Contra.

Antrenorul lui Dinamo miza totul pe partida cu Astra, care ar fi putut fi ultimul meci pe banca lui Dinamo, după cum ar fi fost anunțat de finanțatorii spanioli: Pot să le promit suporterilor că voi face tot ce depinde de mine să schimb jocul echipei și să vină rezultatele astfel încât și suporterii să aibă încredere în acest proiect”, spunea Contra la conferința de presă premergătoare meciului.

Pentru Cosmin Contra, acest început de sezon este cel mai slab din carieră, iar o nouă înfrângere ar putea însemna ultima partidă pe banca tehnică a echipei, după cum a sugerat și Pablo Cortacero: Nici nu mi-a trecut prin cap deocamdată să îl schimb pe Contra cu antrenorul spaniol despre care s-a vorbit.

Dar dacă vom pierde și vineri e normal să luăm niște decizii, pentru că sunt foarte supărat că la ce echipă avem nu obținem rezultate și atmosfera este stricată de tot ceea ce se discuta”, a spus Pablo Cortacero despre o posibilă demitere a lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Croaziera în care oaspeţii pot călători complet dezbrăcaţi. Cât costă experienţa unică unde...
Croaziera în care oaspeţii pot călători complet dezbrăcaţi. Cât costă experienţa unică unde mergi fără nicio haină în bagaj
Revenire de senzaţie a unuia dintre Rockefellerii României! Decizia importantă luată de milionarul...
Revenire de senzaţie a unuia dintre Rockefellerii României! Decizia importantă luată de milionarul român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la...
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la nivel național
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii