Sport

Sport sângeros! FCSB a umilit Dinamo şi în retur, 9-0 în acest sezon! Ultimul derby din “Groapă”, marcat de incidente grave

FCSB a câştigat cu 3-0 derby-ul cu Dinamo, ultimul care s-a desfăşurat pe stadionul din "Ştefan cel Mare". Roş-albaştrii au dus la 9-0 scorul celor două derby-uri din acest sezon. Meciul, marcat de incidente grave.
30.01.2022 | 22:05
Sport sangeros FCSB a umilit Dinamo si in retur 90 in acest sezon Ultimul derby din Groapa marcat de incidente grave
Antoni Ivanov primeşte îngrijiri medicale la marginea terenului. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ultimul derby Dinamo – FCSB disputat pe stadionul “Ștefan cel Mare” a reprezentat o nouă corecţie aplicată de roş-albaştrii rivalilor. Dacă în tur a fost 0-6, de această dată “câinii” au pierdut doar… cu 0-3. Din păcate, derby-ul din “Groapă” a fost marcat de incidente grave.

Duelul dintre cele două rivale a început în afara porților stadionului, cu o oră înainte de meci, când a sosit galeria oaspete. Bulevardul “Ştefan cel Mare” a fost blocat minute bune de jandarmi până când Peluza Nord a fost condusă în stadion. Nu au lipsit nici incidentele, care au fost rapid înăbuşite de forţele de ordine.

ADVERTISEMENT

Ultimul derby Dinamo – FCSB în “Groapă”! Incidente grave între cele două grupuri de fani

De cealaltă parte, Peluza “Cătălin Hîldan” s-a umplut pentru derby, Dinamo fiind încurajată la acest meci şi de aproximativ 500 de fani din Peluza Sud. Atmosfera s-a încins înainte de startul meciului când a început conflictul între suporterii oaspeţilor şi fanii din Peluza Sud ai celor de la Dinamo.

Bătăia din peluza sud între fanii FCSB şi cei de la Dinamo
Bătăia din peluza sud între fanii FCSB şi cei de la Dinamo

Despărţiţi de două sectoare de tribună, fanii celor două echipe au sărit la bătaie. Jandarmii au intervenit rapid, însă nu aveau cum să oprească fumigenele, artificiile şi petardele lansate între cele două grupuri de suporteri.

ADVERTISEMENT

În cealaltă peluză, fanii din PCH au afişat un uriaş banner pe care scria mare “Ultras” înceţoşând toată zona Ştefan cel Mare, Barbu Văcărescu şi Tei cu miile de fumigene aprinse în start de meci.

Coregrafia Peluzei Cătălin Hîldan
Coregrafia Peluzei Cătălin Hîldan

Tavi Popescu a deschis scorul cu o execuţie “specialitatea casei”

În ceaţă a rămas tot Dinamo, echipa de pe gazon. În timp ce fanii afişau bannerul, iar în Peluza Sud conflictul era în toi, FCSB a lovit la prima acţiune periculoasă. Tavi Popescu a deschis scorul cu un şut superb din colţul careului în minutul 2.

ADVERTISEMENT

După golul spectaculos marcat cu CFR Cluj, Tavi Popescu a spus că astfel de goluri sunt “specialitatea casei” şi a ţinut să mai facă o demonstraţie şi pe terenul rivalilor. Figueiredo era învins la primul şut pe spaţiul porţii la Dinamo.

Meciul s-a echilibrat, Dinamo a încercat câteva acţiuni de atac, însă tot roş-albaştrii au fost mai periculoşi. Valentin Creţu şi Dumiter au fost aproape de gol, însă au reluat slab spre poartă din poziţie bună.

ADVERTISEMENT

Alex Răuţă, moment de rătăcire! Eliminat în minutul 35

Florin Tănase a fost avertizat în minutul 32 şi va fi suspendat pentru meciul din etapa viitoare cu FC U Craiova. În minutul 35, Dinamo a irosit şansă uriaşă prin Torje. Atacantul dinamovist a trecut la câţiva centimetri de balon, în faţa porţii lui Vlad.

Doar câteva secunde mai târziu, Dinamo a primit o nouă lovitură. De această dată din partea propriului jucător. Într-un moment de rătăcire, Alex Răuţă a avut o intrare dură la Octavian Popescu şi a văzut al doilea cartonaş galben, fiind eliminat.

Alex Răuţă, în drumul spre vestiare.
Alex Răuţă, în drumul spre vestiare.

Antoni Ivanov, la un pas de tragedie! Transportat în spital la cinci minute după ce a intrat pe teren

Flavius Stoican a mutat tactic şi l-a introdus pe Antoni Ivanov în locul lui Borduşanu, pentru a acoperi golul lăsat de accidentarea lui Răuţă. Din păcate, avea să fie o repriză marcată de incidente, mai mult decât de fotbal.

Un steward a fost transportat de urgenţă la spital, fiind victimă în încleştarea suporterilor. Iar cu un minut înainte de pauză, Antoni Ivanov a fost la un pas de tragedie. S-a lovit puternic la cap după un duel cu Olaru şi a fost nevoie de intervenţia a două ambulanţe.

Antoni Ivanov, primind îngrijiri la marginea terenului
Antoni Ivanov, primind îngrijiri la marginea terenului

Meci marcat de incidente! Antoni Ivanov și un steward au ajuns în spital

La doar 5 minute de la debutul său la Dinamo, Antoni Ivanov a fost transportat la spital. O primă parte cu două accidente grave, în care ambulanţele din Ştefan cel Mare au parcurs mai multă distanţă pe terenul de joc decât unii jucători. Fotbalistic a rămas doar execuţia lui Tavi Popescu din debut.

Florinel Coman a intrat în partea secundă şi a ratat prima şansă uriaşă. Atacantul roş-albaştrilor a tras peste din poziţie bună, în uralele fanilor dinamovişti care l-au luat la ochi de când a ieşit pe teren.

FCSB nu a profitat de avantajul omului în plus, ba chiar Dinamo a reușit câteva acțiuni periculoase, Tomozei irosind o ocazie foarte bună după o semi-foarfecă ratată din careul advers. Roș-albaștrii au jucat economicos, s-au mulțumit să accelereze pe contraatac, însă a lipsit pasa decisivă.

FCSB nu a forţat în repriza secundă! Florinel Coman a irosit o şansă uriaşă

Dinamo a rămas activă în meci și a încercat egalarea. Ivanovski a fost periculos la fazele fixe, reușind să reia spre poarta lui Vlad, însă a fost destul de izolat în avanposturi, mai ales că ai lui erau în 10 oameni.

Florinel Coman a irosit o șansă uriaș pentru FCSB în minutul 68. După ce i-a întors pe apărătorii adverși, Coman a tras pe lângă, singur cu portarul. Revenit după accidentare, “şeptarul” roş-albaştrilor mai are nevoie de jocuri pentru a-şi intra în ritm.

Ianis Stoica şi Răzvan Oaidă au majorat diferenţa în final

FCSB a pus stăpânire pe joc şi a reuşit să se desprindă pe tabelă cu un sfert de oră înainte de final. Ianis Stoica a marcat cu un şut din afara careului. Figueiredo a respins în bară, însă mingea s-a scurs în poartă.

Vali Gheorghe a avut şansa să facă 3-0 cu 10 minute înainte de final, însă Figueiredo a intervenit salvator în postură de 1 la 1 cu atacantul advers. Însă, din cornerul rezultat, FCSB a mai înscris o dată prin Oaidă.

FCSB – Dinamo 9-0 în acest sezon!

Dinamo nu a mai pus piciorul pe minge în ultima jumătate de oră de joc. În tribune, suporterii făceau calcule pentru play-out şi pentru înjumătăţire. Au şi motive. Dinamo este la 10 puncte de FC U Craiova, prima echipă aflată pe loc de baraj.

Derby de România, sezonul 2021-2022, a fost mai dezechilibrat ca niciodată. FCSB s-a impus cu 9-0, scor general în cele două meciuri şi rămâne de văzut nu numai dacă a fost ultimul Dinamo – FCSB disputat pe stadionul din “Ştefan cel Mare, ci şi dacă nu este ultimul cu “câinii” în prima ligă.

  • 9 goluri a marcat FCSB cu Dinamo în acest sezon
  • 2 cartonaşe roşii au încasat “câinii” în derby-urile cu FCSB din acest sezon
ADVERTISEMENT