Sport

Amenzi record după Dinamo – FCSB. Mai mulți fani, interziși pe stadion. Anunțul Jandarmeriei. Update

Jandarmeria a anunțat amenzi record după Dinamo - FCSB. Cel puțin 13 fani au fost interziși pe stadion după incidentele din derby-ul de pe Arena Națională.
27.11.2023 | 09:01
Amenzi record dupa Dinamo  FCSB Mai multi fani interzisi pe stadion Anuntul Jandarmeriei Update
Sancțiunile anunțate de Jandarmerie după Dinamo - FCSB. Foto: Digi Sport
ADVERTISEMENT
27-11-2023
07:08

Amenzi record după Dinamo - FCSB

FCSB a câștigat cu 1-0 derby-ul cu Dinamo, din cadrul etapei cu numărul 17 a SuperLigii. Duelul care a întors toate privirile a fost cel din tribune, iar inevitabil Jandarmeria a anunțat sancțiunile pentru disputele care au avut loc duminică seară pe Arena Națională. 

Prin intermediul unui comunicat, Jandarmeria a anunțat 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 90.600 de lei. Totodată, cel puțin 13 fani au fost interziși la stadion după incidentele din derby. 

„Au fost constatate și întocmite 19 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:

  •  15 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive;
  • un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;
  • un act de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;
  • un act de sesizare în conformitate cu prevederile OUG nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii; 
  • un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 193 CP – lovirea sau alte violenţei.  

De asemenea, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 90.600 de lei, astfel: 

  • 15 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, dintre care 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 60.000 de lei, aplicate organizatorului evenimentului sportiv și 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 de lei, aplicate societății de pază contractate de acesta.
  • 17 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice;
  • Totodată, au fost aplicate 13 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive, dintre care 4 pe o perioadă de 6 luni și 9 pe o perioadă de 1 an.
  • În continuare se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare”, se arată în comunicatul emis de Jandarmerie. 

Așadar, Jandarmeria Capitalei transmite că spectatorii vor avea acces în stadion cu începere cu ora 18:00, însă doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator. Mai mult, fanii care intră pe stadion trebuie să prezinte buletinul în format fizic sau electronic, pentru legitimare.

Dinamo – FCSB, considerat un meci de risc maxim

”Accesul suporterilor echipei FC Dinamo 1948 București în complexul sportiv se va face prin bd. Pierre de Coubertin și str. Maior Ion Coravu, în timp ce accesul suporterilor echipei FCSB se va face prin bd. Basarabia. Accesul suporterilor se va realiza sub îndrumarea forțelor de ordine, după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de protecție și pază”, mai transmite Jandarmeria într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

Trebuie știut că, în ziua meciului, casele de bilete vor rămâne deschise de la ora 11:00 până la finalul primei reprize. Mai exact, fanii dinamoviști vor putea să-și cumpere biletele de pe Bd. Pierre de Coubertin și strada Maior Ion Coravu, în timp ce fanii FCSB pot să-și ia bilete de pe bulevardul Basarabia.

”Din rațiuni de siguranță, recomandăm suporterilor oaspeți să nu poarte și să nu afișeze însemne ale echipei FCSB în alte zone ale stadionului, decât cea din Peluza II Sud care este special destinată acestora”, mai arată Jandarmeria. Totodată, trebuie ținut minte că programul de circulație al liniilor de transport în comun și al metroului va fi unul normal.

ADVERTISEMENT

”Subliniem faptul că un număr de 52 de suporteri gazdă și 25 de suporteri oaspeți se află sub interdicția participării la meciurile de fotbal, sens în care posibila lor încercare de a intra în incinta arenei sportive constituie infracțiune, potrivit prevederilor art. 31, alin. 1 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”, mai transmite Jandarmeria, un avertisment după ce fanii FCSB au afișat la derby-ul cu Rapid mesaje rasiste.

ADVERTISEMENT

Fanii trebuie să vină din timp la stadion, pentru a evita aglomerația

Potrivit anunțului Jandarmeriei, fanii sunt rugați să ”vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă. Totodată, ei trebuie să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură”.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, spectatorii sunt obligați să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizator și forțele de ordine, pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfășurare a competițiilor și jocurilor sportive, în apropierea și în interiorul bazelor sportive.

ADVERTISEMENT

Totodată, recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de agresivitate verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă”, mai este precizat în comunicatul Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT