Sport

Noul plan de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat! Se şterg datorii de 5 milioane de euro

Veste senzaţională pentru Dinamo. Noul plan de reorganizare a fost aprobat, iar clubul va putea şterge datorii în valoare de 5.000.000 de euro.
04.09.2023 | 16:16
Noul plan de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat Se sterg datorii de 5 milioane de euro
Dinamo așteaptă decizia instanței, privind planul de reorganizare. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
04-09-2023
13:16

Noul plan de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat!

Noul plan de reorganizare de la Dinamo a fost aprobat. Cu această decizie, se şterg datorii în valoare de 5.000.000 de euro. Decizia instanţei: 

“Respinge cererea formulată de creditorul Diego Fabbrini privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a următoarelor dispoziţii din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările aduse prin Legea nr. 90/2018 pentru aprobarea OUG nr. 38/2017, respectiv: art. 14 alin. 1 ind. 1 titlul II, capitolul IV, modificat de pct. 1 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 alin. 2 pct. b Titlul II, capitolul IV modificat de pct. 2 articol unic din OUG nr. 38/2017; art. 14 alin. 3 titlul II, capitolul IV, abrogat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 1 alin. 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 2 alin. 1 şi 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018 şi art. 7 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, excepţia fiind inadmisibilă.

Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare cu privire la cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014 confirmă Planul de reorganizare modificat al debitoarei S.C. DINAMO 1948 S.A. propus la data de 16.03.2023 de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti, astfel cum a fost precizat.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 18.09.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 04.09.2023″, se arată în decizia instanţei. 

Tribunalul București nu a luat o decizie în ceea ce privește planul de reorganizare a lui Dinamo. Totuși, instanța a rămas în pronunțate, ceea ce înseamnă că o decizie va fi luată curând.

Decizia instanței

Instanța a rămas în pronunțare în dosarul ce privește planul de reorganizare al lui Dinamo, prin care clubul din prima divizie ar putea scăpa de 5 milioane de euro datorii.

ADVERTISEMENT

La ieșirea din sala de judecată, conform GSP, Andrei Nicolescu a spus: „E un pas înainte că s-a decis să rămână în pronunțare. Probabil azi vom primi decizia judecătorului”.

În timpul ședinței, s-a discutat cazul jucătorului Diego Fabbrini, care are de recuperat 86.535 de euro de la Dinamo. Avocata lui, Carmen Radu, spune că jucătorii de fotbal ar trebui să fie eliminați de la masa credală.

ADVERTISEMENT

Este imperios necesar să se clarifice statutul de salariați al jucătorilor clubului, prin interpretarea ambiguă se încalcă prevederile constituționale și ale tratatelor europene. S-a dat calificarea jucătorilor de fotbal ca fiind creditori-chirografari.

S-a apreciat că sunt îndeplinite criteriile și să admiteți cererea ca fiind motivată către Curtea Constituțională”, a spus avocata italianului Diego Fabbrini, ce a mai jucat în România și la FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

În replică, Claudiu Balog, practician în insolvență la RTZ, spune că nu erau îndeplinite criteriile pentru Curtea Constitiuțională. De asemenea, acesta spune că Diego Fabbrini a fost de acord cu primul plan de reorganizare.

Nu sunt îndeplinite criteriile pentru Curtea Constituțională. Uitați că Fabbrini a fost de acord cu primul plan de reorganizare, atunci era de acord. Toate criteriile invocate de doamna avocat trebuiau făcute la planul preliminar”, a spus Claudiu Balog.

ADVERTISEMENT

Dinamo are datorii ce se ridică la peste opt milioane de euro. Dacă planul de reorganizare va fi aprobat, datoriile vor scădea la doar 2.2 milioane de euro. Rămâne de văzut dacă judecătoarea Constantina Adam va fi sau nu de acord cu planul de reorganizare propus de Dinamo.

Decizia de astăzi este un pas în față, dacă ținem cont de faptul că multe ședințe de judecată din proces s-au terminat cu amânări în maxim 60 de secunde. Dacă planul de reorganizare nu va fi aprobat, Dinamo riscă falimentul.

  • Cotă WIN2 pentru Dinamo: 4.25 este cota pentru ”1/1” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova.
ADVERTISEMENT
Tags:
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea...
A făcut show înaintea luptei, însă nimeni nu se gândea la ce avea să se întâmple în ring! FOTO La final, era de nerecunoscut
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Mădălina Ghenea le-a aprins imaginaţia fanilor cu ultimul pictorial. Apariţie electrizantă, în costum...
Mădălina Ghenea le-a aprins imaginaţia fanilor cu ultimul pictorial. Apariţie electrizantă, în costum de baie
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai...
Lista celor mai periculoase alimente din lume. Cinci alimente la care nu te-ai aștepta să fie incluse
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Doc, fost concurent Survivor, detalii picante din spatele camerelor. Ce le făcea colegelor...
Doc, fost concurent Survivor, detalii picante din spatele camerelor. Ce le făcea colegelor de competiție
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română