Sport

Dinamo Kiev, atac dur la Fenerbahce: „Îi ajutaţi pe criminali! Să vă fie rușine”

Dinamo Kiev îi desființează pe cei de la Fenerbahce după ce turcii au acceptat să joace un amical cu Zenit Sankt-Petersburg în Rusia.
09.07.2023 | 12:15
Dinamo Kiev atac dur la Fenerbahce Ii ajutati pe criminali Sa va fie rusine
Dinamo Kiev, atac fără precedent la Fenerbahce, după ce turcii vor juca un amical în Rusia cu Zenit Sankt-Petersburg. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev a luat atitudine împotriva lui Fenerbahe Istanbul, sponsorizată de gigantul petrolier Gazprom. Echipa lui Mircea Lucescu a publicat un comunicat de presă devastator.

Dinamo Kiev, iureș la adresa lui Fenerbahce: „Banii murdăriţi de sânge ai celor de la Gazprom au eclipsat totul”

După ce fanii turci și-au arătat susținerea pentru Vladimir Putin la meciul cu Dinamo Kiev din Liga Campionilor, Fenerbahce va juca și un meci amical în Rusia.

ADVERTISEMENT

„Când fanii de la Istanbul au scandat numele ţării ucigaşe şi au venit la meciul împotriva lui Dinamo purtând măştile liderului sadic din Europa, clubul Fenerbahce a tăcut.

Acum este clar de ce. Banii murdăriţi de sânge ai celor de la Gazprom au eclipsat totul, te-au lăsat fără onoare sau conştiinţă”, și-a început discursul dur campioana Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Dinamo Kiev consideră că Fenerbahce ar fi trebuit să rezilieze negreșit contractul cu Gazprom: „Rachetele ruseşti ucid ucraineni în fiecare zi, întreaga lume civilizată s-a adunat împotriva agresiunii şi a uciderilor în masă, iar clubul tău acceptă pomeni sângeroase de la sponsorii terorismului”.

Dinamo Kiev, atac fără precedent la Fenerbahce: „Nimic nu poate justifica această abordare”

Dinamo Kiev a spus lucrurilor pe nume și le cere turcilor să anuleze meciul amical împotriva lui Zenit Sankt-Petersburg: „UEFA şi FIFA interzic cluburilor din Rusia să participe la turnee internaţionale, iar tu mergi la ele acasă, în turneu, pentru a câştiga bani şi a juca cu agresorul. Nimic nu poate justifica această abordare.

ADVERTISEMENT

Nicio sumă de bani nu va compensa acest comportament ruşinos, această călătorie la nişte criminali fără morală şi fără calităţi umane”.

Finalul comunicatalui a fost însă și mai dur: „Nu ne este frică să spunem lumii întregi: îi ajutaţi pe criminali să-şi continue ‘recolta’ sângeroasă pe pământul ucrainean.

ADVERTISEMENT

Jucaţi cu ei şi legitimaţi principalul rău al secolului XXI. Fenerbahçe Spor Kulübü – fără onoare, fără ruşine, fără conştiinţă! Să îţi fie ruşine!”, a fost textul publicat pe site-ul oficial al clubului și preluat apoi de mii de suporteri.

ADVERTISEMENT