Sport

Dinamo – Petrolul 1-1, în etapa a 2-a din play-out în SuperLiga. ”Câinii” ratează victoria după ce au fost egalați în 90+13, cel mai târziu gol marcat în acest sezon

Dinamo a ratat șansa de a câștiga toate cele trei puncte în partida cu Petrolul, din etapa 2 a play-off-ului, după ce Grozav a egalat în prelungiri.
01.04.2024 | 22:52
Dinamo  Petrolul 11 in etapa a 2a din playout in SuperLiga Cainii rateaza victoria dupa ce au fost egalati in 9013 cel mai tarziu gol marcat in acest sezon
Dinamo – Petrolul 1-1, în etapa a 2-a din play-out în SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
01-04-2024
19:51

Clasamentul după Dinamo - Petrolul 1-1

La finalul înfruntării de pe stadionul ”Arcul de Triumf”, Dinamo a rămas pe locurile care duc în eșalonul secund.

”Câinii” ocupă poziția a noua în play-out, având 16 puncte, în timp ce Petrolul se situează pe locul 5, cu 22 de puncte.

clasament superliga

 

01-04-2024
19:47

VIDEO. Petrolul a egalat Dinamo după un gol marcat în minutul 90+13

”Câinii” nu au profitat de ocazia de a scăpa de locurile de care duc direct în eșalonul secund. Chiar dacă în prelungirile partidei cu Petrolul conduceau cu 1-0, un fault al lui Amzăr asupra lui Musi în careu le-a dat ocazia egalării ploeștenilor.

După opt minute în care arbitrii VAR au analizat faza, Horațiu Feșnic a fost chemat la marginea careului pentru a decide dacă se impune acordarea unei lovituri de pedeapsă.

În cele din urmă, Petrolul a beneficiat de un penalty și Gică Grozav și-a trecut numele pe tabela de marcaj.

Vezi aici cele mai importante faze din partida Dinamo – Petrolul 1-1

01-04-2024
16:00

FINAL. Dinamo - Petrolul 1-1

FINAL DE MECI!

Min. 90+13: GOOOL PETROLUL!!! După 8 minute în care un presupus fault al lui Amzăr la Musi a fost analizat în camera VAR, arbitrul Feșnic a acordat penalty. Grozav a șutat bine și a restabilit egalitatea.

Min. 87: Bratu bate bine o lovitură liberă pe colțul scurt, dar Golubovic este atent și respinge în corner.

Min. 76: Diomande irosește o ocazie importantă! Jucătorul Petrolului  reia cu capul o centrare venită din corner, dar balonul nu prinde cadrul porții.

Min. 62: Intervenție fabuloasă a lui Golubovic! Poartarul ”câinilor” reușește să respingă un șut pe jos dat de Gicu Grozav.

Min. 56: Ratare uriașă a lui Hanca! Petrolistul ratează execuția și trimite mult peste poarta lui Dinamo.

Min. 38: GOOOL DINAMO!!! Milanov pasează bine în careul lui Petrolul, iar Gabriel de Moura reușește primul său gol în SuperLiga.

Min. 37: Gnahore încearcă un șut de la distanță, dar mingea se duce mult peste poarta lui Zima.

Min. 15: Prima ocazie în tabăra dinamovistă! Politic a șutat din interiorul careului, dar balonul s-a dus mult pe lângă poarta adversă.

Min. 11: Ocazie irosită de Petrolul! Jair a a trimis un șut din afara careului, dar Golubovic a fost la post și a respins.

Meciul a început!

Dinamo: Golubovic – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Gnahore, Pavicic, Bordușanu – Milanov, Abdallah, Politic. Rezerve: Răilean, Gregorio, Selmani, Iglesias, Ilic, Neagu, Bani, D. Irimia, N. Roșu, Amzăr, Ie, C. Costin. Antrenor: Zeljko Kopic

Petrolul: Zima – D. Radu, Papp, Huja, Țicu – Hanca, Jair, Seto, Ișfan – Berisha, Grozav. Rezerve: Eșanu, Bălbărău, Garutti, Meijers, Dumitriu, Diomande, Jyry, M. Bratu, Musi, Răducan, Irobiso. Antrenor: Florin Stângă

Dinamo – Petrolul Ploiești este meciul care închide etapa a 2-a din play-out-ul SuperLigii. Pentru “câinii“ lui Zeljko Kopic, o eventuală victorie ar însemna o urcare de trei locuri în clasament. De partea cealaltă, Petrolul ar putea scăpa de multe griji, în cazul unui succes.

Dinamo – Petrolul Ploiești, live video online, în etapa a 2-a din SuperLiga

Etapa a 2-a din play-out-ul SuperLigii se încheie cu o partidă de mare tradiție. Dinamo – Petrolul Ploiești este un meci care atrage mereu atenția microbiștilor, indiferent de poziția celor două echipe în clasament.

ADVERTISEMENT

De această dată, atât “lupii galbeni“, cât mai ales “câinii roșii“ sunt amenințați de retrogradare. Antrenați de croatul Zeljko Kopic, dinamoviștii au pornit cum nu se putea mai prost în play-out, fiind învinși cu 3-0 de Hermannstadt.

Petrolul a câștigat trei puncte foarte importante în prima etapă din play-out, după 1-0 cu FC U Craiova 1948. Luni, 1 aprilie, cele două vechi rivale dau piept pe un stadion Arcul de Triumf ale cărui tribune vor fi populate exclusiv de copii sub 14 ani și de puținii lor însoțitori adulți.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Dinamo – Petrolul Ploiești

Meciul de luni seară se vede în direct pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Ca de fiecare dată, partida poate fi urmărită și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Trupa lui Kopic începe să simtă presiunea, fiind din nou pe loc direct retrogradabil în SuperLiga. Totuși, o victorie ar catapulta-o până pe locul 12 și ar aduce-o la doar 3 puncte în spatele ploieștenilor, care ar putea intra și ei în hora retrogradării.

ADVERTISEMENT

Program și clasament play-out SuperLiga, etapa a 2-a

Duelul disputat la București va fi ultima partidă a etapei secunde din play-out-ul SuperLigii, ediția 2023-2024. Iată rezultatele înregistrate în celelalte meciuri și clasamentul, înainte de Dinamo – Petrolul Ploiești:

Vineri, 29 martie

  • FC Voluntari – Hermannstadt 1-0 (Merloi pen. ’70)

Sâmbătă, 30 martie

  • FC Botoșani – Poli Iați 2-1 (Dican ’68, Lopez ’75 / Roman ’26)
  • U Cluj – UTA 0-0

Duminică, 31 martie

  • FC U Craiova 1948 – Oțelul Galați 1-2 (Bauza ’39 / Cisotti ’17, Cisse ’51)

Luni, 1 aprilie

  • ora 20:30 Dinamo – Petrolul Ploiești (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Clasament play-out SuperLiga

  1. U Cluj – 25 puncte
  2. UTA – 24 puncte
  3. Oțelul Galați – 23 puncte
  4. Hermannstadt – 23 puncte
  5. Petrolul Ploiești – 21 puncte (1 meci)
  6. FC Voluntari – 17 puncte
  7. Poli Iași – 17 puncte
  8. FC U Craiova 1948 – 16 puncte
  9. Dinamo – 15 puncte (1 meci)
  10. FC Botoșani – 14 puncte
ADVERTISEMENT

Cote pariuri la meciul Dinamo – Petrolul Ploiești

Gazdele sunt favorite la victorie, conform cotelor oferite de casele de pariuri. 1 solist este cotat cu 2,55, în timp ce 2 solist are cota 3,30. Un rezultat de egalitate este pronosticul care le poate aduce pariorilor o cotă de 2,85.

Cele două echipe sunt printre cele mai slabe din SuperLiga, atunci când vine vorba despre forța ofensivă. Cota pentru sub 2,5 goluri este 1,50. Cei care merg pe un meci cu mai mult de 2,5 goluri pot beneficia de cota 2,67.

În sezonul regulat, Dinamo – Petrolul a fost 1-1 la București, în timp ce meciul retur, disputat pe arena Ilie Oană a fost câștigat de “lupi“ cu 1-0.

Dinamo – Petrolul Ploiești, live stream, 20:30, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Un amănunt care ar putea face diferența în partida de luni seara constă în diferența dintre cei doi antrenori. Croatul Kopic este deosebit de experimentat, în vreme ce pe banca oaspeților va sta fostul secund Florin Stângă, după ce conducătorii “găzarilor“ nu i-au adus al înlocuitor lui Florin Pîrvu, ajuns la FC Voluntari.

Dinamoviștii speră, deci, că experiența tehnicianului lor va fi decisivă, însă Petrolul se bazează pe entuziasmul oferit de victoria din meciul cu FC U Craiova 1948. Cu o victorie, oaspeții pot egala UTA, ocupanta locului 2 al clasamentului din play-out.

ADVERTISEMENT
Tags: