Sport

Hermannstadt – Dinamo 3-0, în SuperLiga. Măldărășanu îl bagă înapoi în criză pe Kopic! Cum arată clasamentul

Hermannstadt a făcut show la Sibiu în partida cu Dinamo, iar scorul final a fost 3-0. Gazdele au stabilit tabela la finalul primei reprize.
17.03.2024 | 20:19
Hermannstadt  Dinamo 30 in SuperLiga Maldarasanu il baga inapoi in criza pe Kopic Cum arata clasamentul
Hermannstadt - Dinamo, în SuperLiga. Sursa Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
17-03-2024
14:46

Hermannstadt - Dinamo 3-0 (Stoica 38, Opruț 42, Neguț 45+1)

Clasament play-out SuperLiga.
Clasament play-out SuperLiga.

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+3: Final ce meci!

Min. 45+1: GOOOL Hermannstadt! Gazdele reușesc să profite din nou de o greșeală a lui Dinamo, iar Neguț punctează pentru 3-0 înainte de pauză.

Min. 42: GOOOL Hermannstadt! Sibienii măresc diferența chiar înainte de pauză prin execuția lui Opruț care apare bine la finalizare.

Min. 38: GOOOL Hermannstadt! Gazdele deschid scorul prin Ianis Stoica care se luptă în careu și reușește să trimită mingea în poartă.

Min. 24: Ocazie de gol pentru Sibieni. Balaure bate un corner, iar Paraschiv primește mingea în careul “câinilor” și șutează, însă balonul îl țintește direct pe Murgia care se afla în fața porții.

Min. 1: Start de meci!


Hermannstadt: Căbuz – Butean, Găman, Bejan, Opruț – Balaure, Murgia, Sota Mino, Ianis Stoica – Neguț, Paraschiv. Rezerve: Muțiu, I. Pop, Etienne, Antoche, N’Goma, D. Iancu, G. Iancu, Bucuroiu, Biceanu, Jipa, Ciubotaru, Fonseca. Antrenor: Marius Măldărășanu

Dinamo: Golubovici – Patriche, Velkovski, Homawoo – Moura, Pavicic, Ilic, Bordușanu – Milanov, Abdallah, Gregorio. Rezerve: Răilean, Edgar Ie, C. Costin, Began, Selmani, Iglesias, D. Irimia, P. Neagu, Bani, A. Irimia, N. Roșu, Amzăr. Antrenor: Zeljko Kopic

Prima etapă din play-out-ul SuperLigii vine cu un duel foarte dificil pentru Dinamo. Deși a încheiat sezonul regulat pe poziție de baraj, formația alb-roșie încă este amenințată de retrogradarea directă. Meciul Hermannstadt – Dinamo este foarte important pentru alb-roșii, însă sibienii vor să își confirme statutul de echipă extrem de solidă pe teren propriu.

Hermannstadt – Dinamo, live video online, în prima etapă din play-out-ul SuperLigii

Pentru trupa lui Marius Măldărășanu, partida cu Dinamo ar putea să vină prea devreme. Sibienii încă resimt dezamăgirea ratării calificării în play-off, în ultima etapă a sezonului regulat. Pe de altă parte, gazdele pot fi motivate de faptul că declinul lor a început chiar la înfrângerea cu Dinamo, scor 0-1, în etapa a 28-a din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Oaspeții, antrenați de Zeljko Kopic se află într-o formă foarte bună, cu patru victorii, un egal și doar o înfrângere în ultimele 6 etape. Dacă reușesc să câștige la Sibiu, dinamoviștii o vor depăși garantat pe FC U Craiova 1948, înaintea meciului oltenilor cu Petrolul.

Zeljko Kopic a anunțat că are probleme de lot, cauzate de o răceală care a afectat mai mulți jucători ai formației alb-roșii. Totuși, croatul mizează pe moralul bun al jucătorilor săi și pe sprijinul celor 3000 de fani care le vor face galerie “câinilor“ pe stadionul din Sibiu.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Hermannstadt – Dinamo

Partida din prima etapă a play-out-ului va putea fi urmărită pe principalele posturi de sport din România. Meciul se difuzează duminică, de la 18:15, pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Partida poate fi vizionată și pe FANATIK.ro, în format LIVE VIDEO.

Arena care va găzdui duelul Hermannstadt – Dinamo este Stadionul Municipal din Sibiu. Se anunță 10 grade și cer senin la ora de începere a partidei.

ADVERTISEMENT

Program și clasament play-out SuperLiga, etapa 1

Meciurile din etapa de debut a play-out-ului din SuperLiga se joacă pe parcursul a patru zile. Ele au început de vineri și se vor termina luni seară, cu Petrolul – FC U Craiova 1948.

Vineri, 15 martie

  • ora 17:30 U Cluj – FC Botoșani 3-0 (Nistor pen. ’15, Roguljic ’76, 90+7)

Sâmbătă, 16 martie

  • ora 17:00 Oțelul Galați – Poli Iași 1-0 (Frederic ’29)

Duminică, 17 martie

  • ora 18:15 Hermannstadt – Dinamo (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Luni, 18 martie

  • ora 17:30 UTA – FC Voluntari (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)
  • ora 20:30 Petrolul Ploiești – FC U Craiova 1948 (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)
ADVERTISEMENT

Înaintea partidei de la Sibiu, ierarhia din play-out încă le dă fiori dinamoviștilor. O victorie ar putea să le aducă, însă, o gură mare de oxigen.

  1. U Cluj – 24 puncte
  2. Oțelul Galați – 17 puncte
  3. UTA – 20 puncte (0 meciuri în play-out)
  4. Hermannstadt – 20 puncte (0 meciuri în play-out)
  5. Petrolul Ploiești – 18 puncte (0 meciuri în play-out)
  6. Poli Iași – 17 puncte
  7. FC U Craiova 1948 (0 meciuri în play-out)
  8. Dinamo – 15 puncte (0 meciuri în play-out)
  9. FC Voluntari – 14 puncte (0 meciuri în play-out)
  10. FC Botoșani – 11 puncte

Cote pariuri la meciul Hermannstadt – Dinamo

Gazdele sunt favorite la un succes contra lui Dinamo, conform bookmakerilor. Cota pe 1 solist este 2,07, în timp ce un succes al “câinilor“ este cotat cu 3,90. Remiza are cota 3,25.

Un amănunt demn de luat în calcul de către pariori este faptul că Hermannstadt a ocupat, la finalul sezonului regulat, locul 4 în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu. Doar CFR, FCSB și Rapid au câștigat mai multe puncte pe teren propriu decât sibienii, care au o medie de două puncte pe meci, acasă.

Hermanntadt – Dinamo, live stream, 18:15, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Dinamo nu este deloc o echipă solidă în deplasare, fiind pe locul 14 într-un astfel de clasament, după primele 30 de etape ale sezonului. Doar, culmea, Hermannstadt și FC Botoșani au câștigat mai puține puncte pe teren advers decât alb-roșiii, care au adunat 11 puncte.

În 2024, Dinamo are o victorie și un egal în pe teren străin, dar a adunat și trei înfrângeri departe de București. Hermannstadt a înregistrat trei succese pe teren propriu, acolo unde are și o remiză.

Arbitrul meciului de la Sibiu va fi Ovidiu Hațegan, asistat de Florin Neacșu și Adrian Vornicu. În camera VAR vor fi Rareș Vidican și Cosmin Vatamanu.

ADVERTISEMENT