Sport

Final dramatic în sezonul regular din Liga 2. Ce rezultate s-au înregistrat în ultima etapă și clasamentul. Dinamo s-a chinuit cu Poli Timișoara

Dinamo nu s-a impus cu Poli Timișoara, dar este în play-off după 1-1. Unirea Slobozia cade în play-out după doar 2-2 cu FC Brașov.
12.03.2023 | 12:19
Final dramatic in sezonul regular din Liga 2 Ce rezultate sau inregistrat in ultima etapa si clasamentul Dinamo sa chinuit cu Poli Timisoara
Dinamo - Poli Timișoara, meciul care poate decide calificarea roș-albilor în play-off Liga 2 Casa Pariurilor. Foto Fanatik
ADVERTISEMENT
12-03-2023
14:08

Rezultatele etapei a 19-a din Liga 2 Casa Pariurilor. Clasamentul la finalul sezonului regular

  • Politehnica Iași – Progresul Spartac 3-1 (Roman 45+1, Harisson 49, Musi 60 / Marica 86)
  • Ripensia – CSA Steaua 0-2 (Bodișteanu 55, D. Matei 80)
  • CS Dumbrăvița – Oțelul Galați 1-1 (Piftor 11 / Ursu 14)
  • CSM Slatina – Unirea Dej 1-1 (C. Radu 57 / A. Pop 34)
  • Unirea Constanța – CS Șelimbăr 0-3 (A. Luca 34, Năstăsie 52, Ursu 84)
  • Minaur Baia Mare – Gloria Buzău 1-1 (Jarovic 45+3 / Boiciuc 89)
  • Metaloglobus – Concordia Chiajna 2-1 (Huiban 40 pen., Zukanovic 89 / Constantinescu 78)
  • Unirea Slobozia – FC Brașov 2-2 (Rus 28, Ekollo 79 / Angelov 34, Chică-Roșă 66)
  • Dinamo – Politehnica Timișoara 1-1 (Iglesias 45 / Oanea 82)
  • Csikszereda – Viitorul Tg. Jiu 1-2 (Kovacs 80 pen. / Țegle 68 pen., Dragu 90+2)
Clasament Liga 2 Casa Pariurilor. Sursă foto: Captură Flashscore.ro
12-03-2023
10:06

Dinamo - Poli Timișoara 1-1 (Iglesias 45 / Oanea 82)

Min. 90+4: Final de meci. Dinamo merge în play-off, ajutată și de rezultatele din celelalte partide.

Min. 82: GOOOL Poli Timișoara! 1-1! Oanea egalează cu un șut superb, Dinamo tremură pentru play-off.

Min. 50: Bocșan trimite cu capul spre poartă după un corner, dar Oncescu reține.

Min. 45: GOOOL Dinamo! 1-0! Dani Iglesias deschide scorul după gafa uriașă a lui Denis Moldovan.

Min. 44: Poli are cea mai mare ocazie a partidei. Bîrnoi ajunge în poziție excelentă, dar ratează șutul.

Min. 38: Șutul lui Larrucea, deviat, trece puțin peste poartă.

Min. 4: Iglesias trimite cu capul din poziție bună, dar mingea se duce destul de mult pe lângă.

Min. 2: Golul lui Giafer este anulat pentru ofsaid.

Min. 1: A început partida.

Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Larrucea, Iglesias, N. Roșu, I. Roșu – Bani, Borcea. Rezerve: Dujmovici, Bena, Demici, Țîră, Irimia, Pop, Delciu, Florescu, Ghezali. Antrenor: Ovidiu Burcă.

Poli Timișoara: Moldovan – Radu, Bocșan (cpt), Sekulic, Taub – Tihonen, Tudor – Gîdea, Benzar, Bîrnoi – Gavra. Rezerve: Murariu, Mada, Târșă, Stojanovic, Țurcaș, Porumb, Marincu, Ignea, Onea. Antrenor: Octavian Benga.

Duminică, 12 martie, ora 13:00 este momentul adevărului în Liga 2. Ultima etapă din sezonul regular va începe toată la această oră și va decide numele celor trei echipe care vor merge, alături de CSA Steaua, Politehnica Iași și Oțelul Galați, deja calificate, în play-off-ul de promovare în SuperLiga. Sunt încă destule echipe rămase în cursă, unele cu șanse mai mari, care depind doar de rezultatul lor, altele care așteaptă pași greșiți din partea rivalelor.

Dinamo – Politehnica Timișoara, Minaur Baia Mare – Gloria Buzău, Unirea Slobozia – FCM Brașov, principalele trei meciuri în lupta pentru play-off în etapa 19 din Liga 2

La această oră se cunosc deja primele trei echipe intrate în play-off (CSA Steaua, Politehnica Iași și nou promovata Oțelul Galați. Sunt momentan pe celelalte trei locuri Unirea Dej, 31 puncte, Dinamo,30 de puncte și Unirea Slobozia, 30 de puncte. Tot 30 de puncte are și Gloria Buzău, locul 7. Apoi mai contează Concordia Chiajna, 29 de puncte și FC Brașov, 27 de puncte, ultima cu cele mai mici șanse de a prinde top 6, trebuind să bată la Slobozia și ca măcar una dintre echipele din față, în afara Unirii, să nu obțină victoria.

ADVERTISEMENT

Depind de propriile forțe Unirea Dej, Dinamo și Gloria Buzău, Cu victorii acestea sunt în baraj. Buzoienii trec peste Unirea Slobozia dacă bat la Baia Mare chiar dacă ialomițenii înving pe FC Brașov. Celelate formații trebuie să învingă și să se încurce măcar un rival. Dinamo – Politehnica Timișoara pare o simplă formalitate pentru câini, pentru că joacă la București împotriva penultimei clasate. Gloria Buzău e și ea mare favorită la Baia Mare. Unirea Slobozia – FC Brașov e meciul de care pe care. Unirea Dej putea fi deja în baraj dacă în loc de 1-1 bătea etapa trecută acasă pe Metaloglobus. Sunt opinii care susțin că dejenii nu vor promovare și nu vor câștiga la Slatina, oricum un teren greu, ceea ce ar oferi mari șanse trioului Dinamo-Gloria Buzău-Unirea Slobozia.

ora 13:00

  • Politehnica Iași – Progresul Spartac
  • Ripensia – CSA Steaua
  • CS Dumbrăvița – Oțelul Galați
  • CSM Slatina – Unirea Dej
  • Unirea Constanța – CS Șelimbăr
  • Minaur Baia Mare – Gloria Buzău
  • Metaloglobus – Concordia Chiajna
  • Unirea Slobozia – FC Brașov
  • Dinamo – Politehnica Timișoara
  • Csikszereda – Viitorul Tg. Jiu
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Dinamo – Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare – Gloria Buzău din etapa 19 din Liga 2

Deși sunt multe meciuri cu miză în această etapă a 19-a (ultima) a sezonului regulat din Liga 2, meciuri cu clară implicație în lupta pentru accesul în play-off, doar douâ partide vor putea fi urmărite pe micile ecrane. Printre jocurile cu importanță reală care nu vor fi televizate se află mai ales Unirea Slobozia – FC Brașov și CSM Slatina – Unirea Dej.

Cele două meciuri care vor fi transmise în direct pe cele trei poturi care difuzează Liga 2 sunt Dinamo – Politehnica Timișoara și Minaur Baia Mare – Gloria Buzău. Aui fost ales exact cele două jocuri în care victoriile echipelor favorite, Dinamo și Gloria Buzău, le-ar asigura calificarea în play-off, deci care sunt la mâna lor.

ADVERTISEMENT
  • ora 13:00 Dinamo – Plitehnica Timișoara (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)
  • ora 13:00 Minaur Baia Mare – Gloria Buzău (Digi Sport 2, Orange Sport 2, Prima Sport 2)

Dinamo – Politehnica Timișoara cu casa închisă, buzoienii nu mai vor să rateze play-off-ul în ultimele minute ale sezonului regulat

Dinamo joacă acasă, pe stadionul Arcul de Triumf, împotriva penultimei clasate, Politehnica Timișoara, care este cu un picior și jumătate în al treilea eșalon. Va fi o atmosferă cu adevărat senzațională, pentru că este sold-out și meciul se va desfășura cu casa închisă, ba mai mult, există destui fani ai câinilor care nu au putut obține bilete la acest meci. Dinamo are declanșa efectiv una dintre cele mai mari bombe ale campionatului dacă nu ar bate la pas echipa de pe Bega, victorie care asigură automat prezența în grupul primelor șase.

ADVERTISEMENT

În aceeași situație, victorie și loc de play-off, se află și FC Buzău, echipa lui Adrian Mihalcea. Sezonul trecut, sub comanda lui Cristi Pusztai buzoienii au ratat play-off-ul pe ultima sută de metri. Acum sunt hotărâți să câștige la Baia Mare, o echipă fârâ antrenor după plecarea lui Mihai Iosif, aflată în subsol, care nu știe ce va fi de la o zi la alta.

Unirea Slobozia și Concordia Chiajna stau la mâna altora

Unirea Slobozia ar fi echipa dezavantajată într-un clasament în trei la puncte cu Dinamo și Gloria Buzău, dacă toate aceste trei echipe înving ^n ultima etapă Ialomițenii ar fi ultimii, dar ei speră mai mult ca Unirea Dej sâ nu câștige la Slatina, pentru că de Dinamo sau de Gloria Buzău nu cred că ar vrea o șansă să le depășească.

Dacă Unirea Dej pierde la Slatina și Unirea Slobozia face doar un egal acasă cu FC Brașov atunci în ecuația ulimului loc de baraj intră Concordia Chiajna, care are 29 de puncte. Ilfovenii vor juca în ultima etapă în București, cu Metaloglobus, adică echipa care a împiedicat-o pe Unirea Dej să fie deja în play-off, pentru că a făcut egal.

ADVERTISEMENT