Sport

Dinamo și UTA, iertate de Comisia de Disciplină! Suporterii vor reveni pe stadion. Reacția lui Nicolescu. Update

Dinamo și UTA, suspendate 4 etape cu porțile închise, au fost iertate de Comisia de Disciplină a FRF! Fanii celor două echipe pot reveni pe stadion de la următorul meci.
Dinamo si UTA iertate de Comisia de Disciplina Suporterii vor reveni pe stadion Reactia lui NicolescuUpdate
Dinamo și UTA, iertate de Comisia de Disciplină! Suporterii vor reveni pe stadion
ADVERTISEMENT
17-04-2024
13:47

Reacția lui Andrei Nicolescu la auzul veștilor privind ridicarea interdicției

Andrei Nicolescu a oferit o reacție cu privire la ridicarea interdicției celor de la Dinamo, care vor beneficia de fani în play-off. Cu două etape rămase de disputat acasă, contra lui FC Voluntari și UTA Arad, conducătorul lui Dinamo jubilează.

”Este o veste mare. Trebuie să o tratăm cu responsabilitate. Asta înseamnă că trebuie să fim împreună, să arătăm ce înseamnă responsabilitatea, să nu nu mai avem alte incidente. 

Noi foloseam toate căile pentru a găsi o soluție. Am mai declarat că regulamentul suferă un pic. Comisia are un singur articol și se raportează la el.

Am cerut la LPF să facem o cerință comună, să facem modificări la regulament. Acum am reușit ridicarea suspendării. Acum trebuie să avem grijă la următoarele meciuiri.

Există precendent și la U Cluj. Pe o jurisprudență pe regulament internațional ne-am raportat la cazuri internaționale. Toți am simțit cât de greu e fără suporteri. Jucătorii simt impulsul suporterilor. Sper ca meciurile de acasă să fie decisive (n.r. pentru salvarea de la retrogradare)”, a spus Andrei Nicolescu, conform Digisport.

Dinamo și UTA scapă de sancțiunea dictată pentru incidentele de la meciul direct, petrecute chiar pe gazon. După ce recursul a fost respins, cele două cluburi s-au adresat Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, iar sancțiunea a fost suspendată.

Dinamo și UTA, iertate de Comisia de Disciplină!

În aceste condiții, Dinamo și UTA își pot disputa cele două meciuri de pe teren propriu rămase în acest sezon de play-out cu suporterii alături.

ADVERTISEMENT

“SC Dinamo 1948 SA – Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 – În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de SC Dinamo 1948 SA și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD.

AFC UTA Arad – Cerere de suspendare parțială a sancțiunii pronunțată în dosarul 116 / CDE / 2024 – În temeiul art. 37 alin.1 și 2 din RD, admite cererea formulată de AFC UTA Arad și dispune suspendarea parțială a executării sancțiunii aplicată prin Hotărârea nr. 116 / 27.03.2024, privind abaterea disciplinară prevăzută de art. 83 alin 2 lit.f din RD” se arată în decizia Comisiei de Disciplină.

ADVERTISEMENT

Suporterii vor reveni pe stadion

Suspendarea celor două cluburi a fost dată pentru 4 meciuri. Iar Dinamo și UTA Arad au executat jumătate din pedeapsă, adică două partide fără spectatori acasă.

În acest caz, regulamentul prevede că după realizarea a jumătate din suspendare, cluburile sancționate se pot adresa Comisiei de Disciplină a FRF pentru a cere suspendarea parțială a sancțiunii. Dar acest lucru doar cu două condiții.

ADVERTISEMENT

Prima condiție fiind ca cele două formații în speță să nu fi primit o altă sancțiune asemănătoare în ultimul an. Lucru îndeplinit de ambele cluburi. A doua condiție era ca organul disciplinar să considere că scopul sancțiunii primite de Dinamo și UTA Arad să fie îndeplinit și fără executarea deplină a acesteia.

Așadar, Comisia de Disciplină a FRF a considerat că suporterii celor două formații și-au învățat lecția. După ce au fost suspendați de la ultimele două meciuri de acasă ale cluburilor în speță.

ADVERTISEMENT

În ultimele două meciuri de pe teren propriu, Dinamo și UTA Arad au avut doar copii în tribune. Astfel, la meciurile cu Voluntari și UTA Arad, “câinii” vor avea din nou ultrașii alături de ei. Iar echipa lui Mircea Rednic va avea parte de același lucru la duelurile cu Oțelul Galați și FCU Craiova.

ADVERTISEMENT