Sport

Dinamo, lovită din nou! Comisia de Recurs a LPF a dat verdictul după apel! Exclusiv

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a respins recursurile făcute de Dinamo și UTA, astfel că cele două echipe rămân cu suspendarea inițială de 4 etape.
09.04.2024 | 14:38
Dinamo lovita din nou Comisia de Recurs a LPF a dat verdictul dupa apel Exclusiv
Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a respins recursurile făcute de Dinamo și UTA, astfel că cele două echipe rămân cu suspendarea inițială de 4 etape. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a depus apel la Comisia de Recurs a LPF, după ce Comisia de Disciplină a dictat o suspendare de 4 etape a terenului pentru „câini” după incidentele de la meciul cu UTA Arad, scor 1-0, în ultima etapă a sezonului regulat.

Roș-albii au primit azi o veste proastă: conform informațiilor FANATIK, apelul a fost respins, astfel încât vor fi nevoiți să joace cu porțile închise și restul meciurilor pe care le mai au de disputat în play-out.

ADVERTISEMENT

Dinamoviștii sperau la o reducere a pedepsei

Inițial, în urmă cu 5 zile, decizia a fost amânată de Comisia de Recurs a LPF, după ce echipa din Ștefan cel Mare a făcut apel pentru suspendarea pedepsei după incidentele din meciul cu UTA Arad, care au dus la arderea gazonului de pe stadionul Arcul de Triumf.

”AFC UTA ARAD vs. CDE a FRF – Sancțiune disciplinară – Respinge recursul ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.04.2024, în ședință nepublică, la sediul LPF.

ADVERTISEMENT

SC DINAMO 1948 SA vs. CDE a FRF – Sancțiune disciplinară – Respinge recursul ca nefondat. Definitivă și executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS, în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 09.04.2024, în ședință nepublică, la sediul LPF”, este decizia Comisiei, publicată pe site-ul oficial al LPF.

Decizia luată de Comisia de Recurs a LPF o poate trimită pe Dinamo în Liga 2, având în vedere că echipa antrenată de Zeljko Kopic se află pe penultimul loc al clasamentului din SuperLiga. Suspendarea de 4 etape reprezintă un dezavantaj clar pentru ”câini”, dacă ne uităm la presiunea pe care suporterii obișnuiau să o pună pe adversari la meciurile de acasă.

ADVERTISEMENT

Dinamo este din ce în ce mai aproape de retrogradare

Dinamo, echipa antrenată de Zeljko Kopic, este tot mai aproape de retrogradare. Echipa din Ștefan cel Mare a pierdut meciul cu Oțelul Galați, scor 0-1, după un gol încasat în prelungirile partidei.

Dinamo a jucat deja fără spectatori la meciul cu Petrolul, scor 1-1, în etapa a 2-a din play-out. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că accesul copiilor la duelul de pe Arcul de Triumf a fost permis, deoarece ”câinii” s-au legat de un articol din regulament.

ADVERTISEMENT

Până la finalul sezonului, Dinamo va mai evolua pe teren propriu în play-out cu Poli Iași, FC Voluntari și UTA Arad. Cu 6 etape înainte de finalul sezonului, ”câinii” sunt pe loc retrogradabil. Însă, îi desparte un singur punct de FC U Craiova, aflată pe loc de baraj, și patru față de FC Voluntari, prima echipă aflată deasupra liniei de retrogradare.

Incidente în afara stadionului

La sosirea la stadion, autocarul celor de la UTA a fost înconjurat de fanii ”câinilor”, având parte de o primire ostilă. Jucătorii au fost fluierați și înjurați, iar cel mai vocal dintre suporterii dinamoviști a fost chiar liderul Peluzei Cătălin Hîldan, Elyass Bucurică.

Apariția suporterilor care o susțin pe UTA Arad a declanșat un adevărat haos în jurul stadionului Arcul de Triumf. Mai multe petarde au fost aruncate, jandarmii fiind nevoiți să apeleze la gaze lacrimogene.

Gazele au fost simțite și de persoanele care nu erau implicate în scandal, ci doar veniseră la stadion pentru a-și susține echipa favorită. Forțele de ordine au intervenit cu câini sau calare, spre uimirea bătrânilor, femeilor cu copii de mână sau a trecătorilor.

Bătaie între ultrași pe gazon

Incidentele s-au mutat apoi în interiorul arenei. Suporterii lui Dinamo pe de o parte și suporterii celor de la UTA Arad și CSA Steaua pe de altă parte s-au provocat reciproc, iar situația a degenerat.

După mai multe scandări reprobabile, galeriile au aruncat cu torțe una în direcția celeilalte. Momentele tensionate au culminat cu pătrunderea pe gazon a suporterilor. Primii care au pătruns pe gazon au fost suporterii din peluza dinamovistă.

Suporterii au profitat de neatenția forțelor de ordine. Mai multe persoane au fost reținute în urma incidentelor. Cei din galeria CSA Steaua, înfrățită cu galeria arădenilor, nu au făcut pasul în spate, au coborât pe gazon și a urmat o adevărată scenă de război.

ADVERTISEMENT