Sport

Dinamo amenință FRF, după ce ”câinilor” le-au fost închise porțile pentru patru etape: ”Ne vom căuta dreptatea prin avocați”

Dinamo a emis un comunicat prin care amenință FRF după decizia Comisiei de Disciplină de a-i suspenda stadionul pentru patru etape.
27.03.2024 | 20:31
Dinamo ameninta FRF dupa ce cainilor leau fost inchise portile pentru patru etape Ne vom cauta dreptatea prin avocati
Dinamo amenință FRF, după ce ”câinilor” le-au fost închise porțile pentru patru etape. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

La meciul Dinamo – UTA Arad, din etapa 30 a SuperLigii, scor 1-0, suporterii celor două echipe s-au bătut pe gazon. Aceste incidente au atras după sine suspendări drastice, ambele cluburi fiind nevoite să joace fără spectatori următoarele patru partide de pe teren propiu.

Dinamo vrea să atace decizia Comisiei de Disciplină

După decizia Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal, Dinamo, prin administratorul special Andrei Nicolescu, a emis un comunicat în care a atacat în termeni duri pedeapsa primită și a anunțat că va căuta o cale prin care să o conteste.

ADVERTISEMENT

”Hotărârea de astăzi a Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) reprezintă o palmă dată fotbalului și dărâmă eforturile făcute în ultimii ani de FRF, LPF, deținători de drepturi, cluburi, sponsori, de a readuce publicul pe stadioanele noi construite de CNI, de a crește media de spectatori în fiecare sezon, de a spera că suntem, și cu fotbalul, în Uniunea Europeană.

Susținem necondiționat descurajarea oricăror forme de violență pe stadioane și considerăm că prevederile legale și regulamentare trebuie aplicate, direct și proporțional, celor responsabili de comiterea faptelor antisociale. Cu alte cuvinte, toleranță zero!

ADVERTISEMENT

Nu este un limbaj împrumutat din campaniile electorale, este dovada că am avut întotdeauna o conduită corectă și responsabilă, în deplin acord cu legislația și normele de civilizație.

Dinamo nu are în spate doar istorie și performanță, Dinamo de astăzi trăiește pentru suporteri.

ADVERTISEMENT

Ne vom căuta dreptatea prin comisii, prin avocați și vom contesta această decizie luată după regulamente rămase de mulți ani în vigoare.

Patru etape cu “porțile închise” înseamnă final de sezon, pentru suporterii noștri, la meciurile disputate pe teren propriu, pe Arcul de Triumf sau pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Nu este normal, nu este o luptă corectă pentru toate cele 10 echipe de play-out! Interesul legitim al competiției este ca fiecare club să-și poată apăra șansele pe teren, beneficiind de susținerea propriilor fani.

Faptele antisociale, văzute de o țară întreagă, nu pot rămâne fără consecințele legale firești.

Comunicatul emis de Dinamo: ”Jandarmii au partea lor de vină”

Jandarmii au partea lor de vină, clubul și stewarzii, la fel.

Pe lângă sancțiunile individuale dictate împotriva celor direct responsabili, acceptăm suspendarea unor sectoare de tribună, însă nu putem fi de acord cu o interdicție generală, aplicată global fanilor care au respectat normele de comportament în arenele sportive. Ei nu au nicio vină!

Urmează opt etape, opt finale în care se poate decide destinul echipei pe termen mediu și lung.

Ar fi, însă, injust, ca fanii noștri, celebri în toată lumea pentru pasiune și creativitate, să nu își poată încuraja echipa favorită.

Dinamo va lupta cu toate forțele, transparent și regulamentar, pentru dreptul suporterilor noștri de a fi alături de echipă, în tribune, meci de meci”, se arată în comunicatul emis de Dinamo 1948 București.

ADVERTISEMENT