Sport

Dinamo – Sporting Lisabona 25-27 în EHF European League. „Dulăii” au debutat cu stângul într-un nou sezon european

20.10.2020 | 21:06
Dinamo  Sporting Lisabona 2527 in EHF European League Dulaii au debutat cu stangul intrun nou sezon european
ADVERTISEMENT

Meciul Dinamo – Sporting Lisabona a avut loc loc marţi, 20 octombrie, în cadrul primei etape a grupei din EHF European League la handbal masculin. A fost debutul „câinilor” într-o nouă ediţie a cupelor europene, însă alb-roșiii nu au reușit să scoată un rezultat pozitiv.

Este prima înfrângere a dinamoviștilor în competițiile europene, din 28 februarie 2019 încoace. Și atunci, tot Sporting Lisabona le provoca oamenilor lui Constantin Ștefan o decepție, învingându-i cu 27-26 la București și luându-le șansa de a juca în optimile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

LIVE DINAMO – SPORTING LISABONA 25-27 – VEZI VIDEO

Min. 60: Sporting Lisabona câștigă primul meci al grupei EHF European League. „Dulăii” au resimțit din plin lipsa suporterilor din sala din Ștefan cel Mare și comis multe erori. Dinamo – Sporting Lisabona 25-27

Min. 56:  Dinamo reușise să revină de la -3 și să preia conducerea, însă acum portughezii au două goluri avans. Dinamo – Sporting Lisabona 24-26

ADVERTISEMENT

Min. 50: Dinamo profită de o eliminare dublă în tabăra portughezilor și egalează! Dinamo – Sporting Lisabona 23-23

Bannour a fost aproape de o accidentare gravă, dar și-a revenit în cele din urmă
Bannour a fost aproape de o accidentare gravă, dar și-a revenit în cele din urmă

Min. 47: Bizău este cel mai bun om de la Dinamo, însă „dulăii” ratează prea multe atacuri și nu reușesc să se apropie la mai mult de două goluri. Dinamo – Sporting Lisabona 21-23

ADVERTISEMENT

Min. 40: „Dulăii” se mișcă greu pe faza de atac și comit erori copilărești. Dinamo – Sporting Lisabona 17-20

Min. 35: Portughezii au început mai bine repriza a doua și sunt de neoprit pe faza de atac. Dinamo – Sporting Lisabona 16-18

ADVERTISEMENT
Dinamo - Sporting Lisabona, la pauză
Dinamo – Sporting Lisabona, la pauză

Min 30: PAUZĂ în sala Dinamo. Final dificil de repriză pentru „dulăi”, după ce au avut și trei goluri avans. Dinamo – Sporting Lisabona 15-16

Min. 25: Portughezii profită de imprevizia alb-roșiilor și se apropie din nou la un singur gol. Dinamo – Sporting Lisabona 13-12

Min. 20: „Dulăii” sunt mai incisivi, însă au ratat șansa de a se duce la trei goluri. Dinamo – Sporting Lisabona 11-9

Min. 15: Dinamo a ridicat nivelul jocului și a reușit să se distanțeze la două goluri. Dinamo – Sporting Lisabona 8-6

Min. 11: Se merge cap la cap, însă dinamoviștii au ratat câteva atacuri, iar acum este Dinamo – Sporting Lisabona 6-6

Fanii nu pot fi prezenți la Dinamo - Sporting Lisabona, dar și-au afișat steagurile de gard
Fanii nu pot fi prezenți la Dinamo – Sporting Lisabona, dar și-au afișat steagurile de gard

Min. 5: Început echilibrat de joc, însă dinamoviștii reușesc să finalizeze atacurile mai rapid. Dinamo – Sporting Lisabona 3-2

UPDATE, 20 octombrie, 19:32 / După ce Constantin Ștefan a fost depistat pozitiv cu coronavirus, pe banca alb-roșiilor va sta Constantin Bota, antrenorul secund al lui Dinamo.


În mod normal Dinamo ar fi trebuit să joace sezonul acesta în Liga Campionilor, ţinând cont de faptul că sezonul trecut doar pandemia a stopat confruntarea cu PSG din optimi, alb-roşii ajungând în această fază în premieră, după ce au terminat grupa pe locul 1, neînvinşi şi au eliminat apoi pe Sporting, tot fără a pierde vreun meci.

Însă EHF a preferat să dea wild card unor echipe mai slab cotate decât Dinamo, Elverum din Norvegia sau Motor Zaporoje din Ucraina şi au trimis pe campioana României în competiţia nou înfiinţată, într-o grupă de foc, alături de Sporting, Fuchse Berlin, Nîmes, Tatran Preşov şi Kristiansand.

Dinamo – Sporting Lisabona Live stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Sport

Partida Dinamo – Sporting Lisabona se joacă marţi, 20 octombrie, la Bucureşti, în cadrul primei etape a grupei de EHF şi este televizată în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 4 şi Look Sport 1. O puteţi viziona în format LIVE VIDEO intrând pe site-ul FANATIK.RO.

Dinamo va juca al cincilea meci împotriva leilor din Lisabona. Jucătorii lui Constantin Ştefan au ascendentul moral al calificării în optimile ediţiei precedente, dar ştiu că vor avea în faţă un adversar care va pune mari probleme, chiar dacă şi-a restructurat echipa destul de mult.

Trei jucători plus antrenorul Ştefan au coronavirus

Problema este că pandemia de coronavirus nu i-a ocolit nici pe campionii României. Chiar antrenorul principal şi jucătorii Răzvan Gavriloaia, Javor Vranjkovic şi Andrei Lazăr sunt out pentru acest meci. Cei mai importanţi sunt croatul şi extrema dreaptă Gavriloaia, Andrei Lazăr fiind portar şi pe acest post titularul incontestabil este fenomenalul iranian Saied Heidaridad.

Faţă de sezonul trecut marea pierdere din lotul lui Dinamo este conducătorul de joc tunisian Kamel Alouini, un jucător cheie în sistemul lui Constantin Ştefan şi a cărui absenţă s-a văzut deja în partidele disputate în campionat. Cu toate acestea Dinamo speră să pornească cu dreptul, deşi va fi lipsită de aportul celui de-al 12-lea jucător, fantastica galerie care făcea o atmosferă extraordinară la fiecare meci european.

Ce transferuri au făcut câinii în vară

A plecat şi Raoul Nantes la CSM Bucureşti la schimb cu interul Octavian Bizău, considerat drept o mare promisiune a handbalului românesc. Ca şi conducător de joc a fost adus angolezul Rene Hebo de la Benfica, alte achiziţii fiind Tudor Botea de la Minaur Baia Mare, pivotul Andras Sasz de la Tatabanya şi veteranul spaniol naturalizat român Javier Humet.

Sporting s-a calificat în grupă după ce a trecut, la mare luptă, la un gol diferenţă per total, de Dobrogea Sud, la capătul a două partide extrem de intense, în care constănţenii au avut mai multe şanse, inclusiv la Lisabona, de a tranşa calificarea în favoarea loc, dar degeaba. Cota la victorie a câinilor este 1,55, faţă de 3,00 cât au primit lusitanii.

ADVERTISEMENT