Sport

Dinamo – Telekom Veszprem 31-31, în etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Egalitate după o repriză secundă excelentă a lui Dinamo

Dinamo - Telekom Veszprem, în etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, s-a încheiat la egalitate, 31-31, după o repriză secundă excelentă a ”dulăilor”.
15.12.2022 | 21:02
Dinamo  Telekom Veszprem 3131 in etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin Egalitate dupa o repriza secunda excelenta a lui Dinamo
Dinamo - Telekom Veszprem LIVE stream ora 19:45 în etapa 10 din grupele Ligii Campionilor la handbal masculin. Dulăii vor al doilea miracol. Foto: Dinamo Facebook
ADVERTISEMENT
15-12-2022
17:45

Dinamo - Telekom Veszprem 31-31

Vezi aici cele mai importante faze

Min.60: Final de meci. Dinamo a revenit excelent în repriza secundă și termină la egalitate, 31-31, cu Telekom Veszprem.

Min.50: Balanța a înclinat, pe rând, într-o parte și alta, iar cu 10 minute înainte de final este din nou egalitate (26-26).

Min.40: Dinamo continuă prestația foarte bună și conduce cu un gol (19-18).

Min.33: Dinamo ia un start perfect în partea a doua și egalează la 16.

Min.31: Start repriza a doua.

Min.30: Veszprem s-a desprins în ultimele 10 minute și termină repriza cu un avans de trei goluri. Este 16-13 pentru maghiari.

Min.20: Oaspeții reușesc să se desprindă la un gol în minutul 20. E 9-8 pentru Veszprem.

Min.10: Pentru moment nu a existat o formație care să se desprindă și este 5-5.

Min.8: Minut de liniște în memoria lui Marian Cozma.

Min.1: Start meci

Meciul Dinamo – Telekom Veszprem are loc joi, 15 decembrie, cu începere de la ora 19:45, în cadrul etapei a 10-a din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin. Ungurii au 15 puncte și ocupă locul 2 iar dulăii au 10 puncte și se află pe un excelent loc 4. Obiectivul lor este clasarea pe unul dintre locurile 3-6, care asigură prezența după încheierea grupelor în faza play-off-ului.

Unde se joacă meciul Dinamo – Telekom Veszprem

Întâlnirea Dinamo – Telekom Veszprem se dispută joi, 15 decembrie, de la ora 19:45, în Sala Polivalentă „Cristian Gațu”, în etapa 10 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin și conducerea câinilor speră să aibă un public numeros în tribune, care să creeze o atmosferă electrizantă și să pună presiune, civilizat, pe jucătorii oaspeți.

ADVERTISEMENT

Evident, din tribune nu va lipsi, invitat de onoare de fiecare dată, Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, handbalistul român care a îmbrăcat tricoul ambelor echipe și a murit la 27 de ani,  în februarie 2009, asasinat la Veszprem într-o altercație la ieșirea dintr-un club cu un grup din rândul interlopilor locali. Se speră în prezența a aproximativ 5000 de spectatori.

Cine transmite la TV partida Dinamo – Telekom Veszprem

Partida Dinamo – Telekom Veszprem se joacă joi, 15 decembrie, de la ora 19:45, în Sala Polivalentă Cristian Gațu din București, în etapa 10 din grupa A a Ligii Campionilor la handbal masculin și este televizată pe programele Digi Sport 2, Orange Sport 2 și Prima Sport 2. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Jucătorii dinamoviști așteaptă ca suporterii să fie aproape de echipă la ultimul meci din acest an. „Ne-am pregătit foarte bine pentru partida cu Veszprem și vrem să câștigăm. Este ultimul meci din acest an în Europa și îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare la sală. Doar alături de ei putem câștiga. Hai Dinamo!”, a scris Nicușor Neagu pe pagina de Facebook a clubului.

Cine este Telekom Veszprem, adversara lui Dinamo

Adversara lui Dinamo din această rundă, Telekom Veszprem, este cel mai de succes club din handbalul din Ungaria. Pe plan intern deține recordul atât la numărul de titluri de campioană, nu mai puțin de 26, cât și de Cupe, care au ajuns la cota 29 în vitrina clubului. La nivel european a jucat patru finale de Cupa EHF, câștigând în 1992 și 2008, cu Marian Cozma în echipă la succesul de acum 14 ani, dar a pierdut toate cele patru finale de Liga Campionilor, precum și cele două Supercupe ale Europei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul echipei este sârbul Miomir Ilic, jucător la Veszprem până în 2019. Lotul este o multinațională extrem de puternică, doar trei jucători unguri reușind să pătrundă în acest grup. Ilic se laudă însă cu faptul că a reușit să creeze o unitate a grupului foarte puternică în vestiar, chiar dacă e un adevărat turn Babel de seminții: portarii Corrales și Ciupara, extremele Strlek și Marguc, pivoții Nilsson și Pechmalbec și jucătorii de la 9 metri Mahe, Nenandici, Elderaa și Ligetvari. Vor lipsi însă două piese importante: egipteanul Omar Fathy și danezul Rasmus Lauge.

Cote la pariuri la jocul Dinamo – Telekom Veszprem

Veszprem este una dintre echipele de top din handbalul masculin european și era normal să reprezinte echipa cu prima șansă în partida de la București, dar cota la victorie a crescut de la 1,40, în urmă cu 24 de ore la 1,70, cum de altfel cota unui succes de prestigiu pentru Dinamo a scăzut de la 3,60 la 2,80. Șansă dublă X2 are cotă 1,45 iar șansă dublă 1X cotă 2,10.

ADVERTISEMENT

Acesta va fi cel de-al șaselea meci direct între cele două echipe între care s-a creat o legătură specială prin dispariția lui Marian Cozma. De patru ori Veszprem a confirmat că este echipa mai bună, dar sezonul trecut a avut loc miracolul la București, uriașă victorie pentru dulăi, cu scorul de 31-29. În acest sezon primul joc, în Ungaria, a fost adjudecat de gazde cu 33-30, dar după ce Dinamo a condus la pauzî cu 17-15.

ADVERTISEMENT