Sport

Dinamo a trecut cu brio testul cu Zimbru Chișinău. Echipa lui Uhrin, victorie cu 2-0 împotriva locului 7 din Moldova. Video

Angrenată în lupta la retrogradare din Casa Pariurilor Liga 1, Dinamo profită de pauza competițională și dispută un meci amical în compania lui Zimbru Chișinău, începând cu ora 14:00.
26.03.2022 | 16:00
Dinamo a trecut cu brio testul cu Zimbru Chisinau Echipa lui Uhrin victorie cu 20 impotriva locului 7 din Moldova Video
ADVERTISEMENT
26-03-2022
12:01

Dinamo - Zimbru Chișinău 2-0 (Irobiso 38, de Moura 67)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Min. 67 – GOOOL Dinamo!!! Gabriel de Moura înscrie cu un șut superb, cu stângul, de la marginea suprafeței de pedeapsă!

Min. 41 – ELIMINARE Dinamo!!! Eșanu vede direct cartonașul roșu pentru un fault în poziție de ultim apărător. Cristiano l-a înlocuit pe Gabi Torje, iar banderola de căpitan ajunge la Ricardo Grigore.

Min. 38: GOOOL Dinamo!!! Christian Irobiso marchează primul lui gol în tricoul roș-alb.

Min. 1 – A început amicalul din Ștefan cel Mare!

Dinamo nu are timp de respiro nici în pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale. Pentru a pregăti cât mai bine lupta la retrogradare din Casa Pariurilor Liga 1, Dușan Uhrin a programat un amical cu Zimbru Chișinău, sâmbătă, 26 martie, de la ora 14:00.

Dușan Uhrin profită de pauza competițională și îi testează pe jucătorii lui Dinamo într-un amical cu Zimbru Chișinău

Partida de verificare se va disputa pe stadionul din Ștefan cel Mare, dar adversarul „câinilor” nu este chiar unul de calibru. Zimbru Chișinău este pe locul 7, penultimul în campionatul din Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Totuși, echipa antrenată de italianul Michele Bon este un club de tradiție din țara vecină. A fost fondat în 1947, cu un an înaintea lui Dinamo, și are opt titluri de campioană în palmares. Gruparea din capitala Republicii Moldova se laudă și cu șase trofee Cupa Moldovei și șase Supercupa Moldovei.

Al doilea cel mai mare club din istoria României, Dinamo traversează și ea o perioadă extrem de neagră. Roș-albii aproape s-au resemnat că mai pot scăpa de retrogradare altfel decât prin intermediul barajului.

ADVERTISEMENT

După două etape scurse din play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1, Dinamo ocupă al doilea loc de baraj, cu zece puncte, nouă mai puține decât Chindia Târgoviște, prima formație care se salvează direct în acest moment.

Echipele de start din Dinamo – Zimbru Chișinău

Dinamo: Eșanu – Buleică, Carp, Grigore, Radu – Pierret, Rodriguez – Torje, Ivanov, Bani – Irobiso; Rezerve: Figueredo, Moura, Ehmann, Aloe, Grădinaru, Giafer, Borcea, Măgureanu, Crețu, Mihaiu; Antrenor: Dușan Uhrin

ADVERTISEMENT

Zimbru Chișinău: Chirinciuc – Burgiu, Joao Pinto, El Bahja, Gomes, Balde, Buha, Anton, Muriqi, Zimta, Bejan; Rezerve: Grygoryan, Zavaliscă, Răileanu, Dani, Pavalachi, Mitsis, Gau, Holodov. Rogac, Muntean; Antrenor: Michele Bon

Dinamo e într-o criză generală încă dinaintea începerii play-out-ului. „Câinii” au cinci meciuri la rând fără succes în campionat și tremură pentru rămânerea în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

La baraj, echipa lui Uhrin are cele mai mari șanse să o înfrunte din Liga 2 pe Hermannstadt (locul 2, 44 puncte) sau pe U Cluj (locul 3, 43 puncte).

ADVERTISEMENT
Tags: