News

Dezvăluiri! Portretul omului negru care A DISTRUS-O pe Elena Udrea!

* FANATIK vă prezintă portretul realizat de apropiaţii săi lui Dinu Pescariu, sportivul care a fost catalogat „turnător” după ce a contribuit la reţinerea Elenei Udrea, alături de care a...
26.02.2015 | 00:04

* FANATIK vă prezintă portretul realizat de apropiaţii săi lui Dinu Pescariu, sportivul care a fost catalogat „turnător” după ce a contribuit la reţinerea Elenei Udrea, alături de care a făcut mult timp afaceri profitabile.

Peste 10 ani de carieră în circuitul ATP a bifat Dinu Pescariu, timp în care nu a realizat prea multe pentru a ieşi în evidenţă. Un total de 50 de victorii, dintre care 28 la simplu. Un singur titlu ATP, în Austria, la dublu, probă la care a ajuns în finală şi la Bucureşti. Din informaţiile obţinute de FANATIK, acasă viaţa era mult mai interesantă. O familie cu putere financiară şi iubire nemărginită pentru Dinu.

ADVERTISEMENT

Prietenia cu Cocoş

DINU PESCARIU. Dacă performanţele sale sportive pot fi rezumate în doar cîteva rînduri, rămîn foarte multe de spus despre omul de afaceri Dinu Pescariu, iar mai apoi a inculpatului în dosarul Microsoft Dinu Pescariu. Foarte inspirat în primele decizii după intrarea în bussines, Pescariu a ajuns să aibă conexiuni în cercuri importante. Prietenia cu Dorin Cocoş avea să fie un parteneriat care s-a dovedit mai mulţi ani foarte prosper. Dar şi o trambulină către un succes ilicit, care s-a transformat în prezent într-un drum închis la DNA. Aşa a ajuns să o cunoască pe Elena Udrea, iar fostul ministru i-a acordat foarte multă încredere. Conform mărturiilor mai multor apropiaţi, a început să îşi pregătească terenul încă din primele cercetări în cazul Microsoft. Ar fi fost printre primii care au realizat că procurorii ar avea suficiente dovezi pentru a-i încrimina şi a făcut totul pentru a-şi asigura o viitoare sentinţă mai blîndă. Primul lucru, i-ar fi turnat pe oamenii care îi oferiseră cel mai mare sprijin în afaceri: Dorin Cocoş şi Elena Udrea. Dacă în privinţa celui mai mare scandal de corupţie din România democrată vor rămîne multe lucruri ascunse, cunoscute doar de inculpaţi şi de procurori, FANATIK a construit portretul sportiv şi intim al celui care e considerat, în lumea sportului, „cel mai mare turnător”.

A luat „doar” 600.000 dolari din tenis

DINU PESCARIU. Dinu Pescariu a fost considerat la începutul anilor ’90 un mare talent al tenisului românesc, după rezultate foarte bune la juniori. Nu a făcut însă niciodată pasul spre topul ierarhiei ATP şi a fost văzut mereu în urma lui Andrei Pavel şi Adrian Voinea. Cea mai bună clasare a sa a fost locul 75, pe care s-a aflat în iunie 1998. Avea să fie şi cel mai bun an al său, în care a reuşit şi cea mai răsunătoare victorie din carieră. În primul tur la US Open, l-a învins pe croatul Goran Ivanisevic, la acea vreme numărul 4 în lume. Conform site-ului oficial al ATP, venitul din tenis al lui Pescariu, combinat din probele de simplu şi de dublu, este de 676.539 de dolari. Este de menţionat că această sumă este impozabilă, iar mulţi sportivi s-au plîns de-a lungul timpului că sumele afişate sînt mult peste ceea ce au regăsit în conturi.

ADVERTISEMENT

Tatăl, acuzat că îi aranja meciurile!

DINU PESCARIU. Reuşitele sînt însă modeste faţă de tabloul care i se construise din perioada junioratului, mai ales că specialiştii sportului alb sperau că românii o să îi regăsească pe Ilie Năstase şi Ion Ţiriac în persoana micuţului Dinu Pescariu. Reale sau doar răutăcioase, informaţiile obţinute din anturajul familiei Pescariu dezvăluie faptul că parcursul ascendent al tînărului la nivelul juvenil a fost „sponsorizat” puternic de tatăl juniorului. „Au fost multe turnee cîştigate de Dinu Pescariu doar pentru că tatăl său a sponsorizat competiţiile. Tot ce a construit în tenis pînă cînd a intrat în circuitul profesionist a fost falsificat. Iar rezultatul s-a văzut în cariera de jucător, cînd a avut doar două-trei momente de strălucire, însă per total a rămas un jucător mediocru”, au dezvăluit persoane autorizate din anturajul fostului tenisman şi al inculpatului în dosarul Microsoft. Legătura strînsă dintre seniorul şi juniorul familiei Pescariu este evidentă şi prin atribuţiile largi pe care Dinu i le-a oferit tatălui său la baza sportivă „Cutezătorii”, spaţiu care reprezintă un motiv de litigiu de mai mulţi ani.

Sever cu angajaţii săi

DINU PESCARIU a deschis 6 terenuri de tenis. Afacerea s-a dezvoltat cu timpul, iar acum este un complex sportiv cu dotări de ultimă generaţie. Pescariu junior a ţinut foarte mult la prestigiul afacerii sale şi a fost foarte sever cu angajaţii săi. „Venea tot timpul să verifice ceea ce se întîmplă şi dacă toate lucrurile sînt în ordine. Dacă i se părea lui că un lucru nu este perfect, fie el şi un milimetru mai încolo, avea reproşuri foarte dure şi chiar ajungea la amenzi. Nu erau critici normale, refula cînd era la muncă pentru că avea putere”, a povestit pentru FANATIK un fost angajat al lui Pescariu. Clubul din zona de nord a Capitalei a fost mereu considerat unul exclusivist şi l-a ajutat pe fostul sportiv să lege relaţii cu oameni importanţi din România. În ultimul timp, după ce Dinu Pescariu a început să aibă probleme cu Justiţia, cea care s-a ocupat financiar de această afacere este Letiţia, soţia fostului tenisman, în timp ce tatăl său se ocupă de administrarea bazei sportive.

ADVERTISEMENT

Fosta nevastă l-a avertizat

DINU PESCARIU. Dinu a fost căsătorit timp de trei ani cu Ileana, pe care o cunoştea încă din adolescenţă. Divorţul a venit în 2004 şi i-a luat prin surprindere pe toţi apropiaţii. Se ştia că relaţia dintre Ileana şi Dinu mergea foarte bine, iar cei doi nu avuseseră certuri despre care să se afle în cercul de prieteni. Din cîte se pare, chiar expansiunea în afaceri a condus la despărţire. „Prin 2004 a început să se apropie foarte mult de zona politică şi considera că acest lucru va fi benefic pentru a-şi spori afacerile. Fosta soţie a insistat să stea departe de oamenii politici pentru că va avea de suferit, chiar şi dacă ar încerca să rămînă corect pînă la capăt. Dinu nu şi-a ascultat soţia şi a decis să meargă pe drumul său, iar Ileana a divorţat. Acum, diferenţa între cei doi e vizibilă. În timp ce fosta sa soţie este recăsătorită şi trăieşte liniştită o nouă poveste de dragoste, Dinu are probleme mari din cauza conexiunilor cu oamenii politici”, au fost dezvăluirile făcute de persoane de încredere din anturajul celor doi.

DINU PESCARIU. „Un laş, un caracter mărunt”

DINU PESCARIU. Prin denunţul la adresa Elenei Udrea, Dinu Pescariu şi-a atras foarte multe antipatii. Cea mai vehementă a fost Ruxandra Dragomir, fost preşedinte al Federaţiei Române de Tenis. În ultimii ani, între Elena Udrea şi Ruxandra Dragomir s-a legat o prietenie foarte strînsă. Fosta jucătoare de tenis a făcut parte din staff-ul de campaniei al Elenei Udrea la alegerile prezidenţiale din 2014. „Nu am vorbit despre Pescariu pînă acum, însă o voi face. A fost colegul meu odată, poate chiar şi prieten. Am practicat amîndoi acelaşi sport al fair-play-ului, tenisul. Însă el nu a învăţat nimic din tot ceea ce îţi poate oferi acest sport minunat, pentru că a rămas un om mic, un laş, cu un caracter mărunt. Şi tu vei rămîne în istorie, Dinuţu, ca trădător şi turnător. Aşa că pot spune făra nici o reţinere: Să-ţi fie ruşine, Dinu Pescariu! Şi ţie, şi tuturor celor care au beneficiat de prietenia şi încrederea Elenei. Şi încă ceva! Să uiţi că ai fost odată prietenul meu!”, a scris Ruxandra Dragomir pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Un don Juan al Capitalei

DINU PESCARIU. Cunoscînd dezvoltarea în afaceri, Dinu Pescariu a avut milioane de motive să devină un curtezan desăvîrşit în high-life-ul Capitalei, chiar dacă pînă la explozia sa financiară era ignorat de frumuseţile lumii mondene. După un refuz clar al Adrianei Petrescu, actuala soţie a lui Dan Petrescu, Pescariu a avut mai multe relaţii pasagere cu Diana Munteanu şi Andreea Raicu. „Am fost împreună cu Dinu Pescariu cam un an de zile, dar nu are rost să dezgropăm morţii”, a fost afirmaţia Dianei Munteanu. Relaţiile nenumărate ale fostului tenisman s-au soldat şi cu două căsnicii. Prima, cea amintită mai sus, cu Ileana, un fotomodel cunoscut pe podiumurile caselor de modă, a fost începută cu fast şi s-a terminat brusc, după doar 3 ani. Următoarea, şi ultima pînă în prezent, o are în centrul atenţiei pe Letiţia Beraru, o cunoscută prezentatoare, care îi este alături şi în prezent celui care a dinamitat, prin informaţiile oferite, viaţa politică din România.

45 de milioane euro este valoarea estimată a bazei „Cutezătorii”, care se află în subordinea familiei Pescariu

0 este numărul turneelor cîştigate la simplu de Dinu Pescariu în cariera de tenisman profesionist

ADVERTISEMENT