News

Director de la Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc

01.07.2020 | 12:06
Director de la Aeroportul Baneasa trimis in judecata de procurorii DNA Ce acuzatii i se aduc
Director de la Aeroportul Băneasa, trimis în judecată de procurorii DNA. Ce acuzații i se aduc. Foto: wikipedia
ADVERTISEMENT

Un director din cadrul Aeroportului Băneasa a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

Acesta este acuzat pentru complicitate la trafic de influență, fiind bănuit că a ajutat un inculpat să primească 5.000 lei și 25.000 euro pentru a interveni la plăți.

ADVERTISEMENT

Suma de bani ar fi fost primită la data de 14 aprilie 2020, atunci când a fost realizat și un flagrant.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a unui director de la Aeroportul Băneasa

Bogdan Ion Mitruţ, director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa ”Aurel Vlaicu”, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă, anunță News.ro.

ADVERTISEMENT

Conform rechizitoriului celor de la DNA, în perioada februarie – aprilie, o persoană fizică, beneficiind de ajutorul directorului Bogdan Ion Mitruţ, ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei şi 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA.

Anchetatorii spun că suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie, ocazie cu care a fost pus la punct flagrantul.

ADVERTISEMENT

Procurorii mai informează că inculpatul ar fi pretins şi primit banii respectivi pentru ca, în schimb, să îşi exercite influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are, prin intermediul directorului Mitruţ Bogdan Ion, asupra conducerii companiei naţionale, astfel încât firmei să îi fie făcute plăţile restante pentru lucrările executate.

S-a dispus măsura sechestrului asigurator

În această speță, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra sumei de 5.000 lei (reprezentând prima tranşă de bani primiţi de inculpatul persoană fizică), în vederea restituirii către omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Dosarul directorului de la Băneasa a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

ADVERTISEMENT