Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Discuții aprinse la Fanatik SuperLiga. Cum arată primul „11” standard al naționalei

Analiști FANATIK SUPERLIGA s-au săturat de multiplele schimbări făcute de Edi Iordănescu la echipa națională și vor ca România să aibă un prim „11” standard.
14.09.2023 | 19:07
Discutii aprinse la Fanatik SuperLiga Cum arata primul 11 standard al nationalei
Avem nevoie de un prim 11 standard la echipa națională? Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România este aproape de calificarea la Campionatul European ce se va juca în 2024 în Germania, după ce a luat patru puncte din dubla cu Israel și Kosovo, ambele meciuri fiind jucat pe Arena Națională.

Se vrea un prim „11” standard la națională

După aceste meciuri, fanii naționalei au rămas cu o singură dorință: un prim 11 standard. HORIA IVANOVICI i-a întrebat pe cei din studio, Adi Ilie, Dănuț Lupu și Robert Niță, ce ne lipsește la nivel de națională.

ADVERTISEMENT

Adi Ilie a lansat ideea că trebuie găsită o formulă standard a echipei naționale, pentru că ne vom califica la EURO, unde trebuie să folosim cei mai buni jucători.

HORIA IVANOVICI: Ce ne lipsește?

D. Lupu: La momentul respectiv, la ce rezultate avem, nu cred că ne lipsește nimic.

A. Ilie: Eu cred că trebuie găsită o formulă bună de start, iar acești jucători să înceapă și în meciul următor.

ADVERTISEMENT

HORIA IVANOVICI Nu ai mai vrea să vezi formulele schimbate mereu.

A. Ilie: Asta cred, trebuie găsită o formulă și măcar nouă jucători să rămână în teren, chiar dacă se schimbă unul, doi. Jucăm la trei zile. Eu cred că o să mergem la campionatul european, 100%.

HORIA IVANOVICI: Nu știu ce să zic, i-am văzut pe Israel, joacă fotbal, jucăm la ei. Poate jocul rezultatelor.

ADVERTISEMENT

A. Ilie: Vor pierde și cu Elveția și vor avea meci greu în Kosovo. De noi depindem, dacă batem cu Belarus, suntem calificați. Avem nevoie de o formulă de start pentru să sigur mergem la europene. Trebuie să avem un prim 11.

Moruțan, titular la națională?

Adi Ilie a lansat prima propunere, spunând că Olimpiu Moruțan și Valentin Mihăilă ar trebui să fie titulari la națională. Dacă nu toată lumea a fost de acord cu titularizarea lui Mihăilă, deoarece joacă pe poziția lui Florinel Coman, despre jucătorul ce joacă în Turcia nu s-au adresat contestații.

ADVERTISEMENT

Totuși, Dănuț Lupu a spus că dacă Moruțan joacă, Ianis Hagi nu ar mai avea loc în echipă și spune că acesta a jucat mereu bine după ce adversarii erau obosiți, intrând pe parcurs, astfel că nu știm cum se comportă când joacă 90 de minute.

A. Ilie: Au spus mulți, Moruțan în dreapta, Mihăilă în stânga, intră în Elveția, mă așteptam să îi văd tot pe cei doi. Și cu Kosovo s-au văzut, și Moruțan când a intrat, și Mihăilă, au făcut diferența, chiar dacă ei jucau în 10.  Aș vrea să găsească o formulă de start, un 11, iar la următorul meci să scoată doar doi. Ideile de jos că fie foarte bune.

HORIA IVANOVICI: Și eu sunt de acord, nu ar trebui să mai schimbăm echipa.

R. Niță: Numărul de jucători folosiți până acum este foarte mare, sunt peste 45 de jucători folosiți.

D. Lupu: În condițiile în care l-a pus pe Ianis în dreapta, unde îl pui pe Moruțan?

HORIA IVANOVICI: Nu mai joacă Ianis.

A. Ilie: Trebuie să joacă cine e mai în formă.

D. Lupu: Nu l-am văzut nici pe Moruțan din primul minut. Că el intră în minutul 70, când sunt obosiți adversarii. Dacă îl vedem din minutul 1, mai joacă cum joacă din minutul 70.

A. Ilie: De asta zic, mă aștept să găsim un prim 11, sau măcar 8-9 jucători de bază pe care să îi folosească mereu, să nu mai fie multe schimbări.

R. Niță: Te aștepți ca Moruțan să fie titular, că joacă la echipa de club meci de meci. E titular, are ritm de joc.

HORIA IVANOVICI: A intrat foarte bine Moruțan.

A. Ilie: Moruțan nu e jucător de deplasare, dar când joci acasă, 1-1 acolo, e tehnic.

Coman – Alibec – Moruțan, trio-ul ofensiv al României

HORIA IVANOVICI a tras concluzia că linia ofensivă a naționalei ar trebui să fie formată din Florinel Coman, Denis Alibec și Olimpiu Moruțan, idee confirmată și de Robert Niță.

HORIA IVANOVICI: Ați vedea tridentul clasic să fie Alibec – Florinel – Moruțan?

D. Lupu: Florinel, în astea două meciuri, a făcut foarte bine faza defensivă. Alergând foarte mult în spate, dacă ne uităm, are de patru ori 1-1 și nu trece, nu are prospețimea aia. La FCSB nu face faza defensivă, îi prinde 1 contra 1 și îi omoară pe toți.

HORIA IVANOVICI: Începem să avem niște certitudini? Florinel stânga, Moruțan dreapta și Alibec?

R. Niță: Noi spunem de certitudini, dar trebuie să țină cont și de forma de moment. Ok, ai un schelet de echipă…

HORIA IVANOVICI: Florinel, Alibec, Moruțan, cam asta se vede acum?

R. Niță: Da, în momentul ăsta da.

Fără schimbări la fundași

Mai departe, Adi Ilie susține că fundașii naționalei sunt foarte buni, Burcă și Drăgușin, astfel că nu ar trebui să avem probleme aici. HORIA IVANOVICI susține că inclusiv Rațiu ar trebui jucat mai des.

A. Ilie: Fundașul central deja s-au găsit. 

HORIA IVANOVICI: Burcă cu Drăgușin. Mie mi-a plăcut Rațiu. Mi s-a părut impecabil.

A Ilie: La primul gol, Rațiu a fost într-o poziție foarte bună. Creează, e sus, ai nevoie de jucători care să creeze, cu câți mai mulți sunt în careu, cu atât avem șanse mai mari.

R Niță: Rațiu joacă pentru că s-a accidentat Manea.

Cine va fi titular la mijloc?

Concurența cea mai mare este la mijlocul terenului, acolo unde sunt multe variante. Stanciu este problematic, deoarece acesta nu poate juca în linia de mijloc, ci în fața ei, astfel că ar trebui să treacă în bandă, dacă s-ar juca 4-3-3.

D. Lupu: E bătaie mare la mijloc. E Stanciu care trebuie să joace. Dacă joci 4-3-3 trebuie pus în dreapta sau în stânga. Ai cei doi Marin, Olaru, Cicâldău.

HORIA IVANOVICI: Mie mi-a plăcut Screciu. Mi se pare un jucător util. Plus că mai e ceva, când va reveni Man, va fi titular.

R. Niță: Dacă va avea continuitate la echipa de club. Zicem și de Drăguș că ar fi bine să vină. Unde să mai vină?

HORIA IVANOVICI: Man e unul dintre favoriții lui Edi. Vă dau în scris că va fi titular.

R. Niță: Atunci ai Man, ai Coman, ai Mitriță, ai Moruțan, ai Mihăilă. Sunt 7-8 jucători și ai doi titulari.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că fotbaliști precum Drăgușin, Burcă, Rațiu, Stanciu, Screciu, Moruțan, Coman ori Alibec nu ar trebui să mai lipsească din primul 11 al echipei naționale, acolo unde este nevoie de o formulă standard la fiecare meci.

HORIA IVANOVICI vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, live pe FANATIK.RO. Reluarea are loc de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

Analiza primului 11 standard de la echipa națională

ADVERTISEMENT