Life

Disney Plus, în curând în România. Când se lansează serviciul de streaming

Platforma de streaming Disney Plus ajunge în țara noastră anul acesta, după ce lansarea a fost amânată din cauza situației create de pandemia de coronavirus.
26.01.2022 | 12:53
Disney Plus in curand in Romania Cand se lanseaza serviciul de streaming
Disney Plus, în curând în România. Când va fi disponibil serviciul de streaming. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Compania a anunțat lansarea prin intermediul unui comunicat, precizând și când va avea loc. Este vorba de vara lui 2022, când va intra în 42 de țări din Europa, Africa și Asia, inclusiv în România.

Disney Plus Disney oferă seriale şi filme Disney, Pixar, Marvel, Star Wars și Național Geographic. De asemenea, conține content de la Star, Century Studios, Disney Television Studios, FX și Searchling Pictures.

ADVERTISEMENT

Iniţial, serviciul de streaming trebuia să fie disponibil din octombrie 2021 în țara noastră, însă planurile companiei au fost date peste cap de virusul din China.

Disney Plus, în curând în România. Când va fi disponibil serviciul de streaming

În momentul de față, Disney Plus este disponibilă doar în Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Hong Kong, precum şi în America Latină.

ADVERTISEMENT

În India serviciul se numeşte Disney Plus Hotstar şi în prezent este lider de piaţă. Așadar, platforma se alătură giganţilor de streaming precum Netflix, HBO, Amazon Prime, Vodafone TV sau MUBI.

Tarifele pentru abonamente nu au fost făcute publice încă, în Statele Unite ale Americii fiind plătit un abonament lunar care se ridică la 8 dolari, ceea ce înseamnă 35 de lei.

ADVERTISEMENT

Serviciul de streaming a fost lansat pentru prima oară pe 12 septembrie 2019, în Olanda. A avut o perioadă de teste timp de două luni, iar apoi a apărut în Statele Unite ale Americii și Canada și Olanda, în mod oficial.

Ulterior, Disney Plus s-a extins treptat și în țări printre care se numără Australia, Noua Zeelanda, Puerto Rico, India și Japonia. Mai târziu, a fost lansat în Europa de Vest.

ADVERTISEMENT

Disney Plus, lansat în România și alte țări din întreaga lume

În afară de România, Disney Plus va fi lansat în această vară și în alte zone ale lumii. Acestea sunt, în ordine alfabetică: Albania, Algeria, Andorra, Bahrain, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Egipt și Estonia.

De asemenea, serviciul de streaming va fi disponibil și în: Grecia, Ungaria, Irak, Israel, Iordania, Kosovo
Kuweit, Letonia, Liban, Libia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Muntenegru, Maroc, Macedonia de Nord,
Oman, Palestina, Polonia, Qatar și San Marino.

La ora actuală, conform statista.com, Disney Plus numără peste 118 milioane de utilizatori în întreaga lume. Cu siguranță, cifrele vor crește și mai mult odată ce serviciul va fi lansat în tot mai multe state.

ADVERTISEMENT