Sport

Dispariția lui Gianluca Vialli l-a marcat profund pe Bogdan Stelea. ”Suntem ca o frunză-n vânt”

Fostul internațional Bogdan Stelea, care l-a avut ca adversar pe Gianluca Vialli, este marcat de dispariția prematură a fostului atacant.
06.01.2023 | 23:58
Disparitia lui Gianluca Vialli la marcat profund pe Bogdan Stelea Suntem ca o frunzan vant
Bogdan Stelea este marcat de moartea lui Gianluca Vialli. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli se înscrie, din nefericire, pe lista marilor fotbaliști care ne-au părăsit în ultima vreme. Italianul a luptat vreme lungă cu cancerul însă, din păcate, a fost învins și s-a stins la doar 58 de ani. Bogdan Stelea, care l-a avut adversar, la finele anilor 80, în Cupa Cupelor, a mărturisit că este marcat de veste.

Bogdan Stelea a rememorat duelul cu Gianluca Vialli

În sezonul 1988-89 al Cupei Cupelor, Dinamo, cu Bogdan Stelea în poartă, a avut un parcurs excelent. A trecut cu un dublu 3-0 de Kuusysi Lahti, apoi de Dundee United (1-0 în deplasare și 1-1 acasă).

ADVERTISEMENT

În sferturile de finală avea să o întâlnească pe Sampdoria. Și, pe stadionul Dinamo, Vaișcovici a deschis scorul, în minutul 16, pentru ca, în minutul 89, Gianluca Vialli să fructifice o pasă lungă, peste apărarea ”câinilor”.

Un gol care avea să fie decisiv în balanța calificării. Pentru că, după 1-1 la București, returul s-a terminat 0-0, dar la acea vreme golurile marcate pe teren străin aveau greutate suplimentară.

ADVERTISEMENT

Sampdoria lui Vialli avea să joace finala, cedând, 0-2, contra Barcelonei. Câștiga însă trofeul, un an mai târziu, cu golurile acestuia, în prelungiri, contra lui Anderlecht (2-0). Iar fostul mare atacant obținea și titlul de golgeter al competiției.

Bogdan Stelea a rememorat acele momente și a scos în evidență calitățile fostului adversar. A cărui dispariție prematură o deplânge. ”În primul rând, vreau să-mi spun că-mi pare rău. Știam de ceva timp de situația lui, că a avut probleme. Aflasem că-i recidivase boala. Acum câteva zile, am vorbit cu un prieten din Italia și mi-a spus că era într-o situație critică.

ADVERTISEMENT

Mă simt aiurea, și datorită faptului că am jucat împotriva lui, dar în primul rând pentru că era un băiat tânăr și lucrurile astea nu sunt normale.

La meciul cu Sampdoria, am avut ocazii foarte mari, au scos mingea de pe linia porții. Normal, trebuia să-i batem. El a reușit să marcheze, a rămas singur cu mine și dintr-o poziție destul de dificilă, din unghi, a reușit să marcheze.

ADVERTISEMENT

Statura îl ajuta, era foarte bine făcut. Era numai mușchi. Țin minte că era foarte agil, se mișca foarte bine. Era și foarte inteligent, era un “vulpoi”. El și Mancini erau denumiți în Italia “Gemenii golului”.

Contează și să ai grijă de tine, dar până la urmă atârnăm de un fir de ață, suntem ca o frunză-n vânt. N-ai de unde să știi ce se întâmplă”, a spus Bogdan Stelea, la Liga Digi Sport.

ADVERTISEMENT