News

Disperat de secetă și datorii un fermier a vrut să se sinucidă. Modul șocant prin care a decis să-și pună capăt zilelor

Din cauza datoriilor și a secetei care i-a distrus producția, un fermier din zona Moldovei a avut o tentativă de sinucidere. Acesta a vrut să-și pună capăt zilelor într-un mod cu adevărat cutremurător.
02.08.2022 | 12:34
Disperat de seceta si datorii un fermier a vrut sa se sinucida Modul socant prin care a decis sasi puna capat zilelor
Un fermier din România a vrut să se sinucidă din cauza secetei și a datoriilor. Cum a vrut să-și pună capăt zilelor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România traversează o perioadă extrem de grea din punct de vedere agricol. Fără îndoială, fermierii sunt cei care au enorm de suferit.

Un fermier din România a vrut să se sinucidă din cauza secetei și a datoriilor. Cum a vrut să-și pună capăt zilelor

Unii dintre aceștia nu mai rezistă stresului și recurg la soluții extreme. Pentru un agricultor din Bacău, o zonă puternic afectată de secetă, disperarea a atins cote maxime în ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Presa locală scrie că Gheorghe Niță (70 de ani), un fermier cu zeci de ani de experiență în domeniul agricol, a încercat să-și pună capăt zilelor din cauza datoriilor și a secetei care i-a distrus producția de anul acesta.

Bărbatul deține în administrare peste 300 de hectare de teren agricol. În ultimul timp, acesta suferea de o depresie puternică.

ADVERTISEMENT

Starea sa psihică l-a împins la gesturi greu de explicat. Într-o primă fază a încercat să-și ia viața cu un cui pe care l-a bătut într-un copac. S-a lovit cu capul de cui până a ajuns în stare de inconștiență. Din fericire, a fost găsit de niște vecini care l-au dus de urgență la spital.

Revenit acasă, acesta a avut o nouă tentativă de suicid: și-a tăiat venele. De această dată, norocul său a fost că l-a găsit familia și l-a dus imediat la spital.

ADVERTISEMENT

Fiul fermierului: ”Tata a intrat în depresie. Nu mai avem cu ce să ne plătim datoriile”

Fiul fermierului, Alexandru Niță, spune, pentru publicația Biz.ro, că tatăl său și-a revenit.

Tânărul explică situația grea prin care trece familia sa. Seceta a făcut ca oamenii să nu mai aibă cu ce să-și plătească datoriile, după ce aproape toată producția a fost compromisă.

”Tatăl meu e bine. Astăzi (n.r luni 1 august 2022) sperăm să-l externăm. Tata a intrat în depresie din cauza situației create de secetă, din cauză că sunt datorii de plătit și nu mai avem cu ce, pentru că am pierdut aproape toată producția.

ADVERTISEMENT

Noi am cultivat grâu și floarea soarelui pe aproximativ 300 de hectare. Din cauza secetei, am pierdut aproape tot. Culturile sunt distruse în proporție de 70 la sută. În firmă suntem asociați eu și cu tata. Cel mai probabil o să rămân eu administrator.

O să depun actele pentru despăgubiri de secetă ca să vină o comisie să evalueze pagubele. O să caut niște soluții pentru a continua activitatea. Noi am înființat ferma în 1994”, spune fiul fermierului din Bacău.

ADVERTISEMENT
Tags: