News

Petre Daea, din lanul de porumb: ”Iată ce înseamnă solul României!”. Ministrul promite milioane de hectare irigabile

Numit ministru al agriculturii în urmă cu două săptămâni, Petre Daea se află într-un maraton prin țară. Joi, oficialul a inspectat un lan irigat de porumb din țară și a fost impresionat de sistemul irigabil întâlnit.
21.07.2022 | 22:23
Petre Daea din lanul de porumb Iata ce inseamna solul Romaniei Ministrul promite milioane de hectare irigabile
Petre Daea, inspecții zilnice pe terenurile agricole. Ministrul, impresionat de irigațiile unui fermier. Sursa foto: Ministerul Agriculturii
ADVERTISEMENT

Revenit în rolul de ministru al agriculturii, social-democratul Petre Daea a pornit într-un adevărat maraton prin ţară pentru a investiga starea culturilor.

Petre Daea, inspecții zilnice pe terenurile agricole. Ministrul, impresionat de irigațiile unui fermier

Într-o perioadă de secetă severă, oficialul Executivului s-a deplasat în țară pentru a inspecta stadiul lucrărilor la sistemul de irigații.

ADVERTISEMENT

Ajuns în județul Ialomiţa, Daea a constatat un lucru care face diferența în această perioadă: fermierii care irigă vor avea o producţie excelentă, iar restul se roagă la o ploaie pentru a mai salva ceva din recolta aproape compromisă din acest an.

Ministrul a fost impresionat de sistemul de irigații performant folosit de un fermier pentru cultura de porumb. ”Iată, domnule, ce înseamnă irigarea culturilor. Iată un fermier care aplică tehnologia. Iată ce înseamna solul României. Iată ce înseamnă o producţie”, a declarat Petre Daea, conform Observator News.

ADVERTISEMENT

Tot din lanul de porumb, Daea a transmis un mesaj optimist. ”Sunt aici să rezolv problemele. Sunt aici să rezolv problemele pe investiţii.

Sunt aici să putem iriga ţara. Avem pierderi de recoltă, avem pierderi financiare la fermieri, dar în același timp trebuie și e necesar sa avem soluții”.

ADVERTISEMENT

Ministrul agriculturii promite milioane de hectare irigabile

Din cauza secetei, în unele zone ale țării, culturile sunt distruse în proporție de peste 80%. Oficialii din Agricultură promit că România va avea milioane de hectare irigabile. În 2027.

Același Petre Daea promite că în țara noastră vor fi peste 2,5 milioane de hectare de teren irigabil, însă doar peste o jumătate de deceniu.

ADVERTISEMENT

În prezent, există 1,8 milioane de hectare de teren irigabil. ”Acest program de irigaţii nu putem să îl facem de pe o zi pe alta, dar ce trebuie să facem în fiecare zi e să ne îndeplinim graficul de executare a lucrărilor”, a mai declarat Petre Daea, ministrul agriculturii, conform aceleiași surse.

Pentru Petrea Daea, periplul prin țară se va opri, vineri. Ministrul va ajunge în faţa procurorilor DNA pentru a fi audiat ca martor în dosarul de corupţie al fostului ministru al Agriculturii. Adrian Chesnoiu.

ADVERTISEMENT
Tags: