Sport

Djokovic, marele admirator al unei jucătoare de tenis: “O iubesc!”

Novak Djokovic este marele admirator al unei jucătoare de tenis. Sârbul este foarte încântat de prestațiile și dedicarea acesteia.
31.08.2023 | 17:41
Djokovic marele admirator al unei jucatoare de tenis O iubesc
Novak Djokovic este marele admirator al unei jucătoare de tenis. Sârbul este foarte încântat de prestațiile și dedicarea acesteia.
ADVERTISEMENT

În ediția de anul acesta a competiției US Open, Novak Djokovic și Iga Swiatek sunt favoriții pentru câștigarea marelui trofeu. Ambii lideri mondiali, în clasamentele ATP și WTA, și-au arătat susținerea unul față de celălalt.

Djokovic, marele admirator al lui Iga Swiatek

Sârbul a oferit un interviu în care a vorbit despre US Open, pe care l-a câștigat de 3 ori și despre jucătoarea senzație de tenis feminin, Iga Swiatek. Novak Djokovic a vorbit ca un mare admirator despre poloneză. Liderul ATP a avut doar cuvinte de laudă la adresa primului loc mondial al WTA.

ADVERTISEMENT

“Ei bine, Iga a dominat tenisul feminin în ultimii ani. A câștigat mai multe Grand Slamuri. O iubesc, cu toată devotarea și dedicarea ei. Cred că e prea umilă, prea modestă, dar are un spirit de luptă incredibil, fără îndoială.

Este o luptătoare. Intră pe teren și nu cedează niciun game. Cred că are cei mai mulți “covrigi” din circuitul WTA. Este vorba despre felul serios și profesional în care tratează fiecare punct de pe teren. Este admirabil. Ador această mentalitate și spirit de campion”, a declarat Djokovic, citat de hindustantimes.com.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek: “Am multe de învățat”

Iga Swiatek a fost întrebată despre cei doi jucători ai momentului în tenisul masculin, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz. Poloneza nu a vrut să facă favoritisme și a vorbit la fel de bine despre ambii sportivi, spunând că are multe de învățat de la cei doi.

“Nu mă uit la mult tenis, dar aceste meciuri le privesc de la început și până la final. Este bătălia a două generații. Sunt atât de buni și de solizi. Niciodată nu oferă gratis vreun punct. Îi privesc din postura de fan pentru că multe din loviturile lor ar fi imposibile pentru mine. Am multe de învățat din obiceiurile lor și mentalitatea de a nu renunța niciodată”, a spus și Swiatek.

ADVERTISEMENT

Simona Halep: “Iga este foarte puternică”

Și Simona Halep a vorbit despre Iga Swiatek, dar și despre o altă jucătoare foarte bună a momentului: “Nu am urmărit tenisul foarte mult în perioada asta. Am văzut finala de la Roland Garros, care mi-a plăcut extrem de mult.

O admir foarte mult pe Muchova pentru stilul ei de joc. Parcă e altceva. A fost o plăcere să urmăresc partida. Bineînțeles, Iga este foarte puternică în acest moment și câștigă marea majoritate a meciurilor, e foarte solidă mental și are un joc complet.

ADVERTISEMENT

Cred că tenisul s-a schimbat anul acesta din punct de vedere al forței. Domină mai mult forța decât tehnica din trecut”, a spus Simona Halep pentru Eurosport.

ADVERTISEMENT