Sport

US Open 2023, turul 2. Toate rezultatele din această fază a competiției. Victorie pentru Sorana

Vezi aici în format LIVE STREAM Sorana Cîrstea - Anna Kalinskaya și Patricia Țig - Jessica Pegula, precum și foarte multe alte meciuri din turul 2 la masculin și feminin la US Open 2023
01.09.2023 | 09:09
US Open 2023 turul 2 Toate rezultatele din aceasta faza a competitiei Victorie pentru Sorana
Sorana Cîrstea - Anna Kalinskaya și Patricia Țig - Jessica Pegula în turul 2 la US Open. Adversari facili pentru Novak Djokovic și Carlos Alcaraz. Programul complet al meciurlor la masculin și feminin. Foto US Open 2023
ADVERTISEMENT
02-09-2023
06:21

Sorana Cîrstea a învins-o pe Rybakina și s-a calificat în turul 4 la US Open 2023

Sorana Cîrstea a obținut o victorie de excepție la US Open 2023, sâmbătă dimineață. A învins-o pe Elena Rybakina, favorita numărul 4 a competiției, scor 6-3, 6-7 (8), 6-4. 

Pe parcursul primului set, Sorana a servit absolut excepțional și nu și-a pierdut deloc serviciul. Astfel, datorită unui break în game-ul 4, își adjudeca manșa. Setul doi a început cu un schimb de break-uri între cele două jucătoare, iar apoi s-a mers cu serviciul până în tie-break. După 4 mingi de set salvate, Sorana ceda în cele din urmă setul doi, la 6 în tie-break.

Setul decisiv a fost unul extrem de spectaculos. Sorana a revenit repede la cârma jocului și s-a distanțat la 4-1. Rybakina a încercat o revenire și a ajuns să servească la 4-3 pentru Sorana. Din acel moment niciuna dintre jucătoare nu a mai câștigat pe propriul serviciu. Sorana a făcut break de două ori pentru a se impune 6-4 în decisiv.

Sorana Cîrstea ajunge pentru prima dată în carieră în turul 4 la US Open și va juca împotriva Belindei Bencic pentru calificarea în sferturile de finală. De-a lungul carierei, Sorana a jucat un singur sfert de finală la un turneu de Grand Slam, în 2009, la Roland Garros. Bencic a trecut de Lin Zhu pentru a ajunge în optimi, scor 7-6 (1), 2-6, 6-3.

31-08-2023
06:27

Sorana Cîrstea, misiune infernală! Joacă împotriva Elenei Rybakina

Sorana Cîrstea va juca pentru un loc în optimile de finală de la US Open cu Elena Rybakina. Sportiva din Kazahstan a trecut în turul trei fără să joace, în condiţiile în care adversara Ajla Tomljanovic a fost forţată să se retragă.

Elena Rybakina e favorită 4 la US Open, iar cel mai bun rezultat în turneele de Grand Slam este câştigarea turneului de la Wimbledon, în 2022. 

30-08-2023
19:02

LIVE Sorana Cîrstea - Anna Kalinskaya 6-3, 6-4

FINAL – Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la US Open, acolo unde va da peste învingătoarea meciului dintre Rybakina și Tomljanovic.

6-4: Game, set și meci! Sorana Cîrstea se impune în două seturi, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat 1 ora și 7 minute.

5-4: Fabulos! Sorana Cîrstea reușește un nou break și servește pentru meci!

3-4: Rusoaica dă semne de revenire și reușește să conducă în premieră în acest meci!

3-3: Sorana cedează în cele din urmă și îi permite rusoaicei să îi fure avantajul breakului.

3-2: Sorana Cîrstea joacă excelent și reușește al doilea break al meciului, chiar la jumătatea setului secund!

2-2: Niciun break deocamdată în setul secund. Cele două sportive merg cap la cap.

1-1: Sorana Cîrstea continuă să servească excelent și în setul al doilea.

0-1: Rusoaica nu se pierde și începe bine setul al doilea, reușind să câștige pe propriul serviciu.

Start în setul secund!

6-3: Sorana servește și de această excelent și nu are probleme în adjudecarea primului set.

5-3: Kalinskaya rămâne deocamdată în meci, dar Cîrstea va servi pentru câștigarea setului.

5-2: Sorana continuă să servească excelent și e aproape de câștigarea primului set.

4-2: Break Sorana Cîrstea! Jucătoarea noastră reușește să se desprindă pentru prima dată în acest meci.

2-2: Cîrstea nu reușește să facă breakul și îi permite adversarei ei să egaleze la doi.

2-1: Sorana continuă pe aceeași linie și reușește să își câștige și al doilea serviciu din primul set.

1-1: Rusoaica face și ea același lucru și reușește să câștige primul ei serviciu din acest meci.

1-0: Început bun de meci pentru româncă, care reușește să câștige primul game al meciului!

Start de meci! E a treia confruntare dintre cele două sportive, iar scorul de până acum este 1-1! Sorana Cîrstea este la serviciu!

Ultimul turneu de Grand Slam al anului 2023, US Open, care se desfășoară la New York, pe terenrile complexului Billie Jean King de la Flushing Meadows, a cernut deja primele victime de pe tabloul principal odată cu încheierea turului 1. Miercuri, 30 august și joi, 1 august, au loc meciurile din turul 2 preliminar. Din păcate, România, care oricum era prezentă doar în competiția feminină, a rămas doar cu două jucătoare din cinci, respectiv Sorana Cîrstea, cap de serie 30 și, mare surpriză, Patricia Țig, care ocupa locul 705 la începerea turneului. Surpriza negativă a oferit-o locul 40 mondial, Irina Begu, eliminată de Tamara Korpatsch din Germania, în fața căreia era favorită.

US Open 2023, turul 2. Meciuri ușoare pentru primii doi favoriți pe tabloul masculin, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz

În turneul masculin toate privirile sunt ațintite asupra evoluțiilor primilor doi favoriți, respectiv recordmanul de succese în turnee de Grand Slam, sârbul Novak Djokovic, care a triumfat la US Open de trei ori și liderul noii generații, spaniolul Carlos Alcaraz, campion ediția precedentă la New York în absența lui Djokovic, neacceptat pentru că nu este vaccinat, dar care a arătat că poate fi nașul lui Nole (diferență de vârstă de 16 ani) după ce l-a învins pe acesta la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

În turul 1 Novak Djokovic l-a învins cu 3-0 pe francezul Alexandre Muller, care nu a strâns pe total ghemuri nici măcar de un set iar ibericul a stat mai puțin de o jumătate de oră pe teren, pentru că la 1-0 la seturi și 3-2 în al doilea adversarul său, germanul Dominik Koepfer, s-a accidentat și a abandonat. În turul 2 Novak Djokovic îl va avea în față, în premieră, pe spaniolul Bernabe Zapata Miralles, locul 74. Carlos Alcaraz îl așteaptă pe sud-africanul Lloyd Harris, locul 177, cu care nu a mai jucat vreodată.

Programul celor mai interesante meciuri din turul 2 la masculin la US Open 2023

Miercuri, 30 august

  • ora 18:00 Tsitsipas – Stricker
  • ora 20:30 Zapata Miralles – Djokovic
  • ora 21:00 Thiem – Shelton
  • ora 21:30 J. Cerundolo – Davidovich – Fokina
ADVERTISEMENT

Joi, 31 august

  • Alcaraz – Harris
  • Sinner – Sonego
  • Al. Zverev – Altmaier
  • Murray – Dimitrov
  • Monfils – Rublev
  • Medvedev – O’Connell

Sinner – Sonego, Zverev – Altmaier, Murray – Dimitrov, Monfils – Rublev și Thiem – Shelton sunt cele mai tari jocuri din turul 2 la masculin

Dacă Novak Djokovic și Carlos Alcaraz ar trebui să își continue imperturbabili marșul spre fazele superioare la US Open, turul 2 al întrecerii masculine are multe partide extrem de interesante, cu jucători de valori apropiate, meciuri care se pot întinde lejer pe distanța mai multor seturi și care promit spectacol total. Două dintre aceste partide sunt chiar între compatrioți.

ADVERTISEMENT

Astfel se vor bate pentru locul din turul 3 italienii Jannik Sinner și Lorenzo Sonego precum și germanii Alexander Zverev și Daniel Altmaier. Alte meciuri extrem de interesante și care pot oferi orice deznodământ sunt cele dintre britanicul Andy Murray și iubitul Mădălinei Ghenea, bulgarul Grigor Dimitrov, apoi dintre rusul Andrei Rublev și francezul Gael Monfils și nu în ultimul rând disputa dintre americanul Ben Shelton și austriacul Dominic Thiem, încet-încet revenit în top 100, după ce căzuse foarte mult în ierarhia ATP ca urmare a faptului că nu a fost acceptat la multe competiții pentru că este nevaccinat dar și a unei groaznice accidentări suferite care l-a ținut mult timp pe tușă.

Sorana Cîrstea, șanse reale de a urca în turul 3, Patricia Țig, misiune imposibilă în fața miliardarei americance

Am pornit la drum în această ediție de US Open cu cinci jucătoare dar Irina Begu, decepție totală, întrucât era mare favorită, Gabriela Ruse, eliminată de Karolina Pliskova, Ana Bogdan, nu a mișcat în fața Sofiei Kenin au părăsit, rând pe rând, turneul de simplu. Au rămas Sorana Cîrstea, cap de serie 30, victorie lejeră cu Kayla Day din SUA și cea care ne-a produs o frumoaspă surpriză, Patricia Țig, învingătoare cu Rebecca Marino din Canada, locul 110 în lume.

ADVERTISEMENT

În turul 2, Sorana Cîrstea joacă miercuri, de la ora 21:30 în compania rusoaicei Anna Kalinskaya, locul 89, cu care scorul la generalul meciurilor directe este 1-1. În 2020 Kalinskaya a învins clar, 2-0, la Cinncinati iar în 2022 Sorana s-a revanșat cu 2-1 la Indian Welles. Sorana poate merge mai departe. În schim pentru Patricia Țig sorții au fost teribil de duri. Jessica Pegula, jucătoare de top 5 în lume, este adversara ei din turul 2 și pare a fi victimă sigură.

Programul celor mai interesante meciuri din turul 2 la feminin la US Open 2023

Miercuri, 30 august

  • ora 18:00 Mertens – Collins
  • ora 18:00 Townsend – Haddad Maia
  • ora 19:00 Gauff – M. Andreeva
  • ora 19:30 Swiatek – Saville

Joi, 31 august

  • Kvitova – Wozniacki
  • Kasatkina – Kenin
  • Svitolina – Pavliucenkova
  • Burrage – Sabalenka

Partide lejere pentru primele două favorite la feminin în turul 2 la US Open 2023

Cele două mari favorite din competiția feminină, poloneza Iga Swiatek, lider mondial și câștigătoarea ediției precedente, s-a distrat în primul tur cu suedeza Rebecca Peterson ,care i-a luat un singur game. Și pentru Aryna Sabalenka, a doua favorită, a fost simplu, 2-0 la seturi cu belgianca de sorginte ucraineană Marina Zanevska. În turul 2 Iga Swiatek este din nou uriașă favorită, jucând cu australianca de origine rusă Daria Saville. Sabalenka o va întâlni pe englezoiaca Joddie Burrage.

Desigur, sunt destule partide interesante și echilibrate în turul 2 la US Open și în competiția feminină. Printre cele mai atractive meciuri din această fază enumerăm întâlnirile Mira Andreeva – Cori Gauff, o ciocnire dintre două dintre cele mai tinere jucătoare, Elise Mertens – Danielle Collins, Taylor Townsend – Beatriz Haddad Maia, Petra Kvitova – Caroline Wozniacki, Daria Kasatkina – Sofia Kenin și, mai ales, Elina Svitolina din Ucraina – Anastasia Pavliucenkova din Rusia, care poate genera din nou scandal pe teme politice.

ADVERTISEMENT