News

DNA trece pe listă și un viceprimar USR. Flavia Boghiu este cercetată pentru abuz în serviciu

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, este urmărită penal de DNA. Acuzațiile aduse de procurori vizează săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu
06.02.2024 | 17:52
DNA trece pe lista si un viceprimar USR Flavia Boghiu este cercetata pentru abuz in serviciu
Viceprimarul USR, Flavia Boghiu, cercetată de DNA pentru abuz în servicu. Sursa foto: Facebook / Flavia Boghiu
ADVERTISEMENT

Viceprimarul Brașovului, Flavia Boghiu, este cercetată penal de DNA pentru abuz în servicu. Alături de aceasta este urmărită și Cristine Manolache, șefa Serviciului Administrarea Patrimoniului și Urbanism Comercial (SAPUC) din Primăria Brașov, conform procurorilor DNA Brașov.

Viceprimarul Brașovului, urmărit penal de DNA

Acuzațiile sunt legate de presupuse infracțiuni de abuz în serviciu, în situația în care funcționarul public ar fi obținut un avantaj nejustificat pentru sine sau pentru altcineva.

ADVERTISEMENT

Flavia Boghiu a postat și un mesaj pe Facebook în legătură cu acuzațiile aduse, unde a ținut să precizeze că viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian i-ar fi făcut o plângere la DNA.

„În anul electoral 2024, în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu și dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian care voia să construiască blocuri pe dealurile Brașovului, am fost invitată astăzi la DNA pentru a mi se aduce la cunoștință o calitate generică de suspect în dosarul Catacombelor de După Ziduri.

ADVERTISEMENT

În 2021, Asociația Amural a desfășurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Brașov Underground Museum, la a cărui inaugurare am fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuții în domeniul culturii. În urma acestui eveniment, în 2022, Viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală.

Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu și Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului și ocuparea temporară a domeniului public se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022.”,a transmis Flavia Boghiu.

ADVERTISEMENT

Ce acuzații i se aduc Flaviei Boghiu

Procurorii susțin că, în perioada 01.04. – 10.08.2021, cei doi inculpați au încălcat atribuțiile lor de serviciu, permitând unei asociații să utilizeze ilegal și fără aprobare, un imobil al Primăriei Brașov pentru organizarea unor evenimente.

Conform ordonanței procurorilor, aceste acțiuni ar fi provocat un prejudiciu total de 304.010 lei pentru Primăria Brașov, simultan cu obținerea unui beneficiu nejustificat pentru asociația respectivă.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul și șefa SAPUC au fost informate oficial despre acuzațiile aduse și sunt supuse procedurilor legale în conformitate cu Codul de procedură penală, întrucât dosarul de care menționează viceprimarul a fost redeschis în urma mai mult plângeri din partea viceprimarului PNL.

Până la finalizarea anchetei cele două inculpate beneficiază prezumția de nevinovăție. Flavia Boghiu a mai spus că în cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, va demisiona din toate funcțiile pe care le deține.

ADVERTISEMENT
Tags: