News

Doi angajați ai TAROM, diagnosticați cu coronavirus. Măsuri suplimentare de siguranță adoptate de companie

17.07.2020 | 12:36
Doi angajati ai TAROM diagnosticati cu coronavirus Masuri suplimentare de siguranta adoptate  de companie
ADVERTISEMENT

Doi angajați ai companiei aeriene TAROM au fost confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2. Aceștia au intrat în autoizolare, iar compania a dispus adoptarea unor măsuri suplimentare de prevenție a infectării cu coronavirus, informează site-ul boardingpass.ro.

Primul caz a fost descoperit în cursul zilei de marți, respectivul angajat afirmând că infectarea a survenit în cursul unui sejur pe litoralul românesc. Pacientul s-a autoizolat la domiciliu cu  familia fiind tratat medicamentos la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Ancheta epidemiologică care a urmat testării pozitive a ajuns la concluzia că sunt posibilități reduse ca respectivul angajat să fi intrat în contact cu alți colegi din departamentul în care lucrează întrucât anterior diagnosticării a fost la serviciu doar în prima jumătate a zilei de 9 iulie, după care s-a învoit.

Angajații TAROM s-au autoizolat la domiciliu

Un alt angajat s-a testat pe 15 iulie după ce a prezentat simptomele unei  infecții respiratorii acute: febră, astenie, mialgii, rinoree, tuse și cefalee. Rezultatul testării a venit a doua  zi, fiind pozitiv, iar respectiva persoană s-a izolat imediat la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Compania TAROM a  anunțat că cei doi  angajați  nu au avut interacțiuni  cu echipajele sau personalul auxiliar al aeronavelor astfel că nu există pericolul infectării clienților operatorului  aerian.

TAROM precizează că, încă de la începutul epidemiei, a pus în aplicare un plan de măsuri stricte destinate să prevină contaminarea angajaților, echipajelor de zbor și pasagerilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, la finele fiecărei curse,  sunt  dezinfectate toate suprafețele aeronavelor  cu care intră  în contact pasagerii  și echipajul, iar după fiecare zi de zbor se mai face o dezinfectare suplimentare prin nebulizare.

De asemenea, pe durata zborurilor, angajații poartă mască, vizieră, mănuși și halat de protecție. ”Compania TAROM înțelege pe deplin responsabilitatea pe care o poartă față de pasagerii săi, dar și față de echipajele noastre de zbor. Prin urmare, toate aeronavele TAROM respectă întocmai recomandările autorităților și sunt dezinfectate periodic”, a transmis compania.

ADVERTISEMENT